VALJAK objavljeno: 15. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 15. siječanj 2011. Da li može liječnca opče prakse otkazati svog pacijenta i dati mu karton s podacima bez da si je ovaj izabrao drugog liječnika. Naime moj otac je teško bolestan na kraju je svog životnog puta nepokretan. Problema sa liječnicom imao je i prije na početku bolesti nije ga htjela nikamo uputiti a u roku mjesec dana izgubio je 20 kg. Rekla mu je pa stari ste to vam je od starosti starost nije bolest . Na naš nagovor smo ga odveli na hitnu gdje je odma zaprimljen na internu i ustanovili su da ima limfom najgori oblik . Nadalje kemoterapiju nije mogao podnjeti pa je otpušten doma uz lijekove . Kad smo dosli po recepte za infuziju i vitamine izjavila je pa što če to njemu on je i tako gotov . Nije nam ni htjela dati putni nalog za sanitetski prijevoz kod specijaliste a čovjek nepokreten, e onda sam pukao i svašta joj rekao . Juče kad sam došao kod nje kod sestre su me čekali njegovi dokumenti liječnica ga je izbacila s popisa svojih pacijenata.inače ona ima i svoj cjenik naplačuje mjerenje tlaka davanje inekcija i slične sitnice jer zna da ljudi neče je tužit za tako male novce a trebaju je . A moj otac sada nema liječnika opče prakse i neznamo što sad dakako da čemo podnjeti prijavu protiv liječnice xxxxxxxx iz xxxxxxx. Pitanje je što sada? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 15. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 15. siječanj 2011. Za početak kao što vidiš, velika slova sam "pretvorio" u mala slova, pa molim da se po tom pitanju dalje i poštuj pravila foruma. Nadalje obrisao sam ime odnosno prezime doktorice na koju imaš primjedbe kao i mjesto njenog rada, jer nema nikakve potrebe da se ovdje navodi tako nešto. I na kraju, doktor primarne zdravstvene zaštite može kak veliš "najuriti" pacijenta, no nikako ne na način na koji je to dotična učinila. Odnos između doktora i pacijenta je izuzetno osjetljiv odnos povjerenja i uvažavanja s obje strane i s time u vezi je kako osiguraniku, pacijentu tako i doktoru dana mogućnost da zbog narušenih odnosa prekine suradnju, no nikako i nikada se zbog tako nečeg ne smije naruštiti kontinuitet korištenja zdravstvene zaštite. Koliko mi je poznato ti u svom mjestu prebivališta imaš još dvije ordinacije primarne zdravstvene zaštite u kojima se gospodin otac može javiti i tamo bez problema dalje koristiti zdravstvenu zaštitu, a u svakom slučaju ukoliko smatrate da postoji potreba prijave te doktorice, slobodno tako nešto i učinite u pismenom obliku i to predajte u područni ured HZZO. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 15. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 15. siječanj 2011. od HZZO-a traži da odrede liječnika . predaj im žalbu i zdravstveni karton. pacijentima se više ne daje zdravstveni karton predaja zdravstvenog kartona obavlja se službeno liječnička ordinacija-HZMO-liječnička ordinacija Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 15. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 15. siječanj 2011. bovu je napisao: od HZZO-a traži da odrede liječnika . predaj im žalbu i zdravstveni karton. pacijentima se više ne daje zdravstveni karton predaja zdravstvenog kartona obavlja se službeno liječnička ordinacija-HZMO-liječnička ordinacija Bovu, HZZO ne može odrediti liječnika, on mora sam odabrati novog a HZZO će tu promjenu verificirati, a ne može ni tamo predati zdravstveni karton, stari je doktor u obvezi svu medicinsku dokumentaciju po izboru novog doktora dostaviti istom. vidi: Pravilnik o načinu ostvarivanja prava na slobodan izbor doktora medicine i stomatologije primarne zdravstvene zaštite (NN, 41/07) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
santolina odgovoreno: 15. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 15. siječanj 2011. Zali se ljecnickoj komori http://www.hlk.hr/176 a kako se kod nas stavri rjesvajau tj nista bez medija : obrati se novinarima da napisu clanak o svemu pa ce odmah stici odgovor suprotne stranew i neces morat cekat dulje od 24 sata. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.