Jump to content

redosljed naplate fina ,više ovrha....


visnica13

Preporučene objave

visnica13 je napisao:

pozz ,zanima me kako radi fina u slucajevima ak osoba ima vise ovrha, dali id epo nekom redosljedom naplate ili,,

 

Poštovana!/ni!

 

Osobno mišljenje:Što prije u najbližu regionalnu podružnicu FIN-e i dostaviti službenu obavijest o blokadi računa. Na dnu odgovora možete pročitati gdje pripadate (kojoj FINI)i OBAVIJEST.

Kad je ispunjenu predate nadležnoj FINI, isti su dužni po primitku obavijesti postupiti sukladno ZAKONU.

Obavijestiti banku o odblokadi računa i dati NALOG za eventualno otvaranje novog računa posebne namjene na koji će se ubuduće uplaćivati traženi iznosi o ovrhama odnosno OBAVIJESTI.( U slučaju pristizanja ili već pristiglih ovrha,napravite prigovor i zatražite da Vam se iste ovrhe stave u red naplate i to do 1/3 iznosa priljeva mjesečnih na tekući ili sl. račun. Vadite se na čl.183,211 i 212 ovršnog Zakona.)Ima i drugih legalno pravnih oduzimanja i otplate.Što prije otplatite to bolje za Vas.

Pročitajte dobro Zakon o ovršnom postupku od npr.čl.150 do

215. i SRETNO!

 

:palac:

 

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/dodatni/412082.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

POŠTOVANJE!Imam pitanje vezano za finu tj.njeno poslovanje.Naime mom suprugu je blokiran racun ravno prije mjesec dana,i još vodimo rat sa finom.Mi smo račun platili,ali blokada je još tu nemožemo dići novce,upravo smo stigli iz fine gdje smo gospođi donijeli šifru od odvjetničkog ureda,po kojoj ga je pronašla u kompjuteru,ali ona mu je ponudila papir na koji mora napisati zamolbu da mu se račun odblokira.Na to sam ja burno reagirala da mi je dotična zalupila prozorčić pred nosom,jer mi tamo nismo došli za posao tražiti.Mislim da je ovo prešlo sve granice,i molim sve koji nešto znaju vezano za ovakav slučaj da mi odgovore,ili kome se možemo žaliti.?Da li je netko već morao pisati zamolbu bi mu se odblokirao račun.Hvala svima unaprijed!!!!!!!!!!http://www.legalis.hr/images/subject/icon26.gifalign=lefthttp://www.legalis.hr/images/subject/icon26.gif[/img]

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija