Jump to content

promjena odvjetnika


anonimno

Preporučene objave

ukoliko zbog nezadovoljstva vjestinama i sposobnostima odvjetnika na samom pocetku kaznenog postupka odlucim istoga promjeniti, koja je procedura? da li je ovaj duzan predati cijli spis novom odvjetniku? da li nasi odvjetnici zive pravilo u kojem ne smiju ni beknuti o predmetu i klijentu bez obzira sto nije vise njihov (vidi gore-promjena odvjetnika) ili laju kako i gdje zele? da li je to zakonom kaznjivo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sadasnjem odvjetniku mozete otkazati kad god zelite, uz vasu obvezu da mu naknadite ono sto je odradio za vas (osim ako vam drzava nije dodijelila branitelja).

 

odvjetnici su duzni cuvati tajnu o svemu sto saznaju ili cuju za vrijeme obavljanja poslova za vas bas kao sto je to zakonski duzan lijecnik ili svecenik. ista obveza vrijedi i za zaposlene u njegovom uredu. u suprotnom ga mozete tuziti. odvjetnici koje ja znam drze se tog pravila. naravno, ako situacija zahtjeva da za potrebe slucaja, dok vas zastupaju, razgovaraju o njemu s odredjenim osobama kao sto su vjestaci, kolege odvjetnici, sluzbene osobe i td onda se podrazumijeva da se govoriti o slucaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I moj odvjetnik je tužbu predao skoro godinu dana nakon što sam mu potpisala punomoć. I sad se tuženi žalio na zastaru! Zanima me što će sud odlučiti (već godinu dana se sud nije oglasio), da li će presuditi zastaru ili ne jer nije moja greška, ja sam punomoć za pokretanje tužbe potpisala na vrijeme!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me što će sud odlučiti (već godinu dana se sud nije oglasio), da li će presuditi zastaru

 

ako je nastupila - presudit ce zastaru. za sud nema razlike grijesite li vi ili vas odvjetnik, potpisom punomoci vi ste tom odvjetniku poklonili povjerenje, ovlastili ga da vas zastupa i stiti vase pravne interese, pa ako on tu negdje pogrijesi, onda to rascicsavate s njim, a ne sa sudom odnosno preko suda sa suprotnom stranom u sporu. /

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija