cajkana objavljeno: 15. siječanj 2011. objavljeno: 15. siječanj 2011. fina mi je blokirala račun zna li netko koliko traje dugo procedura da se račun odblokira Citiraj
Draganec odgovoreno: 15. siječanj 2011. odgovoreno: 15. siječanj 2011. cajkana je napisao: fina mi je blokirala račun zna li netko koliko traje dugo procedura da se račun odblokira Poštovana!/ni! Temeljem stupanja novog Zakona o ovršnom postupku od 01.01.2011.god. FIN-a je dobila nadležnost pračenja odnosno postupanja po novom Zakonu,a ne banke. Obzirom da ste blokirani,a Vi najvjerojatnije znate zbog čega i koliko, što prije se javite FIN-a u najbližoj svojoj poslovnici. Ispunite obrazac OBAVIJEST iz čl.122.st.1.Ovršnog Zakona. Istu možete pronači na istoj stranici foruma o ovršnom postupku ili forumu o pravima branitelja,ali dat ću si truda paću Vam proslijedit kako možete doći do obavijesti. Odmah da Vam navedem da je FIN-a dužna po primitku obavijesti,obavijestit uplatitelje,poslati preslike ovršnih rješenja,te o istom obavještavat banku kod koje se vodi račun i normalno dati NALOG za otvaranje računa posebne namjene,na koje če uplatitelj ubuduće uplaćivati izuzete iznose. Što se tiče samog rješvanja deblokade računa,morate biti strpljivi iz razloga što FIN-a jednostavno ne može gutati toliko ovrha.Pad SUSTAVA. Slijedeča poruka je obavijest gdije možete doći do obrasca o OBAVIJESTI. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/dodatni/412082.pdf Citiraj
cajkana odgovoreno: 16. siječanj 2011. Autor odgovoreno: 16. siječanj 2011. jdem sutra u finu pa ćemo vidjeti Citiraj
cajkana odgovoreno: 17. siječanj 2011. Autor odgovoreno: 17. siječanj 2011. bila u fini katastrofa zakon kaže jedno a oni rade drugo užas Citiraj
Draganec odgovoreno: 17. siječanj 2011. odgovoreno: 17. siječanj 2011. cajkana je napisao: bila u fini katastrofa zakon kaže jedno a oni rade drugo užas Kako ste zapravo prošli?što su oni učinili ili će učiniti? Jednostavno toliko ima ovršnih predmeta da jednostavno sustav ne može toliko progutati koliko administracija može obraditi. Što se tiče postupanja samih djelatnika FIN-e,osobnog sam mišljenja da im ne pada na pamet da rade mimo Zakona. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.