carolina objavljeno: 12. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 12. siječanj 2011. u radnom odnosu sam 3 mj. neprijavljena.moj poslodavac prodaje ugostiteljski objekt,a buduci da mi nije isplatio nekoliko placi, zanima me koje sve pravne mogucnosti postoje, da njegovu neispunjenu obvezu s njegovim potpisom stavim na papir, koji bi mi kasnije bio pravno vazeci na sudu u slucaju da ne ispuni svoju obvezu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vexvg odgovoreno: 12. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2011. U radnom odnosu ste 3 mjeseca a nije Vam isplatio nekoliko plaća? Prvo,morate stupiti u radni odnos. Najbolji način (za Vas) da se obratite državnom ispektoratu te bi bilo idealno kada bi oni prilikom inspekcije zatekli Vas na radnom mjestu. Na osnovu njihovog nalaza mogli bi dokazati na sudu da ste u radnom odnosu kod poslodavca i to na NEODREĐENO. Ali poslodavac bi u tom slučaju dobio takve kazne (uz pečačenje objekta) da bi odmah mogao zatvoriti firmu (što ste rekli da i planira). Na koje načine možete sada dokazati da ste prethodno razdoblje radili (bili u radnom odnosu) kod ovoga poslodavca? Govorim o pismenim dokazima,ne svjedocima. Postoji li videonadzor ili sl. kod Vas? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
carolina odgovoreno: 12. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2011. hvala puno na odgovoru i trudu, no eto problem je u tome sto ja zbog nekih pravnih prepreka u ovoj nasoj pravnoj drzavi nesmijem biti prijavljena jer gubim prava na neke subvencije. stoga dogovor je mog poslodavca, sva staviti na papir, pa mene interesira u kojoj formi, kakav ugovor, npr.neka potvrda ovjerena od javnog biljeznika?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vexvg odgovoreno: 13. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 13. siječanj 2011. Da bi mogli ostvariti pravo iz radnog odnosa (plaća) imate obavezu sklopiti Ugovor o radu. Zakon o radu propisuje prava i obaveze. Napisali ste da gubite neke subvencije ukoliko slopite Ugovor o radu.Znate li što sve možete izgubiti ukoliko isti ne skopite a "uhvate" Vas? Osoba (bilo pravna bilo fizička) koja Vam daje "subvencije" ne samo da može to raskinuti nego i potraživati povrat nelegalno isplačenog iznosa. Bilo kavav Ugovor ili izjava koju bi eventualno potpisali a sadrži obilježja posla za koje se zasniva radni odnos, smatra se Ugovorom o radu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.