Jump to content

Premještaj u poslovnicu iz koje nemam kako kući javnim prijevozom

haringa

Preporučene objave

Živim u Sisku,zaposlena sam u Zagrebu već tri godine u jednoj firmi.Do sada je moje radno mjesto bilo prilagođeno mojem putovanju,tj. radila sam u poslovnici koja je imala radno vrijeme tako da mogu javnim prijevoz normalno putovati kući.Prije par dana premještena sam u drugu poslovnicu koja je puno udaljenija,točnjie 107 km od mog mjesta stanovanja ,i koja ima radno vrije takvo da nestižem na zadnji vlak za Sisak,s tim da je radno vrijeme poslovnice i do ponoći!Koja su moja prava s obzirom da na toj lokaciji nemogu obavljati posao u smjenama ,znači mogu raditi samo u vrijeme kad imam mogućnost služenja javnim prijevozom??

Dijeli na drugim stranicama

Potrebno je vidjeti što Vam točno piše u Ugovoru o radu,pravilniku o radu te eventualno kolektivnom ugovoru.

Međutim, u Zakonu o radu ne postoji obaveza poslodavca da se prilagođuje radno vrijeme potrebama radnika (osim određenih kategorija radnika).

Također, nažalost, poslodavac nema obavezu pokrivanja putnih troškova za radnika. On to može (i ne plaća porez na to) ali i nemora.

U principu u ugovoru piše da nas može premjestiti u drugu poslovnicu po potrebi ,i taj dio mi je jasan da je tu poslodavac u pravu.Znači u toj cijeloj priči ja mogu dat otkaz jer nemam kako kući s obzirom da je radno vrijeme do ponoći,i da je to mjesto rada udaljeno 120 km od mjesta stanovanja,tj 70 km dalje od mjesta gdje sam do sada radila,mislim po tome me može poslati u poslovnicu u Šibenik,i ja nemogu ništa učiniti.

Kako sam napisao, po Zakonu poslodavac nema obavezu podmirivanja troškova prijevoza radnika. On Vam može isplatiti naknadu za prijevoz,naknadu za terenski rad,dnevnicu...ali i nemora,nažalost.

Vjerujem da u Vašem pravilniku o radu pišu koja prava imate u tome slučaju,pa Vas molim da isti pročitate i ovdje napišete kako bi Vam mogli dati detaljniji odgovor.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija