Jump to content

Uznemiravanje tuzbama, sto uciniti?


poltergeist

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Buduci da imamo problem u vidu susjede koja je kronicna parnicarka a uz to znamo i da je bila psihijatrijski lijecena te da ne uzima svoju propisanu terapiju, ali se lijeci na taj nacin da nam salje tuzbu za tuzbom koje su nista nego najobicnije gluposti.

Sto poduzeti kad je covjek suocen sa takvim necim? Iako su te tuzbe najobicnije gluposti, sudac ih uvazuje kao sve ostale a rasprave se svode na cisto iscrpljavanje tj. ne predstavljaju nista drugo nego cin uznemiravanja. Doticna osoba inace je poznata da se parnicila sa svima i svakim, a sad smo ocito mi dosli na red.

Molio bih Vasu pomoc kako rijesiti da nas doticna osoba vise ne uznemirava? Dali zahtjevati psihijatrijsko vjestacenje te osobe? Koji su modeli toga zahtjeva? Dali mogu ja kao tuzenik u parnici zahtjevati to psihijatrijsko vjestacenje ili moram ici u izvanparnicki proces?

 

Molio bih Vase savjete na ovu temu

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Ako su tužbe neosnovane tada ,tada susjeda gubi sporove i

kažnjava sama sebe plaćajući sudske troškove .

Pokušajte Vi kao dobar čovjek sa pravomoćnim presudama otići u CZSS i zatražite da se pobrinu za konkretan slučaj ,pred nadležnim organima. Osoba u stanju rastrojenosti ne odgovara za svoje postupke .

 

 

Pozdrav 1

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na odgovoru.

Sto se tice toga da tuziteljica sama sebe osudjuje na placanje parnicnih troskova, to mi je skoro pa irelevantno buduci da sporovi traju vise od 5 godina i jos nisu niti blizu prvostupanjske presude a kamoli blizu pravomocnog rjesenja zupanijskog suda buduci doticna osoba koristi sve dostupne pravne lijekove. Sto se toga tice tesko da cu doci do zadovoljstine da tuziteljica plati troskove a tuzbe koje su defakto iste se recikliraju i mnoze se. Moram priznati i to da se tuziteljica uopce ne pojavljuje na raspravama i time skriva svoje psihicko stanje. Njen odvjetnik me mrcvari sa stvarima koje vrijedjaju sami intelekt buduci je razvidno da nemaju uporiste nti u jednoj tocki. Stovise uvjeren sam da tuziteljica sama napise tuzbu a odvjetnik joj to potpise i sluzbeno preda sudu.

Zato mi je u interesu zastiti sebe koji radim i nemam vremena za svakojake #OOPS#rije vucarat se po sudovima dok tuziteljica ima vremena napretek jer je umirovljenica.

Sto se tice skracenice CZSS nisam upoznat s njom pa ako ste mi u stanju objasniti. Pretpostavljam da se radi o Centar za...?

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

CZSS = Centar za socijalnu skrb .

 

Osoba koja se liječi od duševnih poremećaja ima pravo da podnositužbe ako smatra da su joj povrijeđena neka prava .

 

Taj postupak s vještaćenjem bi Vam samo povećao troškove i zakomplicirao stvar .

 

Sve predmete predajte svom odvjetniku ,koji će ocijeniti što je najpametnije raditi .Ako se radi o istoj stvari tada imate pravo tražiti spajanje postupaka , imate pravo uvijek požurnicom tražiti ubrzanje postupka .

O svemu treba Vas savjetovati pravno educirana osoba .Iz čista mira nitko neće odrediti psihijatrijsko vještaćenje .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poltergeist je napisao:

 

Sto se tice toga da tuziteljica sama sebe osudjuje na placanje parnicnih troskova, to mi je skoro pa irelevantno buduci da sporovi traju vise od 5 godina i jos nisu niti blizu prvostupanjske presude a kamoli blizu pravomocnog rjesenja zupanijskog suda buduci doticna osoba koristi sve dostupne pravne lijekove.

 

Postoje pravni lijekovi protiv razvlačenja spora.

 

Prestanite se samo braniti, i prenesite spor na 'višu razinu'.

Vi imate problem sa psihički bolesnom osobom , a sistem ju podržava jer mu je tako najlakše.

Da sudac mora objašnjavati zašto mu spor tako dugo traje, sigurno bi spriječio dalje razvlačenje.

I taj njen odvjetnik - koji je njegov interes? Da iz bolesne osobe izvlači lovu u sporovima za koje zna da će ih izgubiti, ili ima i kakav drugi interes? Možda se može postaviti pitanje radi li protiv interesa svoje stranke.

 

Za što vas zapravo susjeda tuži?

Te druge osobe s kojima se sudila su susjedi, rodbina ? Možete li ih skupiti da posvjedoče njenom karakteru?

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije to ništa čudno. Ima situacija u kojoj osobe tuže sve i svakoga i traže oštetu, pa im nekad i uspije dobiti koji spor.

Nemaju odvjetnike pa plaćaju samo sudsku pristojbu.

I sam sam se susreo s takvim slučajevima u kojem je osoba tužila gradsku upravu, dobila neku naknadu, pa sad ponovno traži kamate u novom sporu, koje nisu ni dosuđene i sličnim slučajevima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija