bure objavljeno: 15. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 15. siječanj 2011. Poštovani, u braku sam bio godinu i pol dana, prije braka digao sam stambeni kredit i sagradio gornji stan na postojećem objektu svojih roditelja koji su vlasnici te nekretnine. Za vrijeme braka bivša supruga i ja uložili smo u unutrašnjost tog stana (pločice, prozori..), od namjestaja samo dnevni boravak i kuhinju koju je ona i uzela. Sada me zanima koliki dio ima pravo ona potraživati? Unaprijed se zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 16. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 16. siječanj 2011. bure je napisao: Sada me zanima koliki dio ima pravo ona potraživati? Možda i nema što potraživati. Bračna stečevina je ono što je stečeno za trajanja bračne zajednice (ne braka, nego bračne zajednice, dakle, dok ste živjeli zajedno za trajanja braka). Obzirom na kratko trajanje, ne može biti mnogo. Bračna stečevina su stečena imovina i financijska sredstva, ali i dugovi i krediti. Dar roditelja ili nasljedstvo nije bračna stečevina. Stavite na papir računicu - koliko ste uložili u stan, u kupnju namještaja, i sl. , koliko je toga na kredit, tj. neotplaćeno, itd. Rate kredita kojim ste dogradili kuću prije braka, a koje ste otplatili za trajanja bračne zajednice su također bračna stečevina. Ako su npr. vaši roditelji sufinancirali uređenje stana, npr. kupili pločice ii platili majstore, to nije bračna stečevina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.