Mateo101 objavljeno: 11. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 11. siječanj 2011. Postovani, ostvario sam pravo na invalisku mirovinu 14.05.2010 godine pod tockom 34.1 ZOMO te ostvario invalidsku mirovinu od 724,00 kn, pa me zanima po nijednoj tocki se u rijesenju ne navodi visina postotka invalidnosti, na temelju koje mi je utvrdena profesionalna nesposobnost za rad . Pa me trenutno zanima da li je u tu mirovinu uracunat postotak invalidnosti ili to moram posebno podnositi zahtijev ? Imao sam operaciju vratne kralješnice C4- C7 , i na temelju toga da li bi imao pravo na ostvarenje naknade za tjelesno ostocenje ? Unaprijed zahvaljujem !! Pozdrav .. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
llampica odgovoreno: 12. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2011. Prema zakonu (čl.34, st.3 Zakona o mirovinskom osiguranju NN 130/10) invalidnost može nastati zbog bolesti, ozljede izvan rada, ozljede na radu ili profesionalne bolesti. U rješenju Vam je navedeno koji je Vaš uzrok i on je 100%, osim ako Vam je uzrok kumuliran onda u rješenju piše npr. 50% bolest a 50% ozljeda na radu. Stoga, ne morate posebno podnositi zahtjev. Što se tiče drugog pitanja, Zakon o listi tjelesnih oštećenja predviđa tjelesno oštećenje za kralježnicu, pa možete podnijeti zahtjev za naknadu tjelesnog oštećenja, ali je na medicinskom vještaju da utvrdi postoji li tjelesno oštećenje i u kojem postotku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.