Jump to content

tvrtka za gradnju kuce


Zjena

Preporučene objave

Planiram graditi kucu cc 200m2 i biti sam svoj majstor - znaci - zidanje, salovanje, (beton narucujem) a zatim, fasada, gipsane ploce, instalacije, plocice, parketi.. Znaci sve bih napravio sam, ali ured za dozvole zahtjeva da angaziram firmu ili obrt i njima dam 400-500 eura po m2 - pljacka, jer imam nasa a ne inozemna primanja gdje su slicne cijene gradnje... Ukratko, zelio sam otvoriti obrt, ali sam shvatio da bih za svaku vrstu radova trebao imati novi obrt i zaposljavati strucnu osobu...

Ideja je da otvorim tvrtku i pri otvaranju registriram sve djelatnosti koje ce mi trebati i radim sam kao direktor te firme, ali zaposlen kod drugog poslodavca. Nakon okoncanja radova, zatvorim odnosno prodam firmu. Znam da imam nekih 6000 kn troskova za otvaranje i 20000 kapitala kojega mogu i potrositi..., a na koje jos troskove mogu racunati i da li moram sam sebi ispostavljati racune - nema mi puno smisla... ? Knjigovostvo bi mi vodila zena. Molio bih savjete na sto paziti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ništa od vlastite izgradnje, preko firme, obrta, ili kako bilo, ako nemate odgovarajuće kvalifikacije.

 

Gradnju kuće od temelja do krova (temelj, zidovi i krov) povjerite provjerenom građevinaru. Neka dade ponudu sa materijalom prema troškovniku, otprilike bi trebalo izaći 15000-23000 €, ovisno o konstrukciji.

Struju treba izvesti ovlašteni električar, plin ovlašteni plinarac.

Ostalo možete sami.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 godina kasnije...

Pozdrav! 

Citam ovaj post jer sam u istom problemu. Trazili smo ponude ovlastenih tvrtki i obrta za grube radove, i cijena je otprilike 1000 eura/m2 samo za grube gradevinske radove, bez pdv-a. Najradije bi odustali od svega. Jedino da sami radimo. Zna li itko kolike su kazne ako gradevinske radove ne obavlja ovlastena tvrtka ili obrt vec mi sami? 

 

Hvala unaprijed! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa i nije baš lako za kaznu jer kazna za ne prijavljivanje početka radova (a ne može se prijaviti bez ovl. izvođača) iznosi do 15 000 kn, a za izvođača radova (fizičku osobu) koja gradi a ne ispunjava uvjete za obavljanje djelatnosti građenja je od 30 000-45 000 kn. A tu se može nakalamiti još i za ne postavljanje ploče koju je izvođač dužan postaviti na gradilištu...

A kao što je prethodnik naveo, da bi građevina dobila uporabnu dozvolu i prošla tehnički pregled potrebna je pisana izjava ovl. izvođača o izvedenim radovima i održavanju građevine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok. Je li taj izvodac mora nekako dokazati - bilo racunima, izvodima place i slično da je to napravio, ili je dovoljna ta izjava? Svakako cemo imati nadzornog inženjera, zbog sebe. Tvrtke izvodaci radova ne trebaju kvalificirane radnike vec radnike. Znam za slučaj gdje je ovlasteni izvodac radio stanove, pa se odvajaju stepenice sa strane zgrade, a da ne spominjem ostalo. I vrlo je vazan taj potpis sto je on dao, jer sad kad ga moja poznanica, vlasnica stana u toj zgradi bude tuzila, sve ce to biti vrlo bitno u sudskom postupku koji ce trajati 10 godina. Ali cekajte, on može zatvoriti d.o.o. i nikome ništa. 

Znam da je ovo legalis forum, ali uzasno sam isfrustrirana cijenama gradnje za obicnu obiteljsku kucu 3b skupine od 200 m2 bruto. 

Hvala na odgovorima! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija