anton887 objavljeno: 6. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 6. siječanj 2011. molim vas da mi objasnite ukratko osnovnu razliku između ta dva zakona i koji se i na što sve primjenjuje? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 6. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 6. siječanj 2011. Prekršajni zakon regulira postupanje po načinu procesiuranja prekršaja općenito, izricanje zaštitnim mjera, mjera opreza, sudskom postupku, rokovima i slično, a uopće ne ulazi u opis samog prekršaja osim u dva slučaja (vrijeđanja u postupku i kršenja izrečene mjere opreza). Pojedine odredbe koje su propisane u prekršajnom zakonu (zaštitne mjere, mjere opreza i sl.) mogu biti propisane i u drugim zakonima koji opisuju kažnjivost pojedinih prekršajnih djela. Zakon o sigurnosti prometa na cestama opisuje pojmove u prometu, ovlaštenje za postupanje i opisuje koji su prekršaji kažnjivi, visine kazne, negativne prekršajne bodove i slično. Ta dva zakona u mnogome nisu usklađeni, a morali bi biti, smjernice izdaje Visoki prekršajni sud kojih se policija uglavnom pridržava, a problemi nastaju jer Visoki prekršajni sud svoje odluke i mišljenja ne objavljuje javno pa ne mogu niti doći do policajaca na ulici, a međusobna komunikacija uopće ne funkcionira. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
antoniy odgovoreno: 12. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2011. ja misliim da pz općenito regulira sve prekršaje dok zspc samo domenu prekršaja iz prometa, odnosno da je pz otac a ostali zakoni kojima su propisani prekršaji sinovi i što se tiče zaštitnih mjera i mjera opreza može i jedno i dr Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 12. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2011. antoniy je napisao: ja misliim da pz općenito regulira sve prekršaje dok zspc samo domenu prekršaja iz prometa, odnosno da je pz otac a ostali zakoni kojima su propisani prekršaji sinovi i što se tiče zaštitnih mjera i mjera opreza može i jedno i dr Da sam znao da će moj odgovor dobiti ovakav komentar ne bi ga ni napisao. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.