Runner_sb objavljeno: 14. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 14. siječanj 2011. Pozdrav svima! Trebao bih savjet vezan za naknadno pronađenu imovinu. Nakon smrti majke provedena je ostavinska rasprava te je doneseno pravomoćno rješenje o nasljeđivanju. Nedavno sam saznao da imam pravo nasljediti i njezine dionice u fondu branitelja te novac iz 2.mirovinskog stupa. Sad me zanima koji je postupak da to uvrstim u rješenje o nasljeđivanju i da li se to i koliko plaća, te da li sam kao nezaposlena osoba oslobođen od plaćanja sudskih pristojbi. Hvala unaprijed na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 18. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 18. siječanj 2011. Podatke o naknadno pronađenoj imovini (Potvrda regosa, podaci o dionicama) i svoj zahhtjev za raspravu naknadno pronađene ostavine predajte sudu ili javnom bilježniku gdje je vođen prvi postupak. Tada se provodi jedan dopunski postupak. Postupak se naplaćuje prema vrijednosti te imovine, pa zamolite unaprijed bilježnika da vam okvirno izračuna naplatu postupka, pa se odlučite da li želite ići u to. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.