MrVivi objavljeno: 9. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 9. siječanj 2011. Ljep pozdrav Molim Vas za pomoć i objašnjenje rješenja prijevremene starosne mirovine. Ukupan mirovinski staž osiguranja iznosi 41 godinu, 4 mjeseca i 20 dana. Od toga 28 godina i 11 mjeseci u HR,a 12 g. 5 mjeseci i 20 dana u BiH. Svota razmjernog djela prijevremene starosne mirovine prema ZOMO iznosi 1146,05 kn. Pošto prema odredbi ZOPHBDR-a mirovina od 1146,05 kn manja od mirovine koja bi pripadala za 40 godina staža mirovina odnosno osobni bod se povečava za 10 % i iznosi 1260,66 kn. Umjesto ove svote razmjernog djela mirovine oduzima se dodanih 10 % koje je određeno po odredbi ZOPHBDR-a i prema ZOMO se određuje najniža mirovina u iznosu od 1475,19kn. mjesečno. Samim tim sam izgubio 10 % dobivenih za sudjelovanje u ratu, dalje sam izgubio 27 % dodatka na mirovinu koji mi treba pripasti jer sam 2010 g. otišao u mirovinu. Naravno da sam uputio žalbu na ovako sramotno nisku mirovinu(nisam uopče imao lošu plaču)I naravno da ću pokušati sve da dokažem da riješenje koje sam čekao 8 mjeseci(a niko me nije pitao kako ću živjeti i jesu li prekršena moja ljudska prava kao gosp. Sanader) toliko aljkavo urađeno da je to za svaku osudu, stoga Vas molim za što žurniju pomoć i objašnjene. Sve što nije jasno slobodno pitajte Ja Vam se unaprijed zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.