Jump to content

zspc i pz


anton887

Preporučene objave

Prekršajni zakon regulira postupanje po načinu procesiuranja prekršaja općenito, izricanje zaštitnim mjera, mjera opreza, sudskom postupku, rokovima i slično, a uopće ne ulazi u opis samog prekršaja osim u dva slučaja (vrijeđanja u postupku i kršenja izrečene mjere opreza). Pojedine odredbe koje su propisane u prekršajnom zakonu (zaštitne mjere, mjere opreza i sl.) mogu biti propisane i u drugim zakonima koji opisuju kažnjivost pojedinih prekršajnih djela.

 

Zakon o sigurnosti prometa na cestama opisuje pojmove u prometu, ovlaštenje za postupanje i opisuje koji su prekršaji kažnjivi, visine kazne, negativne prekršajne bodove i slično.

 

Ta dva zakona u mnogome nisu usklađeni, a morali bi biti, smjernice izdaje Visoki prekršajni sud kojih se policija uglavnom pridržava, a problemi nastaju jer Visoki prekršajni sud svoje odluke i mišljenja ne objavljuje javno pa ne mogu niti doći do policajaca na ulici, a međusobna komunikacija uopće ne funkcionira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

antoniy je napisao:

ja misliim da pz općenito regulira sve prekršaje dok zspc samo domenu prekršaja iz prometa, odnosno da je pz otac a ostali zakoni kojima su propisani prekršaji sinovi i što se tiče zaštitnih mjera i mjera opreza može i jedno i dr

 

Da sam znao da će moj odgovor dobiti ovakav komentar ne bi ga ni napisao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija