Jump to content

povlaštene mirovine


CheKirac

Preporučene objave

U dnevniku Nove tv novost ili ništa novo, najavljeno novo smanjivanje povlaštenih mirovina, naravno hrvatskim braniteljima najprije. Izgleda da se loše piše svima , jer će sigurno glavnu ulogu opet odigrati a tko drugi nego HDZ, pa opet glasajte za njih kada budu obećavali da će ih vratit

na prijašnju razinu.Toliko, živili branitelji, šta niste otišli svi u minhen bojnu i ovdje bi bila sad Srbija, a vi ljepo brali eure i djeca vam nebi bila bez posla, znali bi jedan ili dva svjetska jezika, itd.itd. Sramota od ove vlade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neznam što bi reka al me ovo nije iznenadila vjest jer sveće dat za solicu u evropskom parlamentu lipa plaćica a štoje ova žalost od mirovine povlaštena pa nek je još smanju znaju da će bit suicida pa to njima paše da nas manje ima vjerovali smo im al nas pokradoše i u bankrot otiraše državu jer kad se je i prije znalo da država neće moć to financirat zašto su se dilile mirovine kapom i šakom i dan danas se dilu samo još bolesni i pošteni najebu u lpoj našoj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo se sada u predhodnim postovima vidi u kakvom smo mi stanju.Manipulira se sa našim statusima iz sata u sat i po tome se i može postaviti pitanje iz teme ekspresni lonac koju je otvorio moderator.Dali je taj lonac pred eksplozijom?

Pa i nije baš.Taj lonac bi možda i bio pred eksplozijom kad bi branitelji možda imali nekog jasnog i definiranog predstavnika ali mi to nažalost nemamo.Sve je to rezultat namjernog razjedinjenja braniteljskih udruga na broj od već njih 200.Sve vas pitam kolege,a gdje su sad predstavnici najvećih udruga.Jesu li to oni koji očekuju tu mirovinu od preko 17 000 kuna pa i ako se kroz godine smanji na devet tisuća nije ni to loše.Kolega u predhodnom postu kaže da je spreman uzeti pušku.Na koga ćeš pucati kolega,jel možda na policajce koji će čuvati te zaštićene političare,možda na svoje kolege iz policije koji isto nemaju veliku plaću a imaju na stotine prekovremenih sati.To sigurno nije riješenje dok neka druga gospoda imaju tajna skloništva za svoje umjetnine koje su stekli na nama poznati način.Mi kao lonac ni ne moramo eksplodirati pod uvjetom da nas konačno ostave na miru,da živimo i umremo dostojanstveno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

CheKirac je napisao:

U dnevniku Nove tv novost ili ništa novo, najavljeno novo smanjivanje povlaštenih mirovina, naravno hrvatskim braniteljima najprije. Izgleda da se loše piše svima , jer će sigurno glavnu ulogu opet odigrati a tko drugi nego HDZ, pa opet glasajte za njih kada budu obećavali da će ih vratit

na prijašnju razinu.

 

Jučer na Z1 Ivica Pančić izjavio je kako je sigurno da će se braniteljske mirovine rezati, da li če to učiniti ova ili neka druga vlada svejedno je ali do rezanja će doći.

 

Eto to je mišljenje SDP-a , pa sada za koga glasovati??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo Ivica Pančić nije u SDP a nisam ni ja ali je nažalost rekao istinu.Drugo braniteljske mirovine do 3500 kuna nisu ni rezane a sigurno ni neće.Tu spada preko 50%braniteljskih i invalidskih mirovina.Treće čini mi se nepravednim da 100%civinlni invalid rata u invalidskim kolicima prima oko 2500 kuna dok isti takav ratni vojni invalid prima oko 10000 kuna.Čini mi se da bi bilo pošteno to promijeniti u korist prvog.Što se tiče zastupničkih i dužnosničkih mirovina to je sramota hrvatske države i rezanje ispod 50% nebi imalo smisla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

Jučer na Z1 Ivica Pančić izjavio je kako je sigurno da će se braniteljske mirovine rezati, da li če to učiniti ova ili neka druga vlada svejedno je ali do rezanja će doći. Eto to je mišljenje SDP-a , pa sada za koga glasovati??

 

Kompa, kad si se dohvatio politike moram te ispraviti jer osoba koja se odaziva na ime i prezime Ivica Pančić ili od milja nazvan "Proteza" nije u SDP-u već je predsjednik Hrvatskih socijaldemokrata (HSD).

 

http://www.youtube.com/watch?v=2VGHUO4bcfg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1 je napisao:

Treće čini mi se nepravednim da 100%civinlni invalid rata u invalidskim kolicima prima oko 2500 kuna dok isti takav ratni vojni invalid prima oko 10000 kuna.Čini mi se da bi bilo pošteno to promijeniti u korist prvog.

 

Znaci za tebe je pravednije da onaj tko je u toploj postelji grijao ledja,supruzi ili nekoj mozebitnoj ljubavnici ili vracajucio se iz nekog kafica pokupio zalutali geler ,zasluzio vise od dragovoljca koji je za to vrijeme bio na nekoj cuki do koljena u blatu ,snijegu, koji je sudjelovao u direktnim okrsajima sa agresorom I koji je tom prilikom bio ranjen !!??

Po tvom misljenju treba vise nagraditi one koji su se skrivali po podrumima od onih sa prve crte bojisnice!!??

Pa cestitam!!

:palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:

 

" ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska

kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni

jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa

Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ..

 

.. No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas

je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali

svjetskim #OOPS#vjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će

biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!" :-D sory.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Generacija63 nismo se razumijeli,nisam mislio da civlni invalid rata treba preteć u mirovini vojnog invalida već da se odnos od 1:4 treba promijeniti u barem 1:3.Mislio sa sam da se to podrazumijeva ali nema veze.Na ovoj tvrdnji i dalje stojim čini mi se poštena i moralna a volio bi čuti i druga razmišljanja."Brkabr"hvala za ovo podsjećanje na velikog Bruna Bušiča,veliki domoljub 100% u pravu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ove Bušićeve riječi su izmišljene, nema apsolutno nikakvog dokaza da je on to ikada rekao ili napisao. O istom tekstu se sporadično vodi rasprava na netu već desetak godina i nitko do sada nije uspio naći tobožnji izvor (a pitali su i njegove prijatelje u emigraciji) - a inače, tekst je vrlo lijep...

 

...nadalje, nema zemlje na svijetu koja je obrambeno ratovala i u kojoj civilni invalidi imaju u onom postotku jednaku mirovinu kao i vojni - NEMA - i ne bi bilo pošteno da imaju, po bilo kojoj pravdi, zemaljskoj ili Božjoj...

 

Ako si nastradao na poslu svojom nepažnjom pogotovo, ako greškom poslodavca, imaš pravo na odštetu, doživotnu rentu, ili štajaznamkakosezove. U mom gradu u poznatoj drvnoj firmi (prije rata) dvoje djelatnika su se za vrijeme radnog vremena napili i zadrijemali na kladama - naravno da je jedan nastradao kada je kran tovario iste, ostao je bez nogu - i šta bi sada on trebao imati 10000kn mirovine.

 

S druge strane, naravno da ima lažnjaka i među 100% invalidima - i u samom dijagnosticiranju i određivanju invalidnosti i pogotovo u okolnostima stradavanja (strada kao civilna osoba, ali nekim "čudom" postaje pripadnik hrvatske vojske)

 

Ja ne znam što je u tome sporno - u jednom svom ranijem komentaru opisao sam praksu u Njemačkoj - svi njemački umirovljeni ratni vojni invalidi (iz 2.svjetskog rata ili kasnijih mirovnih i ostalih vojnih misija po svijetu) imaju mirovinu i dodatak čiji je zbroj daleko veći od ostalih prosječnih mirovina zarađenih osobnim radom u cijelom radnom vijeku

 

...na kraju, nemam nikakovih primjedbi da se omjer smanji, dapače, neka povećaju civilne...

 

...toliko od mene...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

normalno da civilne ne mogu biti iste,oni ako imaju ozljedu na radu dobivaju vrlo visoke odštete od osiguranja ili firme, kao i njihove obitelji za duševne boli to vam je zadnji primjer vatrogasaca na Kornatima, a dajte recite što su dobili branitelji bez rvi-a ili rvi sa malim postotkom dobije dionice u vrijednosti 26 tisuća kuna a njihova stvarna vrijednost 10 tisuća kuna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega Mapa!Prvo lijep pozdrav Tebi i svim Braniteljima. Evo iz svog primjera ću ti odgovorit šta su dobili Branitelji koji nisu RVI. Ja sam dobio 23 udjela iz fonda HB i to je bilo kad sam prodavao nekakvih 13-14 tisuča kuna. i dobio sam nakon 18 g. i 2 mj provedenih u HV civilnu invalidsku mirovinu,sa 54 mj. provedenih na prvoj crti,kao djelatna vojna osoba. E kolega vidiš i još sam dobio da imam pravo na knjige ako se upišem u školu sa 47 godina.Opča nesposobnost za rad i mirovina 2734,66kn. Eto to je odgovor na tvoj post. i još da ne zaboravim 3 proračunske osnovice 9800. kuna.Eto pa ja smatram da spadam u skupinu privilegiranih mirovina.Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nevidim razlog da se prepucavate oko civilnih i vojnih invalidskih mirovina.

 

civil ako nastrada tj dobije tjelesno oštečenje na radu ili u prometu ima pravo na naknadu štete zbog pretrpljenih bolova,smanjene životne aktivnosti ,liječenje itd.

ima pravo i nainvalidski dodatak(prema ZOMO)

obitelji težih invalida ili smrtno stradalih imaju pravo na naknadu štete koja može doseči i 250.000,00 kuna.

 

HRVI imaju pravo invalidninu(ovisno o stupnju tjelesnog oštečenja ),uvečanu mirovinu (visina mirovine ovisi i o činu)

i tako uvečana primanja ostvaruju dok se neki političari ne sjete da bi trebali smanjiti povlaštene mirovine u što svrstavaju i HRVI .

prema odluvi Vrhovnog suda RH primanja HRVI su naknada za tjelesno oštečenje.

HRVI nemogu dobiti naknadu štete kao civilni invalidi ako su se z.....li i prihvatili invalidninu i "povlaštenu " mirovinu

 

gdje su završile uplate za mirovinsko koje je svaki zaposlenik uplaćivau pa i HRVI prije nastanka invalidnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma koje spike da ne vjeruješ,uspoređujete civilne i vojne,ratne itd o čemu mi raspravljamo?naravno da civilni invaliditet nije isto što i vojni pa uostalom i kriteriji su drugačiji.

Mislim da nije na odmet primjetiti i da je civilnih invalidskih mirovina višestruko više negoli hrvi zar ne?

O visini naknade nebi raspravljao jednom sam već rekao moja naknada iznosi 114kn ALOOO 114KN,svega 3% od mog kolege iz prve grupe sa 100% koji uzgred rečeno dobija samo invalidnine ko moje 3-4 mirovine,a di je ostatak,mirovina,vozilo,dodatak ženi,rješena stambena pitanja.....tu je osnovni problem ako neko smatra da me može lječit sa 114kn invalidnine neka me lječi,za tu lovu ne lječe ni vračare..Znam da je sigurno njemu puuno gore nego meni ali HALO ponavljam 114kn,da ne spominjem da se invalidnine za hrvi nisu odavno usklađivale uskoro će proć jedna decenija od zadnjeg usklađivanja!A takvih nas je velik broj mislim čak preko 50% svih hrvi ne dobije invalidninu više od 300-tinjak kuna.

Civilne žrtve rat,povreda na poslu isl. nisu baš tako nezaštićene neko je dobro rekao imaju pravo na sudski spor na kojem mogu izvuć pozamašne odštete,a eto mi hrvi nemamo ni koga tužakat jer još nisam čuo da je neko dobio odštetu od suprotne strane u ratu,mislim kao osoba.Istina je da vjerjatno teže ostvaruju prava na rehabilitaciju itd. mada ni tu nisu daleko od nas hrvi,koliko sam ja upućen.

i još samo ovo do sad se uvjek smanjivalo kolko znam braniteljima još nisam čuo da su rezali civilne invalide,invalide rada itd......meni tako fali onih mojih 250kn što su mi uzeli zadnjim smanjenjem,sumnjam da onom tko ima uredan život bez pretjeranih zaduženja treba baš toliko visokih primanja invalidnine i mirovine,dok njegov suborac nema ni za ljkove pokrit sa svojom invalidninom. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1 je napisao:

Generacija63 nismo se razumijeli,nisam mislio da civlni invalid rata treba preteć u mirovini vojnog invalida već da se odnos od 1:4 treba promijeniti u barem 1:3.Mislio sa sam da se to podrazumijeva ali nema veze.Na ovoj tvrdnji i dalje stojim čini mi se poštena i moralna a volio bi čuti i druga razmišljanja."Brkabr"hvala za ovo podsjećanje na velikog Bruna Bušiča,veliki domoljub 100% u pravu!

 

Kolega: nebi zelio da se ovo pretvori u osobna prepucavanja,no ja sam vrlo dobro razumio sto si napisao u predhodnom postu,stoga sam taj dio I “citirao”

Citat:

 

 

jutro1 je napisao:

Treće čini mi se nepravednim da 100%civinlni invalid rata u invalidskim kolicima prima oko 2500 kuna dok isti takav ratni vojni invalid prima oko 10000 kuna.Čini mi se da bi bilo pošteno to promijeniti u korist prvog.

 

 

 

Znaci za tebe je pravednije da onaj tko je u toploj postelji grijao ledja,supruzi ili nekoj mozebitnoj ljubavnici ili vracajucio se iz nekog kafica pokupio zalutali geler ,zasluzio vise od dragovoljca koji je za to vrijeme bio na nekoj cuki do koljena u blatu ,snijegu, koji je sudjelovao u direktnim okrsajima sa agresorom I koji je tom prilikom bio ranjen !!??

Po tvom misljenju treba vise nagraditi one koji su se skrivali po podrumima od onih sa prve crte bojisnice!!??

Pa cestitam!!

 

Nadalje ,vrlo dobro sam razumio da se u tvom postu pominju civilni I vojni invalidi RATA a ne RADA sto vecina ne razlikuje(ne primjecuje) Takodjer je apsurd sto navodis da 100%HRVI imaju primanja 10,000 sto je notorna neistina(mozda imaju njih nekolicinaa to su svakako I zasluzili jer imaju neki visoki cin,dragovoljacki dodatak,kao I duze vrijeme provedeno u HV I njih je jako mali broj)

Lako je izracunati: npr. Obicni vojnik ,HRVI 100% bez statusa dragovoljca,bez cina =mirovina cca 3.500-4000 + invalidnina od cca 2-2.500 sto u konacnici iznosi cca 6-6.500 nemoram ni napominjati da ima I sa manjim primanjima za isti postotak al ovo je neka sredina recimo.

Da se povecaju primanja civilnih invalida I rada I rata smatram postenim kao I svim ostalim socijalnim kategorijama,a nemoralnim smatram generalno uvelicavanje mjesecnih primanja 100%HRVI I ponovno rezanje mirovina branitelske populacije u korist ostalih,dapace mislim dabi trebalo povecat primanja nekim kategorijama braniteleljske populacije a ne samo “rezat”pa dokle vise!!??

POZZ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čitam i ne mogu vjerovati da se o 100 % -tnim invalidima raspravlja i da im se zavidi na njihovim primanjima.

Malo sam potražila kakve oni to bolesti imaju i kakvo im je zdravsteno stanje kad su dobili najviši stupanj invaliditeta. Malo da se sjetimo...

prvi stupanj doplatka za njegu i pomoć druge osobe razvrstavaju se HRVI iz Domovinskog rata I. skupine kojima je status utvrđen na osnovi oštećenja organizma predviđenog Pravilnikom o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI iz Domovinskog rata u Listi postotaka oštećenja organizma u sljedećim točkama:

 

– 54. Amputacija obiju ruku u laktu;

 

– 58. Amputacija obiju ruku u nadlaktici;

 

– 65. Eksartikulacija obiju ruku u ramenu;

 

– 77. Potpuna uzetost obiju ruku;

 

– 120b. Eksartikulacija u kuku – obiju nogu;

 

– 123. Obostrana paraliza lumbosakralnoga pleksusa;

 

- 153d. Stanje nakon ozljede mozga i/ili kralježničke moždine s oštećenjem motoričke funkcije udova – potpuna uzetost dva uda

 

– 157d. Parkinsonizam najtežeg stupnja;

 

– 168. Sljepilo, odnosno gubitak vida na oba oka;

 

– 201. Najteži slučajevi bulbarne paralize;

 

– 210. Konsolidirane frakture kralježnice s flacidnom paraplegijom ili spastičnom paraplegijom u fleksiji, trajna nepokretnost i vezanost za krevet 100% – I. skupina;

 

– 211d. Konsolidirane frakture cervikalnoga dijela kralježnice s lezijom cervikalne medule i paretičnim pojavama na gornjim i donjim ekstremitetima najteži oblici – invalid nepokretan i ne može se služiti rukama;

 

– 212d. Ataktički sindrom nakon traume – najteži oblici – nemogućnost kretanja zbog ataksije;

 

–213d. Klinički utvrđen polineuritički sindrom – najteži oblici – teška oštećenja motiliteta s atrofijama,

 

teškim trofičnim smetnjama i potpunom uzetošću ekstremiteta – invalid nepokretan.

 

HRVI iz Domovinskog rata I. skupine kod kojega postoje oštećenja organizma iz članka 3. ovog Pravilnika i druga oštećenja koja ga (zajedno) čine potpuno nesposobnim za obavljanje svih životnih potreba, te mu je zbog toga potrebna neprekidna njega i pomoć druge osobe, također se razvrstava u prvi stupanj doplatka za njegu i pomoć druge osobe.

 

hmmm...još mislite da im treba oduzimati ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mapa je napisao:

svaka čast stvarnim 100% invalidima rata ali ima njih koji i baš nemaju sve te ozljede koje su tu navedene pa su proglašeni 1. grupom 100% rvi

 

 

Ljubomora, zavist prema najtežim stradalnicima ili njihovim primanjima ? Prijavit više te koje stalno razvlačite da su ostvarili neazslužena prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja nebih bio ja kad nebi odgovorio kolegi mineru.Zaintrigiralo me to što se koleka k u r č i sa 54 mjeseca u ratu.Pa gdje si ti kolega bio u jeku najkrvavijeg rata 1991. godine.A nisi baš bio tako mlad jer samo si 4 godine mlađi od mene.Nemaš status hrvi,nemaš status dragovoljca,neznam imaš li kakav čin i imaš mirovinu,povlaštenu kao i ja samo za razliku od tebe ja sve to imam i imam mirovinu 10% manju od tebe!Malo više treba imati razumjevanja prema onima koji su za ovu državu dali puno više a dobili puno manje od tebe a takih je jako puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijatelju Bovu,poštovanje! umirovljen sam po novom zakonu o mirovinskom osiguranju djelatnih vojnih osoba,policijskih službenika i namještenika, piše invalidska mirovina zbog opče nesposobnosti za rad-djelatne vojne osobe.I to ti je počl.11. zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja DVO,policijskih službenika i namještenika,nema veze sa ZOPHB jer nemam status HRVI.Nevidim da je igdje u rješenju navedeno povečanje mirovine da li zbog dragovoljnosti ili zbog 48 i više mj. provedenih u ratu. A i pravnica u HVIDRI mi je rekla da je to klasična civilna nivalidska mirovina po novom zakonu,kao da nisam nikad ni bio u ratu ni u vojsci.Opča nesposobnost je utvrđena ali nema nikakovog dodatka na mirovinu u smislu invalidnine jer nemam status HRVI.Evo to ti je to. Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega Bucimir evo da ti odgovorim pošto kažeš da se k....m sa svojih 54 mj provedenih u ratu.Vjerojatno i sam znaš da rat u Hrvatskoj nije počeo jednako u svim dijelovima i na isti dan tako da nismo ni svi mogli isti dan otič u rat. Ja ni jednom svojom riječju ni postom NIKADA nisam pokušao nikome osporiti ni jedan mj. proveden u ratu a nedaj bože istraživat gdje je tko bio. Zato ču ti odgovorit gdje sam ja bio kad je kako ti kažeš bio najžešči rat.Ja sam 14.08.91.bio na osiguranju bolnice ne kao portir nego kao naoružani pripadnik TO a 1.11.91. otišao u HV i u HV-u bio do 2009.godine.Nemoj mislit da je ta bolnica u Čakovcu ta je bolnica u Karlovcu i više puta je bila izravno pogodjena.Znači nisam se skrivao nego sam bio aktivno uključen u tadašnja dogadjanja na prostoru moje županije. Ako misliš da je to sramotno, tvoja stvar.Evo toliko od mene.Nije mi namjera prepucavanje na ovom forumu ni sa kim jer nemam volje.Toliko.Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

miner je napisao:

Kolega Bucimir evo da ti odgovorim pošto kažeš da se k....m sa svojih 54 mj provedenih u ratu.Vjerojatno i sam znaš da rat u Hrvatskoj nije počeo jednako u svim dijelovima i na isti dan tako da nismo ni svi mogli isti dan otič u rat. Ja ni jednom svojom riječju ni postom NIKADA nisam pokušao nikome osporiti ni jedan mj. proveden u ratu a nedaj bože istraživat gdje je tko bio. Zato ču ti odgovorit gdje sam ja bio kad je kako ti kažeš bio najžešči rat.Ja sam 14.08.91.bio na osiguranju bolnice ne kao portir nego kao naoružani pripadnik TO a 1.11.91. otišao u HV i u HV-u bio do 2009.godine.Nemoj mislit da je ta bolnica u Čakovcu ta je bolnica u Karlovcu i više puta je bila izravno pogodjena.Znači nisam se skrivao nego sam bio aktivno uključen u tadašnja dogadjanja na prostoru moje županije. Ako misliš da je to sramotno, tvoja stvar.Evo toliko od mene.Nije mi namjera prepucavanje na ovom forumu ni sa kim jer nemam volje.Toliko.Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!

Nikad nama sreće dok god bude JA-TI-ON,kada krenemo sa MI,onda se imamo čemu i nadat,šta vi mislite na to ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sova1 je napisao:

 

Nikad nama sreće dok god bude JA-TI-ON,kada krenemo sa MI,onda se imamo čemu i nadat,šta vi mislite na to ?

Lijepo je vidjeti da ovdje ima osoba koje znaju prepoznat u cemu je problem... :palac:

JA-TI-ON,dok smo 90-ih bili"MI" sa lakocom smo napunili(prosvijed) MARKOV TRG i tamo iskazali nezadovolstvo i ne'ko nas je ipak cuo.

Nazalost u danasnje vrijeme kad smo JA-TI-ON nismo i necemo biti u stanju skupiti vise od 2-3 tisuce(primjer iz proslog tjedna u zg i st) nezadovoljnih branitelja..

 

Kad sam vec tu usput jedno pitanje na ovaj link koji cu ubaciti a nevezano za tvoj komentar.. neki ce se prepoznati i znaju o cemu pricam.

 

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/107589/Branitelj-oglasom-prodaje-vlastiti-bubreg.html

citiram komentar koji mi se dopao a glasi..

Jel se netko od dežurnih kritičara na portalu prema braniteljima i njihovim PVLAŠTENIM MIROVINAMA, želi mijenjati sa gore navedenim braniteljem...di ste sada...nema vas...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...koje li prepirke?! Bezveze.Nije li? Večina nas su istinjski HB-i,netko je bolje prošao ,netko lošije.Netko ima veću mirovinu,netko manju-mada je zaslužio veću i t d.

 

Za sad tu ne možemo ništa.Ali trebale bi se braniteljske udruge (a i mi sami branitelji)zalagat da se vojne , krvavo stečene mirovine ne zovu povlaštene,jer mislim da to nisu,mada smo umirovljeni po posebnom zakonu (ZOPHB).

 

Jer opet će nam rezat mirovine i bacit na prosjački štap, jest ćemo u pučkoj kuhinji...... :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudi moji pa ti koji sjede u HVIDR-i rade samo za svoju fotelju, da ne kažem, stolicu. Oni ne bi trebali biti stranački obilježeni.

A što se tiče mirovina, hm ne znam što reći. Ima nas koji još dosta godina trebamo školovati djecu,a supruge nam ne rade, pa vidite kako preživjeti s tom povlaštenom mirovinom od 3600-5000kn. Treba odvaditi sve one koji su pribrojeni HR nakon 1995. godine i razdvojiti dragovoljce od drugih, naravno ne mislim na ranjene koji nisu bili dragovoljci. Poz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zkova je napisao:

...koje li prepirke?! Bezveze.Nije li? Večina nas su istinjski HB-i,netko je bolje prošao ,netko lošije.Netko ima veću mirovinu,netko manju-mada je zaslužio veću i t d.

 

Da to je istina netko je bolje prosao netko losije ali to nismo mi sami krivi vec nasa vlast nevezano za politicku opciju iz koje dolaze jer svi su oni isti!!!

Desni, ljevi, desni, ljevi... i tako u nedogled... sve je to ista bagra.

 

Ali da ne duzim... vec samo da skrenem paznju na nesto sto se pocelo ucestalo ponavljati na portalu.

Naime pojedinac se pojavi napise nes kako on to naziva "moralno" zapravo on je "borac za ljudska prava" okrene temu u zeljenom smjeru i onda se ocito zdusno nasladuje... u svakom njegovom postu se nade nes "dobronamjerno" ponekad dobije potvrdu od drugog istog takvog "lika" njemu jaaako slicnog i tako to ide...

Mislim... ako nekoga stvarno uveseljava tuda bolest ili tuda nesreca

 

Samo me zanima koja je njegova korist u svemu tome

:misli:

Mislim... ako nekoga stvarno uveseljava tuda bolest ili tuda nesreca onda mu zelim to sve isto!!! :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

miner

u mirovinsko odnesi potvrdu iz postrojbe ili Ureda za obranu

iz koje se vidi koliko vremena si proveo u HV.

 

ili potvrdu Ureda za obranu da si dragovoljac.

(3) Dragovoljac iz Domovinskog rata je hrvatski branitelj iz Domovinskog rata koji je sudjelovao u obrani njezina suvereniteta najmanje 100 dana u razdoblju od 5. kolovoza 1990. do 15. siječnja 1992.

 

1.11.1991.g. nisi mogao otići u HV

zato što HV nije ni postojala

postojao je ZNG do priznanja Hrvatske

tek poslije priznanja se formira HV (službeno)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ajmo bit fer i realni prema nama barniteljima koji nisamo trazili hrvi jel nam osobnost bila jaca nismo samom sebi htjeli priznat da smo bolesni,imam kolege koji su trebali izvlacit ranjenike pali su u nesvjest s tim ugrozili nas druge i u mirovini vec jako puno godina,ja sam mogao bit od 2000g. racunajuci brojkama 10g puta 4500kn to je 540000kn,mogao sam imat kucu stan auto,ovako nemam nista osim 1990kn to sad ispada socijala,dok ljudi u hvidri cak i precjednici koji su sami sebe propucali u danasnje vrijeme dobivaju traktore zemlju za obradu jel se u nekim gradovima ukida ta udruga,ostaju dalje nedirnuti i niko im nista nemoze imaju kuce aute sve sto si požele,nisam zavidan nikome nezelim tude ali ljudi nemoze netko biti veci branitelj netko manji,jel nejde isto u zatvor onaj ko drzao lojtru lopovu,jel nije onaj isti tko je dodavao mine i ko ih je stavljao u cijev,cijeli sustav je morao radit cak i od kuhara pa kako bi mi zivjeli na ratistu budit pametni razmislite,nemozete vi bit veci branitelji sa hrvi budimo realni,samo zato sto je neko donio neki rok do kada netko moze bit lud ma da,dao bog da stigne kazna svakoga koji je ukrao i okoristio se u tuđe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav Bovu!Istina da 01.11. nije bilo HV nego ZNG oznaka ,nije bilo ni odora HV-a nego DDR vojske.Za mene je to bila i tada HV pa sam tako i napisao.Što se tiče dragovoljačkog statusa onaj period od 14.08.91 do 01.11. 91. mi nije priznat jer za status dragovoljca si morao biti prije stupanja uZNG ili HV minimalno 5 mj u Narodnoj zaštiti ili TO kako hočeš.A od 01. 11.91. pa do 15.01. 92.morao si imati minimalno 100 dana da bi dobio status Dragovoljca.E sad po tumačenju djelatnika ureda za obranu u mojem slučaju ne postoji ni po jednoj osnovi pravo za priznavanje dragovoljačkog statusa. I to važi do danas. U mirovinskom imaju sve moje papire vezano i za rat i za bolest i odlučili su tako kako jesu.Jedino što mi je preostalo sam napravio, podnio tužbu protiv HZZO-a zbog nepriznavanja bolesti kao posljedice rata i protiv MOMBSA zbog priznavanja statusa RVI.Ja sam i prije u prijašnjim postovima pisao da mi se jednostavno gadi prepucavat se s nekima tko je veči Branitelj tko manji.Ja za sebe znam gdje sam bio i kada i ne sramim se ni jednog svog trenutka provedenog u ratu.Možda sam mogao i bolje proč ali mi karakter nije dozvoljavao.Toliko. Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dambac lipi pozdrav, potpisujem tvoje razmišljanje,čini mi se tako iskreno i dobronamjerno.Neki na portala ovakva razmišljanja nazivaju moraliziranjem ali to je njihov problem, meni se čini da je prije riječ o pritisku na njihove ne baš uvijek čiste savjesti.Iskustvo govori da se mućkaroši uvijek skrivaju iza leđe najtežih invalida ističući njihovu patnju u obrani svojih rabotu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

 

 

1.11.1991.g. nisi mogao otići u HV

zato što HV nije ni postojala

postojao je ZNG do priznanja Hrvatske

tek poslije priznanja se formira HV (službeno)

 

Ne znam od kada se službeno vodi HV, ali mi smo negdje polovicom 11. 1991. zamjenili one DDR domobranske za maskirne 'woodland' uniforme sa oznakama HV i brigade, prije odlaska u Zapadnu Slavoniju.

Datum osnivanja HV nema veze sa međunarodnim priznanjem RH. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo nešto o povlaštenim mirovinama i rokovima za prijavu bolesti (objavljeno 08.02.2010.)

 

OSIJEK - Dragovoljac Domovinskog rata Branko Jeremić u posljednja tri mjeseca ostao je bez obje noge s dijagnozom akutne gangrene i začepljenjem krvnih žila te smrzotinama zglobova. Branko ih je zadobio još 1991. kada je tri dana braneći Antunovac proveo u Seleškom kanalu u vodi do pasa.

 

No, kako se bolest nije manifestirala sve do 1996. godine, nikada nije zatražio status hrvatskog ratnog vojnog invalida, za koji je prema zakonu dokumentaciju trebao predati do 30. svibnja 1995. Danas, kada posljedice požrtvovnosti u obrani Domovine uzimaju svoj danak na najgori način, Branko ima pravo samo na 730 kuna civilne mirovine. Zbog birokratske nepopustljivosti nedavno mu je opet odbijeno pravo na vojnu skrb.

Branko kaže da mu nakon 1995. i izlaska iz vojske nije padalo na pamet tražiti bilo kakav novac od države, jer je želio živjeti od svojeg rada. Ali vrlo brzo, već 1996. godine, krenuli su strahoviti bolovi, pa je u ožujku iste godine krenuo na prvu operaciju spašavanja arterijskih žila u desnoj nozi. Kaže, nijedan od šest by-passova nije uspio.

 

Cijeli slučaj na sebe je preuzela osječka Hvidra koja se posljednja četiri mjeseca bori s ministarstvom Jadranke Kosor kako bi Branku ipak bio priznat status HRVI-ja, jer svi mjerodavni, osim Ministarstva branitelja, priznaju da je danas invalid zbog svojeg stradanja u Domovinskom ratu. Danas se u javnu borbu za Brankova prava ponovno uključila i Udruga hrvatskih branitelja Slavonije i Baranje i na konferenciji za novinare ponovila apel ministrici Jadranki Kosor za rješenje statusa nesretnog Branka.

- Branko je čovjek koji bi i danas stao na prvu liniju obrane, a hrvatskoj državi na prvome bi mjestu trebao biti branitelj. Za branitelje ne smije biti prolaznog vremena i rokova koji istječu. Sve što tražimo je da se Branku Jeremiću dopusti da izađe pred vojnu komisiju, pa ako ta vojna komisija odluči da Branko Jeremić ne zaslužuje status HRVI-ja, onda ću ja prvi dati ostavku na mjestu Udruge hrvatskih branitelja Slavonije i Baranje - naglasio je Ivan Krajina, predsjednik Udruge.

 

Inače, 40-godišnji Branko Jeremić otac je dvoje djece, no njegova kćerkica dijete je s poremećajem u razvoju, zbog čega je Brankova supruga 24 sata dnevno vezana uz kuću kako bi se skrbila o djetetu koje samo nije sposobno ni jesti niti obavljati nuždu. Brankova mirovina od 730 kuna jedino je primanje obitelji.

Objavio/la HRVATSKI VITEZ u 15:30

4 :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uprolazu je napisao:

Čitam i ne mogu vjerovati da se o 100 % -tnim invalidima raspravlja i da im se zavidi na njihovim primanjima.

Malo sam potražila kakve oni to bolesti imaju i kakvo im je zdravsteno stanje kad su dobili najviši stupanj invaliditeta. Malo da se sjetimo...

hmmm...još mislite da im treba oduzimati ?

 

Uprolazu,

tvoja objava je svojevrsna provokacija.

 

U svim raspravama o 'lažnim hrvi',o povlaštenim mirovinama, o smanjenju mirovina, i sl. niti ja osobno, niti znam da je ITKO IKADA tražio da se ovim kategorijama hrvi mirovina smanji ili oduzme.

Naprotiv, kada god sam pisao o ovoj temi, uvjek sam naglašavao da se za ove kategorije sva prava moraju bar sačuvati, ako ne povećati.

 

Sada imam za tebe pitanje:

Koliko točno ima hrvi koji su u kategorijama koje su nabrojane u tvom dopisu?

Negdje između dvije i tri tisuće? Što je sa ostalih 50000?

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provokacija? Ne...samo se duboko suosjećam sa najtežim invalidima jer njihov život je težak život. Točne podatke koliko ima umirovljenih nisam htjela tražiti. Ima zadovoljnih mirovinama, a ima i onih koji imaju puno niže mirovine i to su uglavnom one ostavrene zadnjih nekoliko godina. Ne znam što očekujete od mene da Vam odgovorim ? Ja ne mogu učiniti ništa da te mirovine budu veće kao ni ovih 50000 korisnika tih mirovina, ali uzimam si to pravo da se poklonim svakom teškom invalidu i kažem mu HVALA !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uprolazu je napisao:

samo se duboko suosjećam sa najtežim invalidima jer njihov život je težak život.

 

Slažem se.

 

I njihov invaliditet nije sporan, kao kod mnogih od ovih spomenutih 50000.

 

Jer kada se spomenu lažni invalidi, u prvi plan se gurnu upravo najteži invalidi u kolicima, i tako se zamagljuje istina.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

 

 

Jer kada se spomenu lažni invalidi, u prvi plan se gurnu upravo najteži invalidi u kolicima, i tako se zamagljuje istina.

:kavica:

 

Jel tko u RH proglašen lažnim vojnim invalidom ????

 

Ajde više ako postoje neka se pronađu i neka se njihova imena objave u narodnim novinama a ako ih ne pronađete daj više prestanite o njima pisati jer pišete o nečemu čega nema.

 

Istina je voda duboka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

brkabr je napisao:

U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:

 

" ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska

kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni

jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa

Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ..

 

.. No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas

je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali

svjetskim #OOPS#vjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će

biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!" :-D sory.....

Gotovo sam siguran da Bruno ovo nije rekao.1975živio sam u Beču,čitao gotovo svu emigrantsku štampu. Bruno je najviše objavljivao u Novoj Hrvatskoj koja je izlazila u Londonu.Nikad nisam pročitao takav tekst,čak ni sličan.Recite mi da je Bruno i bio tako vidovit dali bi to bilo produktivno objaviti u to vrijeme kad je bilo teško naći ikoga za Hrvatsku stvar među gastarbajterima koji su redovito putovali u domovinu.Drugim riječima idemo osloboditi zemlju i onda je dati domaćim lopovima da je pljačkaju.Nekako mi se to ne uklapa.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1 je napisao:

Kompa kaže lažnih vojnih invalida nema a dijagnoza 1 i 2 osobno poznam osobe koje su izgubile status invalida.To ide vrlo teško jer su lažovi pustili crnilo a pomažu im ovakvi koji kažu pa njih i nema .Što se tiče narodnih novina to je budalaština.

 

Tvrdim da ih nema, da znam iti jednoga bez imalo razmišljanja bi ga odmah prijavio svim mogučim nadležnim institucijama u RH, a tko tvrdi drugačije neka to i dokaže i neka ih prijavi ili neka zauvijek zašuti o toj temi jer ako dalje o istoj temi bude pisao, istim izjavama o " lažnim invalidima " ustvari ponižava sve osobe sa statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida. Isto tako osoba koja tvrdi da postoje " lažni invalidi " a nema o njima nikakvih dokaza blati sve što je vezano uz Domovinski rat.

 

Ajmo ili javno s imenima i svim podacima " lažnih invalida " i snjima u kavez ili nemojte više blatiti sve što ima veze s Domovinskim ratom osim ako niste jedan od onih koga u oči bode sve što je Hrvatsko !

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

jutro1 je napisao:

Kompa kaže lažnih vojnih invalida nema a dijagnoza 1 i 2 osobno poznam osobe koje su izgubile status invalida.To ide vrlo teško jer su lažovi pustili crnilo a pomažu im ovakvi koji kažu pa njih i nema .Što se tiče narodnih novina to je budalaština.

 

Tvrdim da ih nema, da znam iti jednoga bez imalo razmišljanja bi ga odmah prijavio svim mogučim nadležnim institucijama u RH, a tko tvrdi drugačije neka to i dokaže i neka ih prijavi ili neka zauvijek zašuti o toj temi jer ako dalje o istoj temi bude pisao, istim izjavama o " lažnim invalidima " ustvari ponižava sve osobe sa statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida. Isto tako osoba koja tvrdi da postoje " lažni invalidi " a nema o njima nikakvih dokaza blati sve što je vezano uz Domovinski rat.

 

Ajmo ili javno s imenima i svim podacima " lažnih invalida " i snjima u kavez ili nemojte više blatiti sve što ima veze s Domovinskim ratom osim ako niste jedan od onih koga u oči bode sve što je Hrvatsko !

 

 

 

Bilo bi dobro kolega da se suzdržimo od stavljanja linkova u postove osoba koji se sumnjiče da su primili 500 000 eura za nepjevanje.Pričekajmo.I ja tvrdim da lažnih invalida nema jer ih niti znam i nije mi problem to napisati jer sjedim na toplom iza ekrana.Usprkos svemu tome,svjestan sam da svaki građanin ove zemlje zna da postoje lažni invalidi ali to je problem određenih institucija a ne tih građana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

 

Tvrdim da ih nema, da znam iti jednoga bez imalo razmišljanja bi ga odmah prijavio svim mogučim nadležnim institucijama u RH,

 

Naravno da ih ima, i naravno da ih poznaješ bar desetak.

Ja poznajem bar četvoricu, trojicu vrlo osobno, jer su bili sa mnom, neke sam znao i prije rata. Isto tako, za bar dvadesetak ljudi koje ne poznajem tako dobro bi mogao sa 99 % sigurnosti reći da su lažni.

Zažto ih je tako malo 'otkriveno'?

Zato jer ih nitko i ne traži. Svakom tko pokušava pokrenuti tu temu otvoreno se prijeti, čak i na ovom portalu.

 

Ako se već pokreće pitanje povlaštenih mirovina i lažnih branitelja, hajde da definiramo tko bi to bio lažni branitelj.

 

Ako govorimo o PTSP-u svi mi nosimo određene traume, iz rata, ali i iz svakodnevnog života. Može li svaki hrvi-ptsp tvrditi da je njegova trauma veća od one koju imaju radnice Kamenskog, jamci kojima prijeti izbacivanje na ulicu jer njihovi 'prijatelji' nisu vraćali kredite, ili poduzetnici koji zbog neplaćanja ostaju bez ičega? Sigurno ne može!!!

 

Za mene je lažni svaki hrvi koji je dobio benificije (mirovinu i drugo) koje nisu u skladu sa stvarnim zdravstvenim stanjem. Dečki u kolicima sigurno zaslužuju i mirovinu i sve drugo što su dobili. Za ostale - svaki neka sam ocjeni !

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daj ljudi prestanite više s tim lažni i pravi invalidi ili branitelji,dosadili ste Bogu i vragu.

Svaka tema koja se započne završi na toj raspravi

već je x puta napisano ,a i vrapci na grani znaju što treba napraviti ako znate nekoga tko je na nezakonit način stekao status.

Ovako se svaka rasprava završi prepirkom i svađom i samo daje lošu sliku o nama samima.

osobno bih da sam moderator zaključao temu ili pobrisao postove koji krenu tim smjerom.

Zaključak još jednom:ako znate za takve osobe Vaše je pravo i dužnost prijaviti ih najbližem državnom odvjetništvu koje zna što činiti i takvih postupaka ima(može se prijaviti i Policiji i Ministarstvu branitelja ali postupak uvijek vodi državno odvjetništvo,njima predaju predmet i jedni i drugi.

Pri tome možete tražiti da ostanete anonimni i to moraju poštivati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

diksi je napisao:

 

Ovako se svaka rasprava završi prepirkom i svađom i samo daje lošu sliku o nama samima.

osobno bih da sam moderator zaključao temu ili pobrisao postove koji krenu tim smjerom.

 

Ova tema je nezaobilazna u našem društvu.

 

Izbjegavanjem i cenzuriranjem najozbiljnijih problema u društvu nikada se problemi nisu rješili. Naprotiv, postali su rušilački faktor u društvu.

 

Posao moderatora nije da ovakve teme blokira ili cenzurira, pogotovo ako se radi o velikim društvenim problemima.

 

Posao moderatora je da spriječi vrijeđanje i prijetnje, i da vodi brigu da se rasprava vodi argumentima, zakonskim i društveno prihvaćenim.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Naravno da ih ima, i naravno da ih poznaješ bar desetak.

Ja poznajem bar četvoricu, trojicu vrlo osobno, jer su bili sa mnom, neke sam znao i prije rata. Isto tako, za bar dvadesetak ljudi koje ne poznajem tako dobro bi mogao sa 99 % sigurnosti reći da su lažni.

 

Za mene je lažni svaki hrvi koji je dobio benificije (mirovinu i drugo) koje nisu u skladu sa stvarnim zdravstvenim stanjem.

 

:kavica:

 

 

Ako znaš za "lažne hrvi-e", a pišeš da znaš , a ne prijavljuješ ih nadležnim institucijama onda ih u biti štitiš i skrivaš.

 

Znači ti si taj koji zna da ima "lažnih hrvi-a " i koji im pruža zaštitu od nadležnih institucija !

 

Ja ne znam za " lažne hrvi-e " !

 

Neka vrate dug ovi , pa će biti love i više nego je dovoljno! http://www.nacional.hr/clanak/97973/nelikvidnost-u-debelom-minusu-nepodmirene-obveze-dosegnule-342-milijarde-kuna :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

 

_____________________________________________________________

"Ako govorimo o PTSP-u svi mi nosimo određene traume, iz rata, ali i iz svakodnevnog života. Može li svaki hrvi-ptsp tvrditi da je njegova trauma veća od one koju imaju radnice Kamenskog, jamci kojima prijeti izbacivanje na ulicu jer njihovi 'prijatelji' nisu vraćali kredite, ili poduzetnici koji zbog neplaćanja ostaju bez ičega? Sigurno ne može!!!"

_____________________________________________________________

Dušebrižniče pročitaj zakon o pravima Hrvatskih branitelja iz domovinskog rata ,a onda nastavi piskarati po forumu. Branitelji nisu stekli status sukladno tvom mišljenju koje usput budi rečeno ne vrijedi ni pišljiva boba,već sukladno ZOPHBDR_a. ps. O "lažnim braniteljima" možemo govoriti samo u slučajevima u kojima je protivno tom zakonu nekome dodjeljen status. Vjerujem da si svjestan toga. A sad samo naprijed-nastavi sa pljuvanjem(ti i jurto1 ste izgleda plaćeni po objavi)po hrvatskim braniteljima,ako ti je lakše i ako ćeš na taj način izliječiti svoje frustracije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

legija je napisao:

Branitelji nisu stekli status sukladno tvom mišljenju koje usput budi rečeno ne vrijedi ni pišljiva boba,već sukladno ZOPHBDR_a. ps. O "lažnim braniteljima" možemo govoriti samo u slučajevima u kojima je protivno tom zakonu nekome dodjeljen status.

 

I privatizacija je bila po zakonu.

'Po zakonu' i 'pravedno' nisu istoznačnice.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

legija je napisao:

Branitelji nisu stekli status sukladno tvom mišljenju koje usput budi rečeno ne vrijedi ni pišljiva boba,već sukladno ZOPHBDR_a. ps. O "lažnim braniteljima" možemo govoriti samo u slučajevima u kojima je protivno tom zakonu nekome dodjeljen status.

 

I privatizacija je bila po zakonu.

'Po zakonu' i 'pravedno' nisu istoznačnice.

 

:kavica:

 

 

Točno!

-Zakon je skup propisa koje je donio Sabor i svi bi se trebali zalagati da država funkcionira po zakonu.

Pravda je uvjek naš subjektivni stav o nečemu i često nema veze sa pravom. Ali sad je pitanje želimo li mi pravnu državu !? , ili pravednu-koju bi svatko od nas skrojio kako on misli da je pravedno. Vidiš po meni bi bilo pravedno da ovu Hrvatsku državu vode branitelji koji su je i stvorili,međutim to nije tako,a zašto to nije tako? volio bih da mi i ti odgovoriš. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajde dragi moji , postrojimo sve HRVI, ocijenite vi koji ste nevjerne tome, jesu li ludi, jesu bez nogu , bez ruku...jesu "SAMO" PTSP....pa vi odlučite tko ima pravo na "benificirane mirovine". I što je to uopće benificirana mirovina....tko je u ovom slučaju benificiran....bolesnik, ma daj balavci koji pojma nemate što je to PTSP, koji ste ovdje radi pljuvanja po svemu i svačemu, maknite se s ovog portala. Osobno u kući imam PTSP-ovca , i znam kakva je to bolest. osobno neznam više što poduzeti , kako pomoći....kljukati ga sedativima, antidepresivima...pa jer to život. A zvalo se to PTSP ili vijetnamski sindrom ili ludilo ( ali definitivno nastalo kao posljedica učesstvovanja u dom. ratu)meni je malo važno, no to je BOLEST!!!!!!! I, žao mi je što mladi danas ne rade, imam i ja takve doma, ali....zar je to razlog pljuvati po onima koji su izgubili zdravlje ( da imaju i noge i ruke, ali možda bi bilo boilje da su u kolicima bez PTSP) pa nebi bilo nasilja, alkohola, svakodnevno stotinu puta promjenjenog rapoloženja,iskompleksiranosti....Teško je živjeti u takvoj sredini....svi mi pored ...postajemo ludjaci...

I još nešto ne manje važno.zainteresirajte se kolike su te mirovine, priče o tisućama , preko 6, do 12 su bajke....Pa ako zaključite da bi vam ta mirovina " benificirana" bila bolja od vašeg zdravlja, evo mijenjajte se s ovim koji mi svaki dan zagorčava život, da debelo razmišljam koji je najlakši način okončati ga, mislim na svoj život.!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

jutro1 je napisao:

Kompa kaže lažnih vojnih invalida nema a dijagnoza 1 i 2 osobno poznam osobe koje su izgubile status invalida.To ide vrlo teško jer su lažovi pustili crnilo a pomažu im ovakvi koji kažu pa njih i nema .Što se tiče narodnih novina to je budalaština.

 

Tvrdim da ih nema, da znam iti jednoga bez imalo razmišljanja bi ga odmah prijavio svim mogučim nadležnim institucijama u RH, a tko tvrdi drugačije neka to i dokaže i neka ih prijavi ili neka zauvijek zašuti o toj temi jer ako dalje o istoj temi bude pisao, istim izjavama o " lažnim invalidima " ustvari ponižava sve osobe sa statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida. Isto tako osoba koja tvrdi da postoje " lažni invalidi " a nema o njima nikakvih dokaza blati sve što je vezano uz Domovinski rat.

 

Ajmo ili javno s imenima i svim podacima " lažnih invalida " i snjima u kavez ili nemojte više blatiti sve što ima veze s Domovinskim ratom osim ako niste jedan od onih koga u oči bode sve što je Hrvatsko !

 

:palac: POOOTTTPPPPIIISSSUUUJJJEEEM!
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

uprolazu je napisao:

samo se duboko suosjećam sa najtežim invalidima jer njihov život je težak život.

 

Slažem se.

 

I njihov invaliditet nije sporan, kao kod mnogih od ovih spomenutih 50000.

 

Jer kada se spomenu lažni invalidi, u prvi plan se gurnu upravo najteži invalidi u kolicima, i tako se zamagljuje istina.

:kavica:

 

ah. starija sam od tebe i to puno, pa ne želim biti prosta, i reći ti "NE SERI", ali ipka evo....neee serriii!

Zar samo oni koji su u kolicima su invalidi. Voljela bi , Bog nek mi oprosti, da imam takvog kraj sebe,gurala bi ga u kolicima i pjevala s njim.... a ne ovog koji je PTSP-ovac, kojem smeta i dlaka u jajetu, koji udara, maltretira, rastjerao djecu, razbija, od jutra do sutra pije( pa i da ima mirovinu 1o tisuča nebi imao dosta) a ima je nešto preko 4 tisuće. Postotak invalidnosti ne utjeće na visinu mirovine, nego koliki je postotak civilne bolesti koliko posljedica rata! Tako mi je objašnjeno.Jesam li u pravu? I voljela bi kad bi se ne samo na ovom forumu moglo objasniti da dragovoljci, ili branitelji, nemaju svi "benificirane mirovine" Ima ih koji su na birou, koji ne rade godinama...i objašnjenje što je možda najvažnije KOJE SU POVLASTICE BRANITELJA, DRAGOVOLJACA , bez utvrdjene invalidnosti! Koliko je meni poznato ima 500 tisuća,od toga možda 10 posto sa statusom invalida...

ali što dobijaju s tim što su stvorili ovu našu lijepu, koja je nažalost moram to reći bila ljepša prije 91. E sad , očekujem da sam jugonostalgičar...ali varate se ja svoju lijepu,najviše volim na svijetu!

btw...niko se ne kači za 4o tisuća partizanskih mirovina koje se i danas još isplačuju i koje nisu male....Ajde kopajmo si oči...ili bolje rečeno djeco koja niste osjetili što znači prelijetanje niti jednog metka preko glave, a ne ono što su branitelji doživjeli....(ZAGREB...hura) nadjite si drugo mjesto za liječenje frustracija ( znam da ih imate nažalost) ali ostavite ove koji su se nagledali krvi već jednom na miru.