Jump to content

PRESS i gradski parking


antoVU

Preporučene objave

Na gradskom parkiralištu gdje se vrši naplata parkiranja, parkiraju se i osobna vozila djelatnika lokalne radijske postaje, a da pritom ne plaćaju parking. Nego na vidnom mjestu istaknu oznaka novinarstva "PRESS".

Molim znalce i tumače da mi objasne, dali su novinari dužni plaćati parkiralište svojih osobnih limenih ljubimaca iako su istaknuli oznaku "PRESS" ili ih ta oznaka oslobađa takvih obveza. Strašno je kada na parkiralištu gdje ima 20 parkirališnih mjesta, 9 parkirnih mjesta zauzmu vozila djelatnika radijske postaje, 7 parkirnih mjesta zauzmu djelatnici banaka i drugih radnji, te stanarima dviju stambenih zgrada od 30 stanova preostaje 4 parkirna mjesta, a redovno plaćaju parkiralište :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Snaga medija je neopisiva.

 

Ruše vlade, pokreću pobune, dižu svijet na noge.

 

Novinari su toga svjesni.

 

Medijske kuće su u vlasništvu stranih kompanija, a tim kompanijama danas upravljaju strane tajne službe koji tako upravljaju čitavim državama, pa i našom na žalost. Malo sam pošao u široko.

 

Novinarima nitko ne želi da se zamjeri. Ako se dogodi da novinaru netko zaljepi kaznu pod brisač odmah slijedi topnička paljba iz svih oružja (tiskovnih) i oruđa (elektronskih medija) po tom gradonačelniku, a što će završiti njegovim prosklizavanjem s vlasti.

 

Ta prisila, tipa "mene nemoj kazniti il ću te ocrniti" nije ucjena, već onaj tko naređuje svojim redarima "nemoj novinare" je čini nedjelo sistemske korupcije s mišlju "njih neću da pišu lijepo o meni".

 

Protiv navedenog u vašem postu se ne možete boriti.

 

Za sada nema lijeka da mali čovjek napravi nešto protiv sustava.

 

Sve dok HND - Hrvatsko novinarsko društvo prešućuje brojne i silne zločestoće novinara, od očitih nemoralnih ponašanja okreće leđa, a istovremeno bezrezervno staje u obranu novinarskih interesa, ništa se ne može napraviti.

 

Sve dok ne postoji moralni kodeks novinara, ništa se ne može napraviti.

 

Sve dok ne postoji organizacija koja bi neovisno djelovala u reguliranju ponašanja novinara, ništa se ne može napraviti. Npr. ta organizacija postoji u odvjetništvu, ali opet djeluje samo kao cehovna družina, nikakve koristi od njih, a gaze samo one svoje s kojima nisu u dobrim odnosima.

 

Ako nemate volje i živaca se boriti s vjetrenjačama, okanite se ćorava posla.

 

Ako imate volje, fotoaparat u ruke, poslikati sve šoferšajbe, registarske oznake, razviti slikice i uputiti ih na pravnu osobu koja naplaćuje parkiranje i u ured gradonačelnika, upit predati u dva primjerka po adresi, tražiti na svojoj kopiji potvrdu primitka i tražiti pismeni odgovor. Istu radnju ponoviti više puta godišnje. Ne odustajati od svog nauma i svoje borbe i ne pristajati na ponudu "dat ćemo i tebi parking" jer upravo na taj način je njihov problem najlakše rješiv.

 

Što se tiče ostalih parkirališnih mjesta koji su zakupljeni od strane drugih pravnih osoba, a vama se naplaćuje parkiranje na nepostojećim parkirnim mjestima, mislim da postoje elementi prevare iz čl. 224. st. 5. KZ-a, a koji se postupak pokreće privatnom tužbom.

 

 

Prijevara

Članak 224.

(1) Tko s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist dovede nekoga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko ostvari sustav s reklamnom, akviziterskom ili drugom djelatnošću radi pridobivanja sudionika, ili profesinalno širi sustav pri kojem se od uloženih sredstava očekuje dobitak i pri kojem se sudionicima obećava imovinska korist pod uvjetom da oni ili druge osobe pod jednakim uvjetima pridobiju druge sudionike, pri čemu je dobit imovinske koristi povezana ili potpuno ili djelomično od poštivanja igre drugih sudionika.

(3) Tko stvori sustav ili već stvoreni sustav uporabi za ostvarenje protupravne imovinske koristi koja po visini nije unaprijed određena, ako u odnosu na pojedine počinitelje nije ostvareno kazneno djelo prijevare, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine.

(4) Ako je počinjenjem kaznenog djela iz stavka 1. ovoga članka pribavljena znatna imovinska korist ili je prouzročena znatna šteta, a počinitelj je postupao s ciljem pribavljanja takve imovinske koristi ili prouzročenja takve štete, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

(5) Ako je počinjenjem kaznenog djela iz stavka 1. ovoga članka pribavljena mala imovinska korist ili je prouzročena mala imovinska šteta, a počinitelj je postupao s ciljem pribavljanja takve imovinske koristi ili prouzročenja takve štete, počinitelj će se kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

(6) Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini samo s ciljem da drugoga ošteti, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

(7) Za pokušaj kaznenog djela iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka počinitelj će se kazniti.

(8) Kazneni postupak za kazneno djelo iz stavka 5. i 6. ovoga članka pokreće se privatnom tužbom.

 

http://www.legalis.hr/uploads/zakoni01/kazneni_zakon_2009.pdf

 

http://www.legalis.hr/uploads/zakoni01/zakon_o_odgovornosti_pravnih_osoba_za_kaznena_djela_-_pro%C4%8Di%C5%A1%C4%87eni_tekst_2009.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija