bibibu objavljeno: 11. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 11. siječanj 2011. Dragi moji pravnici i oni koji imaju saznanja i mogu nam pomoći! Situacija u kojoj smo se našli je sljedeća - Suprug i moja malenkost odlučili smo se na posvajanje djeteta. Živimo u Hrvatskoj, ja sam hrvatska državljanka, on je njemacki drzavljanin sa stalnim boravkom u Hrvatskoj. On je rođen i odrastao u Njemačkoj. Vjenčani u Hrvatskoj. Prosli smo proceduru u jednom od soc.centara gdje smo dobili potvrdu da smo podobni posvojitelji te uputili molbe na sve centre u Hrvatskoj. Iako smo tijekom obrade naglasili da je suprug njemacki drzavljain nitko nas nije uputio da bi to mogao biti problem. Potvrda je izdana i na suprugovo i na moje ime. Vrijeme prolazi, cekamo poziv, zovu nas, imaju dijete i....na naše veliko iznenađenje odbijaju nas jer je on strani državljanin! Zovemo ministartsvo koje nam kaže da strani državljani moraju proći proceduru procjene podobnosti za posvojitelja u svojoj državi iz koje dolaze!? Molim vas pomozite mi, jer mi nije jasno 1. Da li to znaći da svatko od nas dvoje zasebno prolazi proceduru u svojoj državi iako smo u braku? 2.Ako on mora ići u njemačku prolaziti proceduru, trebam li i ja isto ići na razgovore i tamo? 3. Ako se socijalni centar odluči za nas, budući da je suprug strani državljanin, potrebno je zatražiti suglasnost Min. zdravstva i socijalne skrbi. Što je sve potrebno dostaviti Ministarstvu kako bi ono izdalo suglasnost? Molim vas pomozite ako znate. Jako je teško snaći se u tom kupusu naše administracije i dobiti točno tumačenje i odgovore. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.