Jump to content

Naknada za tjelesno ostecenje, molim pomoc "!!

Mateo101

Preporučene objave

Postovani,

ostvario sam pravo na invalisku mirovinu 14.05.2010 godine pod tockom 34.1 ZOMO te ostvario invalidsku mirovinu od 724,00 kn, pa me zanima po nijednoj tocki se u rijesenju ne navodi visina postotka invalidnosti, na temelju koje mi je utvrdena profesionalna nesposobnost za rad . Pa me trenutno zanima da li je u tu mirovinu uracunat postotak invalidnosti ili to moram posebno podnositi zahtijev ?

Imao sam operaciju vratne kralješnice C4- C7 , i na temelju toga da li bi imao pravo na ostvarenje naknade za tjelesno ostocenje ?

Unaprijed zahvaljujem !!

Pozdrav ..

Dijeli na drugim stranicama

Prema zakonu (čl.34, st.3 Zakona o mirovinskom osiguranju NN 130/10) invalidnost može nastati zbog bolesti, ozljede izvan rada, ozljede na radu ili profesionalne bolesti.

U rješenju Vam je navedeno koji je Vaš uzrok i on je 100%, osim ako Vam je uzrok kumuliran onda u rješenju piše npr. 50% bolest a 50% ozljeda na radu.

Stoga, ne morate posebno podnositi zahtjev.

Što se tiče drugog pitanja, Zakon o listi tjelesnih oštećenja predviđa tjelesno oštećenje za kralježnicu, pa možete podnijeti zahtjev za naknadu tjelesnog oštećenja, ali je na medicinskom vještaju da utvrdi postoji li tjelesno oštećenje i u kojem postotku.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija