Jump to content

povlaštene mirovine


CheKirac

Preporučene objave

U dnevniku Nove tv novost ili ništa novo, najavljeno novo smanjivanje povlaštenih mirovina, naravno hrvatskim braniteljima najprije. Izgleda da se loše piše svima , jer će sigurno glavnu ulogu opet odigrati a tko drugi nego HDZ, pa opet glasajte za njih kada budu obećavali da će ih vratit

na prijašnju razinu.Toliko, živili branitelji, šta niste otišli svi u minhen bojnu i ovdje bi bila sad Srbija, a vi ljepo brali eure i djeca vam nebi bila bez posla, znali bi jedan ili dva svjetska jezika, itd.itd. Sramota od ove vlade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neznam što bi reka al me ovo nije iznenadila vjest jer sveće dat za solicu u evropskom parlamentu lipa plaćica a štoje ova žalost od mirovine povlaštena pa nek je još smanju znaju da će bit suicida pa to njima paše da nas manje ima vjerovali smo im al nas pokradoše i u bankrot otiraše državu jer kad se je i prije znalo da država neće moć to financirat zašto su se dilile mirovine kapom i šakom i dan danas se dilu samo još bolesni i pošteni najebu u lpoj našoj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo se sada u predhodnim postovima vidi u kakvom smo mi stanju.Manipulira se sa našim statusima iz sata u sat i po tome se i može postaviti pitanje iz teme ekspresni lonac koju je otvorio moderator.Dali je taj lonac pred eksplozijom?

Pa i nije baš.Taj lonac bi možda i bio pred eksplozijom kad bi branitelji možda imali nekog jasnog i definiranog predstavnika ali mi to nažalost nemamo.Sve je to rezultat namjernog razjedinjenja braniteljskih udruga na broj od već njih 200.Sve vas pitam kolege,a gdje su sad predstavnici najvećih udruga.Jesu li to oni koji očekuju tu mirovinu od preko 17 000 kuna pa i ako se kroz godine smanji na devet tisuća nije ni to loše.Kolega u predhodnom postu kaže da je spreman uzeti pušku.Na koga ćeš pucati kolega,jel možda na policajce koji će čuvati te zaštićene političare,možda na svoje kolege iz policije koji isto nemaju veliku plaću a imaju na stotine prekovremenih sati.To sigurno nije riješenje dok neka druga gospoda imaju tajna skloništva za svoje umjetnine koje su stekli na nama poznati način.Mi kao lonac ni ne moramo eksplodirati pod uvjetom da nas konačno ostave na miru,da živimo i umremo dostojanstveno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

CheKirac je napisao:

U dnevniku Nove tv novost ili ništa novo, najavljeno novo smanjivanje povlaštenih mirovina, naravno hrvatskim braniteljima najprije. Izgleda da se loše piše svima , jer će sigurno glavnu ulogu opet odigrati a tko drugi nego HDZ, pa opet glasajte za njih kada budu obećavali da će ih vratit

na prijašnju razinu.

 

Jučer na Z1 Ivica Pančić izjavio je kako je sigurno da će se braniteljske mirovine rezati, da li če to učiniti ova ili neka druga vlada svejedno je ali do rezanja će doći.

 

Eto to je mišljenje SDP-a , pa sada za koga glasovati??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo Ivica Pančić nije u SDP a nisam ni ja ali je nažalost rekao istinu.Drugo braniteljske mirovine do 3500 kuna nisu ni rezane a sigurno ni neće.Tu spada preko 50%braniteljskih i invalidskih mirovina.Treće čini mi se nepravednim da 100%civinlni invalid rata u invalidskim kolicima prima oko 2500 kuna dok isti takav ratni vojni invalid prima oko 10000 kuna.Čini mi se da bi bilo pošteno to promijeniti u korist prvog.Što se tiče zastupničkih i dužnosničkih mirovina to je sramota hrvatske države i rezanje ispod 50% nebi imalo smisla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

Jučer na Z1 Ivica Pančić izjavio je kako je sigurno da će se braniteljske mirovine rezati, da li če to učiniti ova ili neka druga vlada svejedno je ali do rezanja će doći. Eto to je mišljenje SDP-a , pa sada za koga glasovati??

 

Kompa, kad si se dohvatio politike moram te ispraviti jer osoba koja se odaziva na ime i prezime Ivica Pančić ili od milja nazvan "Proteza" nije u SDP-u već je predsjednik Hrvatskih socijaldemokrata (HSD).

 

http://www.youtube.com/watch?v=2VGHUO4bcfg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1 je napisao:

Treće čini mi se nepravednim da 100%civinlni invalid rata u invalidskim kolicima prima oko 2500 kuna dok isti takav ratni vojni invalid prima oko 10000 kuna.Čini mi se da bi bilo pošteno to promijeniti u korist prvog.

 

Znaci za tebe je pravednije da onaj tko je u toploj postelji grijao ledja,supruzi ili nekoj mozebitnoj ljubavnici ili vracajucio se iz nekog kafica pokupio zalutali geler ,zasluzio vise od dragovoljca koji je za to vrijeme bio na nekoj cuki do koljena u blatu ,snijegu, koji je sudjelovao u direktnim okrsajima sa agresorom I koji je tom prilikom bio ranjen !!??

Po tvom misljenju treba vise nagraditi one koji su se skrivali po podrumima od onih sa prve crte bojisnice!!??

Pa cestitam!!

:palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:

 

" ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska

kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni

jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa

Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ..

 

.. No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas

je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali

svjetskim #OOPS#vjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će

biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!" :-D sory.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Generacija63 nismo se razumijeli,nisam mislio da civlni invalid rata treba preteć u mirovini vojnog invalida već da se odnos od 1:4 treba promijeniti u barem 1:3.Mislio sa sam da se to podrazumijeva ali nema veze.Na ovoj tvrdnji i dalje stojim čini mi se poštena i moralna a volio bi čuti i druga razmišljanja."Brkabr"hvala za ovo podsjećanje na velikog Bruna Bušiča,veliki domoljub 100% u pravu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ove Bušićeve riječi su izmišljene, nema apsolutno nikakvog dokaza da je on to ikada rekao ili napisao. O istom tekstu se sporadično vodi rasprava na netu već desetak godina i nitko do sada nije uspio naći tobožnji izvor (a pitali su i njegove prijatelje u emigraciji) - a inače, tekst je vrlo lijep...

 

...nadalje, nema zemlje na svijetu koja je obrambeno ratovala i u kojoj civilni invalidi imaju u onom postotku jednaku mirovinu kao i vojni - NEMA - i ne bi bilo pošteno da imaju, po bilo kojoj pravdi, zemaljskoj ili Božjoj...

 

Ako si nastradao na poslu svojom nepažnjom pogotovo, ako greškom poslodavca, imaš pravo na odštetu, doživotnu rentu, ili štajaznamkakosezove. U mom gradu u poznatoj drvnoj firmi (prije rata) dvoje djelatnika su se za vrijeme radnog vremena napili i zadrijemali na kladama - naravno da je jedan nastradao kada je kran tovario iste, ostao je bez nogu - i šta bi sada on trebao imati 10000kn mirovine.

 

S druge strane, naravno da ima lažnjaka i među 100% invalidima - i u samom dijagnosticiranju i određivanju invalidnosti i pogotovo u okolnostima stradavanja (strada kao civilna osoba, ali nekim "čudom" postaje pripadnik hrvatske vojske)

 

Ja ne znam što je u tome sporno - u jednom svom ranijem komentaru opisao sam praksu u Njemačkoj - svi njemački umirovljeni ratni vojni invalidi (iz 2.svjetskog rata ili kasnijih mirovnih i ostalih vojnih misija po svijetu) imaju mirovinu i dodatak čiji je zbroj daleko veći od ostalih prosječnih mirovina zarađenih osobnim radom u cijelom radnom vijeku

 

...na kraju, nemam nikakovih primjedbi da se omjer smanji, dapače, neka povećaju civilne...

 

...toliko od mene...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

normalno da civilne ne mogu biti iste,oni ako imaju ozljedu na radu dobivaju vrlo visoke odštete od osiguranja ili firme, kao i njihove obitelji za duševne boli to vam je zadnji primjer vatrogasaca na Kornatima, a dajte recite što su dobili branitelji bez rvi-a ili rvi sa malim postotkom dobije dionice u vrijednosti 26 tisuća kuna a njihova stvarna vrijednost 10 tisuća kuna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega Mapa!Prvo lijep pozdrav Tebi i svim Braniteljima. Evo iz svog primjera ću ti odgovorit šta su dobili Branitelji koji nisu RVI. Ja sam dobio 23 udjela iz fonda HB i to je bilo kad sam prodavao nekakvih 13-14 tisuča kuna. i dobio sam nakon 18 g. i 2 mj provedenih u HV civilnu invalidsku mirovinu,sa 54 mj. provedenih na prvoj crti,kao djelatna vojna osoba. E kolega vidiš i još sam dobio da imam pravo na knjige ako se upišem u školu sa 47 godina.Opča nesposobnost za rad i mirovina 2734,66kn. Eto to je odgovor na tvoj post. i još da ne zaboravim 3 proračunske osnovice 9800. kuna.Eto pa ja smatram da spadam u skupinu privilegiranih mirovina.Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nevidim razlog da se prepucavate oko civilnih i vojnih invalidskih mirovina.

 

civil ako nastrada tj dobije tjelesno oštečenje na radu ili u prometu ima pravo na naknadu štete zbog pretrpljenih bolova,smanjene životne aktivnosti ,liječenje itd.

ima pravo i nainvalidski dodatak(prema ZOMO)

obitelji težih invalida ili smrtno stradalih imaju pravo na naknadu štete koja može doseči i 250.000,00 kuna.

 

HRVI imaju pravo invalidninu(ovisno o stupnju tjelesnog oštečenja ),uvečanu mirovinu (visina mirovine ovisi i o činu)

i tako uvečana primanja ostvaruju dok se neki političari ne sjete da bi trebali smanjiti povlaštene mirovine u što svrstavaju i HRVI .

prema odluvi Vrhovnog suda RH primanja HRVI su naknada za tjelesno oštečenje.

HRVI nemogu dobiti naknadu štete kao civilni invalidi ako su se z.....li i prihvatili invalidninu i "povlaštenu " mirovinu

 

gdje su završile uplate za mirovinsko koje je svaki zaposlenik uplaćivau pa i HRVI prije nastanka invalidnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma koje spike da ne vjeruješ,uspoređujete civilne i vojne,ratne itd o čemu mi raspravljamo?naravno da civilni invaliditet nije isto što i vojni pa uostalom i kriteriji su drugačiji.

Mislim da nije na odmet primjetiti i da je civilnih invalidskih mirovina višestruko više negoli hrvi zar ne?

O visini naknade nebi raspravljao jednom sam već rekao moja naknada iznosi 114kn ALOOO 114KN,svega 3% od mog kolege iz prve grupe sa 100% koji uzgred rečeno dobija samo invalidnine ko moje 3-4 mirovine,a di je ostatak,mirovina,vozilo,dodatak ženi,rješena stambena pitanja.....tu je osnovni problem ako neko smatra da me može lječit sa 114kn invalidnine neka me lječi,za tu lovu ne lječe ni vračare..Znam da je sigurno njemu puuno gore nego meni ali HALO ponavljam 114kn,da ne spominjem da se invalidnine za hrvi nisu odavno usklađivale uskoro će proć jedna decenija od zadnjeg usklađivanja!A takvih nas je velik broj mislim čak preko 50% svih hrvi ne dobije invalidninu više od 300-tinjak kuna.

Civilne žrtve rat,povreda na poslu isl. nisu baš tako nezaštićene neko je dobro rekao imaju pravo na sudski spor na kojem mogu izvuć pozamašne odštete,a eto mi hrvi nemamo ni koga tužakat jer još nisam čuo da je neko dobio odštetu od suprotne strane u ratu,mislim kao osoba.Istina je da vjerjatno teže ostvaruju prava na rehabilitaciju itd. mada ni tu nisu daleko od nas hrvi,koliko sam ja upućen.

i još samo ovo do sad se uvjek smanjivalo kolko znam braniteljima još nisam čuo da su rezali civilne invalide,invalide rada itd......meni tako fali onih mojih 250kn što su mi uzeli zadnjim smanjenjem,sumnjam da onom tko ima uredan život bez pretjeranih zaduženja treba baš toliko visokih primanja invalidnine i mirovine,dok njegov suborac nema ni za ljkove pokrit sa svojom invalidninom. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1 je napisao:

Generacija63 nismo se razumijeli,nisam mislio da civlni invalid rata treba preteć u mirovini vojnog invalida već da se odnos od 1:4 treba promijeniti u barem 1:3.Mislio sa sam da se to podrazumijeva ali nema veze.Na ovoj tvrdnji i dalje stojim čini mi se poštena i moralna a volio bi čuti i druga razmišljanja."Brkabr"hvala za ovo podsjećanje na velikog Bruna Bušiča,veliki domoljub 100% u pravu!

 

Kolega: nebi zelio da se ovo pretvori u osobna prepucavanja,no ja sam vrlo dobro razumio sto si napisao u predhodnom postu,stoga sam taj dio I “citirao”

Citat:

 

 

jutro1 je napisao:

Treće čini mi se nepravednim da 100%civinlni invalid rata u invalidskim kolicima prima oko 2500 kuna dok isti takav ratni vojni invalid prima oko 10000 kuna.Čini mi se da bi bilo pošteno to promijeniti u korist prvog.

 

 

 

Znaci za tebe je pravednije da onaj tko je u toploj postelji grijao ledja,supruzi ili nekoj mozebitnoj ljubavnici ili vracajucio se iz nekog kafica pokupio zalutali geler ,zasluzio vise od dragovoljca koji je za to vrijeme bio na nekoj cuki do koljena u blatu ,snijegu, koji je sudjelovao u direktnim okrsajima sa agresorom I koji je tom prilikom bio ranjen !!??

Po tvom misljenju treba vise nagraditi one koji su se skrivali po podrumima od onih sa prve crte bojisnice!!??

Pa cestitam!!

 

Nadalje ,vrlo dobro sam razumio da se u tvom postu pominju civilni I vojni invalidi RATA a ne RADA sto vecina ne razlikuje(ne primjecuje) Takodjer je apsurd sto navodis da 100%HRVI imaju primanja 10,000 sto je notorna neistina(mozda imaju njih nekolicinaa to su svakako I zasluzili jer imaju neki visoki cin,dragovoljacki dodatak,kao I duze vrijeme provedeno u HV I njih je jako mali broj)

Lako je izracunati: npr. Obicni vojnik ,HRVI 100% bez statusa dragovoljca,bez cina =mirovina cca 3.500-4000 + invalidnina od cca 2-2.500 sto u konacnici iznosi cca 6-6.500 nemoram ni napominjati da ima I sa manjim primanjima za isti postotak al ovo je neka sredina recimo.

Da se povecaju primanja civilnih invalida I rada I rata smatram postenim kao I svim ostalim socijalnim kategorijama,a nemoralnim smatram generalno uvelicavanje mjesecnih primanja 100%HRVI I ponovno rezanje mirovina branitelske populacije u korist ostalih,dapace mislim dabi trebalo povecat primanja nekim kategorijama braniteleljske populacije a ne samo “rezat”pa dokle vise!!??

POZZ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čitam i ne mogu vjerovati da se o 100 % -tnim invalidima raspravlja i da im se zavidi na njihovim primanjima.

Malo sam potražila kakve oni to bolesti imaju i kakvo im je zdravsteno stanje kad su dobili najviši stupanj invaliditeta. Malo da se sjetimo...

prvi stupanj doplatka za njegu i pomoć druge osobe razvrstavaju se HRVI iz Domovinskog rata I. skupine kojima je status utvrđen na osnovi oštećenja organizma predviđenog Pravilnikom o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI iz Domovinskog rata u Listi postotaka oštećenja organizma u sljedećim točkama:

 

– 54. Amputacija obiju ruku u laktu;

 

– 58. Amputacija obiju ruku u nadlaktici;

 

– 65. Eksartikulacija obiju ruku u ramenu;

 

– 77. Potpuna uzetost obiju ruku;

 

– 120b. Eksartikulacija u kuku – obiju nogu;

 

– 123. Obostrana paraliza lumbosakralnoga pleksusa;

 

- 153d. Stanje nakon ozljede mozga i/ili kralježničke moždine s oštećenjem motoričke funkcije udova – potpuna uzetost dva uda

 

– 157d. Parkinsonizam najtežeg stupnja;

 

– 168. Sljepilo, odnosno gubitak vida na oba oka;

 

– 201. Najteži slučajevi bulbarne paralize;

 

– 210. Konsolidirane frakture kralježnice s flacidnom paraplegijom ili spastičnom paraplegijom u fleksiji, trajna nepokretnost i vezanost za krevet 100% – I. skupina;

 

– 211d. Konsolidirane frakture cervikalnoga dijela kralježnice s lezijom cervikalne medule i paretičnim pojavama na gornjim i donjim ekstremitetima najteži oblici – invalid nepokretan i ne može se služiti rukama;

 

– 212d. Ataktički sindrom nakon traume – najteži oblici – nemogućnost kretanja zbog ataksije;

 

–213d. Klinički utvrđen polineuritički sindrom – najteži oblici – teška oštećenja motiliteta s atrofijama,

 

teškim trofičnim smetnjama i potpunom uzetošću ekstremiteta – invalid nepokretan.

 

HRVI iz Domovinskog rata I. skupine kod kojega postoje oštećenja organizma iz članka 3. ovog Pravilnika i druga oštećenja koja ga (zajedno) čine potpuno nesposobnim za obavljanje svih životnih potreba, te mu je zbog toga potrebna neprekidna njega i pomoć druge osobe, također se razvrstava u prvi stupanj doplatka za njegu i pomoć druge osobe.

 

hmmm...još mislite da im treba oduzimati ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mapa je napisao:

svaka čast stvarnim 100% invalidima rata ali ima njih koji i baš nemaju sve te ozljede koje su tu navedene pa su proglašeni 1. grupom 100% rvi

 

 

Ljubomora, zavist prema najtežim stradalnicima ili njihovim primanjima ? Prijavit više te koje stalno razvlačite da su ostvarili neazslužena prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja nebih bio ja kad nebi odgovorio kolegi mineru.Zaintrigiralo me to što se koleka k u r č i sa 54 mjeseca u ratu.Pa gdje si ti kolega bio u jeku najkrvavijeg rata 1991. godine.A nisi baš bio tako mlad jer samo si 4 godine mlađi od mene.Nemaš status hrvi,nemaš status dragovoljca,neznam imaš li kakav čin i imaš mirovinu,povlaštenu kao i ja samo za razliku od tebe ja sve to imam i imam mirovinu 10% manju od tebe!Malo više treba imati razumjevanja prema onima koji su za ovu državu dali puno više a dobili puno manje od tebe a takih je jako puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijatelju Bovu,poštovanje! umirovljen sam po novom zakonu o mirovinskom osiguranju djelatnih vojnih osoba,policijskih službenika i namještenika, piše invalidska mirovina zbog opče nesposobnosti za rad-djelatne vojne osobe.I to ti je počl.11. zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja DVO,policijskih službenika i namještenika,nema veze sa ZOPHB jer nemam status HRVI.Nevidim da je igdje u rješenju navedeno povečanje mirovine da li zbog dragovoljnosti ili zbog 48 i više mj. provedenih u ratu. A i pravnica u HVIDRI mi je rekla da je to klasična civilna nivalidska mirovina po novom zakonu,kao da nisam nikad ni bio u ratu ni u vojsci.Opča nesposobnost je utvrđena ali nema nikakovog dodatka na mirovinu u smislu invalidnine jer nemam status HRVI.Evo to ti je to. Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega Bucimir evo da ti odgovorim pošto kažeš da se k....m sa svojih 54 mj provedenih u ratu.Vjerojatno i sam znaš da rat u Hrvatskoj nije počeo jednako u svim dijelovima i na isti dan tako da nismo ni svi mogli isti dan otič u rat. Ja ni jednom svojom riječju ni postom NIKADA nisam pokušao nikome osporiti ni jedan mj. proveden u ratu a nedaj bože istraživat gdje je tko bio. Zato ču ti odgovorit gdje sam ja bio kad je kako ti kažeš bio najžešči rat.Ja sam 14.08.91.bio na osiguranju bolnice ne kao portir nego kao naoružani pripadnik TO a 1.11.91. otišao u HV i u HV-u bio do 2009.godine.Nemoj mislit da je ta bolnica u Čakovcu ta je bolnica u Karlovcu i više puta je bila izravno pogodjena.Znači nisam se skrivao nego sam bio aktivno uključen u tadašnja dogadjanja na prostoru moje županije. Ako misliš da je to sramotno, tvoja stvar.Evo toliko od mene.Nije mi namjera prepucavanje na ovom forumu ni sa kim jer nemam volje.Toliko.Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

miner je napisao:

Kolega Bucimir evo da ti odgovorim pošto kažeš da se k....m sa svojih 54 mj provedenih u ratu.Vjerojatno i sam znaš da rat u Hrvatskoj nije počeo jednako u svim dijelovima i na isti dan tako da nismo ni svi mogli isti dan otič u rat. Ja ni jednom svojom riječju ni postom NIKADA nisam pokušao nikome osporiti ni jedan mj. proveden u ratu a nedaj bože istraživat gdje je tko bio. Zato ču ti odgovorit gdje sam ja bio kad je kako ti kažeš bio najžešči rat.Ja sam 14.08.91.bio na osiguranju bolnice ne kao portir nego kao naoružani pripadnik TO a 1.11.91. otišao u HV i u HV-u bio do 2009.godine.Nemoj mislit da je ta bolnica u Čakovcu ta je bolnica u Karlovcu i više puta je bila izravno pogodjena.Znači nisam se skrivao nego sam bio aktivno uključen u tadašnja dogadjanja na prostoru moje županije. Ako misliš da je to sramotno, tvoja stvar.Evo toliko od mene.Nije mi namjera prepucavanje na ovom forumu ni sa kim jer nemam volje.Toliko.Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!

Nikad nama sreće dok god bude JA-TI-ON,kada krenemo sa MI,onda se imamo čemu i nadat,šta vi mislite na to ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sova1 je napisao:

 

Nikad nama sreće dok god bude JA-TI-ON,kada krenemo sa MI,onda se imamo čemu i nadat,šta vi mislite na to ?

Lijepo je vidjeti da ovdje ima osoba koje znaju prepoznat u cemu je problem... :palac:

JA-TI-ON,dok smo 90-ih bili"MI" sa lakocom smo napunili(prosvijed) MARKOV TRG i tamo iskazali nezadovolstvo i ne'ko nas je ipak cuo.

Nazalost u danasnje vrijeme kad smo JA-TI-ON nismo i necemo biti u stanju skupiti vise od 2-3 tisuce(primjer iz proslog tjedna u zg i st) nezadovoljnih branitelja..

 

Kad sam vec tu usput jedno pitanje na ovaj link koji cu ubaciti a nevezano za tvoj komentar.. neki ce se prepoznati i znaju o cemu pricam.

 

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/107589/Branitelj-oglasom-prodaje-vlastiti-bubreg.html

citiram komentar koji mi se dopao a glasi..

Jel se netko od dežurnih kritičara na portalu prema braniteljima i njihovim PVLAŠTENIM MIROVINAMA, želi mijenjati sa gore navedenim braniteljem...di ste sada...nema vas...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...koje li prepirke?! Bezveze.Nije li? Večina nas su istinjski HB-i,netko je bolje prošao ,netko lošije.Netko ima veću mirovinu,netko manju-mada je zaslužio veću i t d.

 

Za sad tu ne možemo ništa.Ali trebale bi se braniteljske udruge (a i mi sami branitelji)zalagat da se vojne , krvavo stečene mirovine ne zovu povlaštene,jer mislim da to nisu,mada smo umirovljeni po posebnom zakonu (ZOPHB).

 

Jer opet će nam rezat mirovine i bacit na prosjački štap, jest ćemo u pučkoj kuhinji...... :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudi moji pa ti koji sjede u HVIDR-i rade samo za svoju fotelju, da ne kažem, stolicu. Oni ne bi trebali biti stranački obilježeni.

A što se tiče mirovina, hm ne znam što reći. Ima nas koji još dosta godina trebamo školovati djecu,a supruge nam ne rade, pa vidite kako preživjeti s tom povlaštenom mirovinom od 3600-5000kn. Treba odvaditi sve one koji su pribrojeni HR nakon 1995. godine i razdvojiti dragovoljce od drugih, naravno ne mislim na ranjene koji nisu bili dragovoljci. Poz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zkova je napisao:

...koje li prepirke?! Bezveze.Nije li? Večina nas su istinjski HB-i,netko je bolje prošao ,netko lošije.Netko ima veću mirovinu,netko manju-mada je zaslužio veću i t d.

 

Da to je istina netko je bolje prosao netko losije ali to nismo mi sami krivi vec nasa vlast nevezano za politicku opciju iz koje dolaze jer svi su oni isti!!!

Desni, ljevi, desni, ljevi... i tako u nedogled... sve je to ista bagra.

 

Ali da ne duzim... vec samo da skrenem paznju na nesto sto se pocelo ucestalo ponavljati na portalu.

Naime pojedinac se pojavi napise nes kako on to naziva "moralno" zapravo on je "borac za ljudska prava" okrene temu u zeljenom smjeru i onda se ocito zdusno nasladuje... u svakom njegovom postu se nade nes "dobronamjerno" ponekad dobije potvrdu od drugog istog takvog "lika" njemu jaaako slicnog i tako to ide...

Mislim... ako nekoga stvarno uveseljava tuda bolest ili tuda nesreca

 

Samo me zanima koja je njegova korist u svemu tome

:misli:

Mislim... ako nekoga stvarno uveseljava tuda bolest ili tuda nesreca onda mu zelim to sve isto!!! :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

miner

u mirovinsko odnesi potvrdu iz postrojbe ili Ureda za obranu

iz koje se vidi koliko vremena si proveo u HV.

 

ili potvrdu Ureda za obranu da si dragovoljac.

(3) Dragovoljac iz Domovinskog rata je hrvatski branitelj iz Domovinskog rata koji je sudjelovao u obrani njezina suvereniteta najmanje 100 dana u razdoblju od 5. kolovoza 1990. do 15. siječnja 1992.

 

1.11.1991.g. nisi mogao otići u HV

zato što HV nije ni postojala

postojao je ZNG do priznanja Hrvatske

tek poslije priznanja se formira HV (službeno)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ajmo bit fer i realni prema nama barniteljima koji nisamo trazili hrvi jel nam osobnost bila jaca nismo samom sebi htjeli priznat da smo bolesni,imam kolege koji su trebali izvlacit ranjenike pali su u nesvjest s tim ugrozili nas druge i u mirovini vec jako puno godina,ja sam mogao bit od 2000g. racunajuci brojkama 10g puta 4500kn to je 540000kn,mogao sam imat kucu stan auto,ovako nemam nista osim 1990kn to sad ispada socijala,dok ljudi u hvidri cak i precjednici koji su sami sebe propucali u danasnje vrijeme dobivaju traktore zemlju za obradu jel se u nekim gradovima ukida ta udruga,ostaju dalje nedirnuti i niko im nista nemoze imaju kuce aute sve sto si požele,nisam zavidan nikome nezelim tude ali ljudi nemoze netko biti veci branitelj netko manji,jel nejde isto u zatvor onaj ko drzao lojtru lopovu,jel nije onaj isti tko je dodavao mine i ko ih je stavljao u cijev,cijeli sustav je morao radit cak i od kuhara pa kako bi mi zivjeli na ratistu budit pametni razmislite,nemozete vi bit veci branitelji sa hrvi budimo realni,samo zato sto je neko donio neki rok do kada netko moze bit lud ma da,dao bog da stigne kazna svakoga koji je ukrao i okoristio se u tuđe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav Bovu!Istina da 01.11. nije bilo HV nego ZNG oznaka ,nije bilo ni odora HV-a nego DDR vojske.Za mene je to bila i tada HV pa sam tako i napisao.Što se tiče dragovoljačkog statusa onaj period od 14.08.91 do 01.11. 91. mi nije priznat jer za status dragovoljca si morao biti prije stupanja uZNG ili HV minimalno 5 mj u Narodnoj zaštiti ili TO kako hočeš.A od 01. 11.91. pa do 15.01. 92.morao si imati minimalno 100 dana da bi dobio status Dragovoljca.E sad po tumačenju djelatnika ureda za obranu u mojem slučaju ne postoji ni po jednoj osnovi pravo za priznavanje dragovoljačkog statusa. I to važi do danas. U mirovinskom imaju sve moje papire vezano i za rat i za bolest i odlučili su tako kako jesu.Jedino što mi je preostalo sam napravio, podnio tužbu protiv HZZO-a zbog nepriznavanja bolesti kao posljedice rata i protiv MOMBSA zbog priznavanja statusa RVI.Ja sam i prije u prijašnjim postovima pisao da mi se jednostavno gadi prepucavat se s nekima tko je veči Branitelj tko manji.Ja za sebe znam gdje sam bio i kada i ne sramim se ni jednog svog trenutka provedenog u ratu.Možda sam mogao i bolje proč ali mi karakter nije dozvoljavao.Toliko. Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dambac lipi pozdrav, potpisujem tvoje razmišljanje,čini mi se tako iskreno i dobronamjerno.Neki na portala ovakva razmišljanja nazivaju moraliziranjem ali to je njihov problem, meni se čini da je prije riječ o pritisku na njihove ne baš uvijek čiste savjesti.Iskustvo govori da se mućkaroši uvijek skrivaju iza leđe najtežih invalida ističući njihovu patnju u obrani svojih rabotu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

 

 

1.11.1991.g. nisi mogao otići u HV

zato što HV nije ni postojala

postojao je ZNG do priznanja Hrvatske

tek poslije priznanja se formira HV (službeno)

 

Ne znam od kada se službeno vodi HV, ali mi smo negdje polovicom 11. 1991. zamjenili one DDR domobranske za maskirne 'woodland' uniforme sa oznakama HV i brigade, prije odlaska u Zapadnu Slavoniju.

Datum osnivanja HV nema veze sa međunarodnim priznanjem RH. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo nešto o povlaštenim mirovinama i rokovima za prijavu bolesti (objavljeno 08.02.2010.)

 

OSIJEK - Dragovoljac Domovinskog rata Branko Jeremić u posljednja tri mjeseca ostao je bez obje noge s dijagnozom akutne gangrene i začepljenjem krvnih žila te smrzotinama zglobova. Branko ih je zadobio još 1991. kada je tri dana braneći Antunovac proveo u Seleškom kanalu u vodi do pasa.

 

No, kako se bolest nije manifestirala sve do 1996. godine, nikada nije zatražio status hrvatskog ratnog vojnog invalida, za koji je prema zakonu dokumentaciju trebao predati do 30. svibnja 1995. Danas, kada posljedice požrtvovnosti u obrani Domovine uzimaju svoj danak na najgori način, Branko ima pravo samo na 730 kuna civilne mirovine. Zbog birokratske nepopustljivosti nedavno mu je opet odbijeno pravo na vojnu skrb.

Branko kaže da mu nakon 1995. i izlaska iz vojske nije padalo na pamet tražiti bilo kakav novac od države, jer je želio živjeti od svojeg rada. Ali vrlo brzo, već 1996. godine, krenuli su strahoviti bolovi, pa je u ožujku iste godine krenuo na prvu operaciju spašavanja arterijskih žila u desnoj nozi. Kaže, nijedan od šest by-passova nije uspio.

 

Cijeli slučaj na sebe je preuzela osječka Hvidra koja se posljednja četiri mjeseca bori s ministarstvom Jadranke Kosor kako bi Branku ipak bio priznat status HRVI-ja, jer svi mjerodavni, osim Ministarstva branitelja, priznaju da je danas invalid zbog svojeg stradanja u Domovinskom ratu. Danas se u javnu borbu za Brankova prava ponovno uključila i Udruga hrvatskih branitelja Slavonije i Baranje i na konferenciji za novinare ponovila apel ministrici Jadranki Kosor za rješenje statusa nesretnog Branka.

- Branko je čovjek koji bi i danas stao na prvu liniju obrane, a hrvatskoj državi na prvome bi mjestu trebao biti branitelj. Za branitelje ne smije biti prolaznog vremena i rokova koji istječu. Sve što tražimo je da se Branku Jeremiću dopusti da izađe pred vojnu komisiju, pa ako ta vojna komisija odluči da Branko Jeremić ne zaslužuje status HRVI-ja, onda ću ja prvi dati ostavku na mjestu Udruge hrvatskih branitelja Slavonije i Baranje - naglasio je Ivan Krajina, predsjednik Udruge.

 

Inače, 40-godišnji Branko Jeremić otac je dvoje djece, no njegova kćerkica dijete je s poremećajem u razvoju, zbog čega je Brankova supruga 24 sata dnevno vezana uz kuću kako bi se skrbila o djetetu koje samo nije sposobno ni jesti niti obavljati nuždu. Brankova mirovina od 730 kuna jedino je primanje obitelji.

Objavio/la HRVATSKI VITEZ u 15:30

4 :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uprolazu je napisao:

Čitam i ne mogu vjerovati da se o 100 % -tnim invalidima raspravlja i da im se zavidi na njihovim primanjima.

Malo sam potražila kakve oni to bolesti imaju i kakvo im je zdravsteno stanje kad su dobili najviši stupanj invaliditeta. Malo da se sjetimo...

hmmm...još mislite da im treba oduzimati ?

 

Uprolazu,

tvoja objava je svojevrsna provokacija.

 

U svim raspravama o 'lažnim hrvi',o povlaštenim mirovinama, o smanjenju mirovina, i sl. niti ja osobno, niti znam da je ITKO IKADA tražio da se ovim kategorijama hrvi mirovina smanji ili oduzme.

Naprotiv, kada god sam pisao o ovoj temi, uvjek sam naglašavao da se za ove kategorije sva prava moraju bar sačuvati, ako ne povećati.

 

Sada imam za tebe pitanje:

Koliko točno ima hrvi koji su u kategorijama koje su nabrojane u tvom dopisu?

Negdje između dvije i tri tisuće? Što je sa ostalih 50000?

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provokacija? Ne...samo se duboko suosjećam sa najtežim invalidima jer njihov život je težak život. Točne podatke koliko ima umirovljenih nisam htjela tražiti. Ima zadovoljnih mirovinama, a ima i onih koji imaju puno niže mirovine i to su uglavnom one ostavrene zadnjih nekoliko godina. Ne znam što očekujete od mene da Vam odgovorim ? Ja ne mogu učiniti ništa da te mirovine budu veće kao ni ovih 50000 korisnika tih mirovina, ali uzimam si to pravo da se poklonim svakom teškom invalidu i kažem mu HVALA !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uprolazu je napisao:

samo se duboko suosjećam sa najtežim invalidima jer njihov život je težak život.

 

Slažem se.

 

I njihov invaliditet nije sporan, kao kod mnogih od ovih spomenutih 50000.

 

Jer kada se spomenu lažni invalidi, u prvi plan se gurnu upravo najteži invalidi u kolicima, i tako se zamagljuje istina.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

 

 

Jer kada se spomenu lažni invalidi, u prvi plan se gurnu upravo najteži invalidi u kolicima, i tako se zamagljuje istina.

:kavica:

 

Jel tko u RH proglašen lažnim vojnim invalidom ????

 

Ajde više ako postoje neka se pronađu i neka se njihova imena objave u narodnim novinama a ako ih ne pronađete daj više prestanite o njima pisati jer pišete o nečemu čega nema.

 

Istina je voda duboka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

brkabr je napisao:

U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:

 

" ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska

kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni

jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa

Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ..

 

.. No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas

je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali

svjetskim #OOPS#vjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će

biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!" :-D sory.....

Gotovo sam siguran da Bruno ovo nije rekao.1975živio sam u Beču,čitao gotovo svu emigrantsku štampu. Bruno je najviše objavljivao u Novoj Hrvatskoj koja je izlazila u Londonu.Nikad nisam pročitao takav tekst,čak ni sličan.Recite mi da je Bruno i bio tako vidovit dali bi to bilo produktivno objaviti u to vrijeme kad je bilo teško naći ikoga za Hrvatsku stvar među gastarbajterima koji su redovito putovali u domovinu.Drugim riječima idemo osloboditi zemlju i onda je dati domaćim lopovima da je pljačkaju.Nekako mi se to ne uklapa.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1 je napisao:

Kompa kaže lažnih vojnih invalida nema a dijagnoza 1 i 2 osobno poznam osobe koje su izgubile status invalida.To ide vrlo teško jer su lažovi pustili crnilo a pomažu im ovakvi koji kažu pa njih i nema .Što se tiče narodnih novina to je budalaština.

 

Tvrdim da ih nema, da znam iti jednoga bez imalo razmišljanja bi ga odmah prijavio svim mogučim nadležnim institucijama u RH, a tko tvrdi drugačije neka to i dokaže i neka ih prijavi ili neka zauvijek zašuti o toj temi jer ako dalje o istoj temi bude pisao, istim izjavama o " lažnim invalidima " ustvari ponižava sve osobe sa statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida. Isto tako osoba koja tvrdi da postoje " lažni invalidi " a nema o njima nikakvih dokaza blati sve što je vezano uz Domovinski rat.

 

Ajmo ili javno s imenima i svim podacima " lažnih invalida " i snjima u kavez ili nemojte više blatiti sve što ima veze s Domovinskim ratom osim ako niste jedan od onih koga u oči bode sve što je Hrvatsko !

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

jutro1 je napisao:

Kompa kaže lažnih vojnih invalida nema a dijagnoza 1 i 2 osobno poznam osobe koje su izgubile status invalida.To ide vrlo teško jer su lažovi pustili crnilo a pomažu im ovakvi koji kažu pa njih i nema .Što se tiče narodnih novina to je budalaština.

 

Tvrdim da ih nema, da znam iti jednoga bez imalo razmišljanja bi ga odmah prijavio svim mogučim nadležnim institucijama u RH, a tko tvrdi drugačije neka to i dokaže i neka ih prijavi ili neka zauvijek zašuti o toj temi jer ako dalje o istoj temi bude pisao, istim izjavama o " lažnim invalidima " ustvari ponižava sve osobe sa statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida. Isto tako osoba koja tvrdi da postoje " lažni invalidi " a nema o njima nikakvih dokaza blati sve što je vezano uz Domovinski rat.

 

Ajmo ili javno s imenima i svim podacima " lažnih invalida " i snjima u kavez ili nemojte više blatiti sve što ima veze s Domovinskim ratom osim ako niste jedan od onih koga u oči bode sve što je Hrvatsko !

 

 

 

Bilo bi dobro kolega da se suzdržimo od stavljanja linkova u postove osoba koji se sumnjiče da su primili 500 000 eura za nepjevanje.Pričekajmo.I ja tvrdim da lažnih invalida nema jer ih niti znam i nije mi problem to napisati jer sjedim na toplom iza ekrana.Usprkos svemu tome,svjestan sam da svaki građanin ove zemlje zna da postoje lažni invalidi ali to je problem određenih institucija a ne tih građana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

 

Tvrdim da ih nema, da znam iti jednoga bez imalo razmišljanja bi ga odmah prijavio svim mogučim nadležnim institucijama u RH,

 

Naravno da ih ima, i naravno da ih poznaješ bar desetak.

Ja poznajem bar četvoricu, trojicu vrlo osobno, jer su bili sa mnom, neke sam znao i prije rata. Isto tako, za bar dvadesetak ljudi koje ne poznajem tako dobro bi mogao sa 99 % sigurnosti reći da su lažni.

Zažto ih je tako malo 'otkriveno'?

Zato jer ih nitko i ne traži. Svakom tko pokušava pokrenuti tu temu otvoreno se prijeti, čak i na ovom portalu.

 

Ako se već pokreće pitanje povlaštenih mirovina i lažnih branitelja, hajde da definiramo tko bi to bio lažni branitelj.

 

Ako govorimo o PTSP-u svi mi nosimo određene traume, iz rata, ali i iz svakodnevnog života. Može li svaki hrvi-ptsp tvrditi da je njegova trauma veća od one koju imaju radnice Kamenskog, jamci kojima prijeti izbacivanje na ulicu jer njihovi 'prijatelji' nisu vraćali kredite, ili poduzetnici koji zbog neplaćanja ostaju bez ičega? Sigurno ne može!!!

 

Za mene je lažni svaki hrvi koji je dobio benificije (mirovinu i drugo) koje nisu u skladu sa stvarnim zdravstvenim stanjem. Dečki u kolicima sigurno zaslužuju i mirovinu i sve drugo što su dobili. Za ostale - svaki neka sam ocjeni !

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daj ljudi prestanite više s tim lažni i pravi invalidi ili branitelji,dosadili ste Bogu i vragu.

Svaka tema koja se započne završi na toj raspravi

već je x puta napisano ,a i vrapci na grani znaju što treba napraviti ako znate nekoga tko je na nezakonit način stekao status.

Ovako se svaka rasprava završi prepirkom i svađom i samo daje lošu sliku o nama samima.

osobno bih da sam moderator zaključao temu ili pobrisao postove koji krenu tim smjerom.

Zaključak još jednom:ako znate za takve osobe Vaše je pravo i dužnost prijaviti ih najbližem državnom odvjetništvu koje zna što činiti i takvih postupaka ima(može se prijaviti i Policiji i Ministarstvu branitelja ali postupak uvijek vodi državno odvjetništvo,njima predaju predmet i jedni i drugi.

Pri tome možete tražiti da ostanete anonimni i to moraju poštivati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

diksi je napisao:

 

Ovako se svaka rasprava završi prepirkom i svađom i samo daje lošu sliku o nama samima.

osobno bih da sam moderator zaključao temu ili pobrisao postove koji krenu tim smjerom.

 

Ova tema je nezaobilazna u našem društvu.

 

Izbjegavanjem i cenzuriranjem najozbiljnijih problema u društvu nikada se problemi nisu rješili. Naprotiv, postali su rušilački faktor u društvu.

 

Posao moderatora nije da ovakve teme blokira ili cenzurira, pogotovo ako se radi o velikim društvenim problemima.

 

Posao moderatora je da spriječi vrijeđanje i prijetnje, i da vodi brigu da se rasprava vodi argumentima, zakonskim i društveno prihvaćenim.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Naravno da ih ima, i naravno da ih poznaješ bar desetak.

Ja poznajem bar četvoricu, trojicu vrlo osobno, jer su bili sa mnom, neke sam znao i prije rata. Isto tako, za bar dvadesetak ljudi koje ne poznajem tako dobro bi mogao sa 99 % sigurnosti reći da su lažni.

 

Za mene je lažni svaki hrvi koji je dobio benificije (mirovinu i drugo) koje nisu u skladu sa stvarnim zdravstvenim stanjem.

 

:kavica:

 

 

Ako znaš za "lažne hrvi-e", a pišeš da znaš , a ne prijavljuješ ih nadležnim institucijama onda ih u biti štitiš i skrivaš.

 

Znači ti si taj koji zna da ima "lažnih hrvi-a " i koji im pruža zaštitu od nadležnih institucija !

 

Ja ne znam za " lažne hrvi-e " !

 

Neka vrate dug ovi , pa će biti love i više nego je dovoljno! http://www.nacional.hr/clanak/97973/nelikvidnost-u-debelom-minusu-nepodmirene-obveze-dosegnule-342-milijarde-kuna :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

 

_____________________________________________________________

"Ako govorimo o PTSP-u svi mi nosimo određene traume, iz rata, ali i iz svakodnevnog života. Može li svaki hrvi-ptsp tvrditi da je njegova trauma veća od one koju imaju radnice Kamenskog, jamci kojima prijeti izbacivanje na ulicu jer njihovi 'prijatelji' nisu vraćali kredite, ili poduzetnici koji zbog neplaćanja ostaju bez ičega? Sigurno ne može!!!"

_____________________________________________________________

Dušebrižniče pročitaj zakon o pravima Hrvatskih branitelja iz domovinskog rata ,a onda nastavi piskarati po forumu. Branitelji nisu stekli status sukladno tvom mišljenju koje usput budi rečeno ne vrijedi ni pišljiva boba,već sukladno ZOPHBDR_a. ps. O "lažnim braniteljima" možemo govoriti samo u slučajevima u kojima je protivno tom zakonu nekome dodjeljen status. Vjerujem da si svjestan toga. A sad samo naprijed-nastavi sa pljuvanjem(ti i jurto1 ste izgleda plaćeni po objavi)po hrvatskim braniteljima,ako ti je lakše i ako ćeš na taj način izliječiti svoje frustracije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

legija je napisao:

Branitelji nisu stekli status sukladno tvom mišljenju koje usput budi rečeno ne vrijedi ni pišljiva boba,već sukladno ZOPHBDR_a. ps. O "lažnim braniteljima" možemo govoriti samo u slučajevima u kojima je protivno tom zakonu nekome dodjeljen status.

 

I privatizacija je bila po zakonu.

'Po zakonu' i 'pravedno' nisu istoznačnice.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

legija je napisao:

Branitelji nisu stekli status sukladno tvom mišljenju koje usput budi rečeno ne vrijedi ni pišljiva boba,već sukladno ZOPHBDR_a. ps. O "lažnim braniteljima" možemo govoriti samo u slučajevima u kojima je protivno tom zakonu nekome dodjeljen status.

 

I privatizacija je bila po zakonu.

'Po zakonu' i 'pravedno' nisu istoznačnice.

 

:kavica:

 

 

Točno!

-Zakon je skup propisa koje je donio Sabor i svi bi se trebali zalagati da država funkcionira po zakonu.

Pravda je uvjek naš subjektivni stav o nečemu i često nema veze sa pravom. Ali sad je pitanje želimo li mi pravnu državu !? , ili pravednu-koju bi svatko od nas skrojio kako on misli da je pravedno. Vidiš po meni bi bilo pravedno da ovu Hrvatsku državu vode branitelji koji su je i stvorili,međutim to nije tako,a zašto to nije tako? volio bih da mi i ti odgovoriš. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajde dragi moji , postrojimo sve HRVI, ocijenite vi koji ste nevjerne tome, jesu li ludi, jesu bez nogu , bez ruku...jesu "SAMO" PTSP....pa vi odlučite tko ima pravo na "benificirane mirovine". I što je to uopće benificirana mirovina....tko je u ovom slučaju benificiran....bolesnik, ma daj balavci koji pojma nemate što je to PTSP, koji ste ovdje radi pljuvanja po svemu i svačemu, maknite se s ovog portala. Osobno u kući imam PTSP-ovca , i znam kakva je to bolest. osobno neznam više što poduzeti , kako pomoći....kljukati ga sedativima, antidepresivima...pa jer to život. A zvalo se to PTSP ili vijetnamski sindrom ili ludilo ( ali definitivno nastalo kao posljedica učesstvovanja u dom. ratu)meni je malo važno, no to je BOLEST!!!!!!! I, žao mi je što mladi danas ne rade, imam i ja takve doma, ali....zar je to razlog pljuvati po onima koji su izgubili zdravlje ( da imaju i noge i ruke, ali možda bi bilo boilje da su u kolicima bez PTSP) pa nebi bilo nasilja, alkohola, svakodnevno stotinu puta promjenjenog rapoloženja,iskompleksiranosti....Teško je živjeti u takvoj sredini....svi mi pored ...postajemo ludjaci...

I još nešto ne manje važno.zainteresirajte se kolike su te mirovine, priče o tisućama , preko 6, do 12 su bajke....Pa ako zaključite da bi vam ta mirovina " benificirana" bila bolja od vašeg zdravlja, evo mijenjajte se s ovim koji mi svaki dan zagorčava život, da debelo razmišljam koji je najlakši način okončati ga, mislim na svoj život.!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

jutro1 je napisao:

Kompa kaže lažnih vojnih invalida nema a dijagnoza 1 i 2 osobno poznam osobe koje su izgubile status invalida.To ide vrlo teško jer su lažovi pustili crnilo a pomažu im ovakvi koji kažu pa njih i nema .Što se tiče narodnih novina to je budalaština.

 

Tvrdim da ih nema, da znam iti jednoga bez imalo razmišljanja bi ga odmah prijavio svim mogučim nadležnim institucijama u RH, a tko tvrdi drugačije neka to i dokaže i neka ih prijavi ili neka zauvijek zašuti o toj temi jer ako dalje o istoj temi bude pisao, istim izjavama o " lažnim invalidima " ustvari ponižava sve osobe sa statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida. Isto tako osoba koja tvrdi da postoje " lažni invalidi " a nema o njima nikakvih dokaza blati sve što je vezano uz Domovinski rat.

 

Ajmo ili javno s imenima i svim podacima " lažnih invalida " i snjima u kavez ili nemojte više blatiti sve što ima veze s Domovinskim ratom osim ako niste jedan od onih koga u oči bode sve što je Hrvatsko !

 

:palac: POOOTTTPPPPIIISSSUUUJJJEEEM!
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

uprolazu je napisao:

samo se duboko suosjećam sa najtežim invalidima jer njihov život je težak život.

 

Slažem se.

 

I njihov invaliditet nije sporan, kao kod mnogih od ovih spomenutih 50000.

 

Jer kada se spomenu lažni invalidi, u prvi plan se gurnu upravo najteži invalidi u kolicima, i tako se zamagljuje istina.

:kavica:

 

ah. starija sam od tebe i to puno, pa ne želim biti prosta, i reći ti "NE SERI", ali ipka evo....neee serriii!

Zar samo oni koji su u kolicima su invalidi. Voljela bi , Bog nek mi oprosti, da imam takvog kraj sebe,gurala bi ga u kolicima i pjevala s njim.... a ne ovog koji je PTSP-ovac, kojem smeta i dlaka u jajetu, koji udara, maltretira, rastjerao djecu, razbija, od jutra do sutra pije( pa i da ima mirovinu 1o tisuča nebi imao dosta) a ima je nešto preko 4 tisuće. Postotak invalidnosti ne utjeće na visinu mirovine, nego koliki je postotak civilne bolesti koliko posljedica rata! Tako mi je objašnjeno.Jesam li u pravu? I voljela bi kad bi se ne samo na ovom forumu moglo objasniti da dragovoljci, ili branitelji, nemaju svi "benificirane mirovine" Ima ih koji su na birou, koji ne rade godinama...i objašnjenje što je možda najvažnije KOJE SU POVLASTICE BRANITELJA, DRAGOVOLJACA , bez utvrdjene invalidnosti! Koliko je meni poznato ima 500 tisuća,od toga možda 10 posto sa statusom invalida...

ali što dobijaju s tim što su stvorili ovu našu lijepu, koja je nažalost moram to reći bila ljepša prije 91. E sad , očekujem da sam jugonostalgičar...ali varate se ja svoju lijepu,najviše volim na svijetu!

btw...niko se ne kači za 4o tisuća partizanskih mirovina koje se i danas još isplačuju i koje nisu male....Ajde kopajmo si oči...ili bolje rečeno djeco koja niste osjetili što znači prelijetanje niti jednog metka preko glave, a ne ono što su branitelji doživjeli....(ZAGREB...hura) nadjite si drugo mjesto za liječenje frustracija ( znam da ih imate nažalost) ali ostavite ove koji su se nagledali krvi već jednom na miru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi koji svakodnevno iskačete iz ekrana,pljujete po HRVI pazite da vas Amerikanci neotmu njima trebaju takvi stručnjaci!

 

Nestručni ne trebaju komentirati PTSP

 

Degutantni pokušaji pojedinaca u Hrvatskoj o tom da PTSP nije ratno oboljenje u

zadnje vrijeme sve su češći.

Pokušavaju se Hrvatski Branitelji omalovažiti u svako vrijeme osim u vrijeme izbora

kada nikom nije važno ima li netko PTSP ili ne.

Svakakvi natpisi po dnevnim tiskovinama kao i grlato urlikanje u kontakt emisijama

na TV,a u zadnje vrijeme i stvaranje nekakvih grupa na Facebook a sve o tom kako

PTSP nije ratno oboljenje i kako bi se Hrvatski Branitelji koji se liječe od te

strašne i opake bolesti još više marginalizirali..

 

 

 

Postoji više oblika PTSP koji se manifestiraju kod osoba na vrlo individualan način.

 

Za razliku od svih oblika PTSP onaj koji je doživljen u ratu zapravo je najteži

oblik koji se već dugo vremena prati i proučava.

Pa stoga evo nekoiko statističkih podataka za sve one koji misle da su pametniji od

stručnjaka koji se bave problematikom PTSP.

Lako je pričati o nečem što niste doživjeli a naročito o ratnim strahotama iz kojih

proizlazi najteži oblik PTSP.

 

U istraživanju oboljelih od PTSP-a najdalje su otišli Amerikanci zbog praktičnog

iskustva iz brojnih ratova, pogotovo rata u Afganistanu i Iraku. Oboljeli vojnici

od PTSP-a uzimali su drogu, bili u teškim depresijama, počinili samoubojstva,

maltretirali članove obitelji, razvodili se, upuštali se u kriminal i ubijali,

postali teški alkoholičari itd.

Nova američka studija o PTSP-u pretpostavlja da 18,5 posto vojnika koji su se

vratili iz Afganistana i Iraka ima neki oblik tog poremećaja, a 19,5 posto

traumatsku ozljedu mozga (Traumatic Brain Injury). Drugim riječima, više od trećine

od dva milijuna Amerikanaca koji su prošli spomenuta ratišta, imaju određene

psihičke probleme. Koliko su Amerikanci ozbiljno shvatili taj problem, govori i

činjenica da namjeravaju potrošiti 50 milijuna dolara u istraživanje fenomena

PTSP-a. Veliki je problem i to što Amerikanci nemaju dovoljno profesionalnog osoblja

kvalificiranog za brigu o toliko velikom broju iznenadno oboljelih. Čak je 40 posto

radnih mjesta predviđenih za psihologe u vojsci SAD-a prošle godine bilo

nepopunjeno, a nedostaje kvalificiranih psihijatara. Prema podacima iz 2004. godine,

na 387 vojnika došla je samo jedna kvalificirana osoba za pružanje pomoći oboljelima

od PTSP-a, a tri godine kasnije taj je odnos bio 734:1. Zabrinjava činjenica da je

samo 53 posto oboljelih od PTSP-a potražilo pomoć.

Službeni podaci razlikuju se od studije pa vojna statistika pokazuje da je 2004.

godine bio 2921 oboljeli od PTSP-a, a 2008. godine njih 9500. Broj traumatskih

ozljeda mozga porastao je sa 504 (2004.) na 2591 (2007.). Kad je riječ o broju

samoubojstava među vojnicima koji su prošli strahote afganistanskog i iračkog

ratišta, 2004. godine zabilježeno ih je 67, a 2008. čak 140. Porastao je i broj

ovisnika o drogi sa 1,72 posto (2004.) na 2,38 posto (2008.). Broj djece koja su

potražila pomoć zbog psihičkih problema porastao je od 2007. do 2008. za 20 posto u

obiteljima gdje su suprug ili supruga bili na ratištu. Broj razvoda u obiteljima

vojnika s vojnim iskustvom Srednjeg istoka također zabrinjava pa se bilježi da ih je

2003. bilo 14.936, 2004. godine čak 17.233, dok se lani broj razvoda nešto smanjio i

iznosio je 16.421.

Sve ovo navodim kako bih podsjetio na činjenicu da smo i mi imali rat pun strahota i

patnji u kojem smo se borili za slobodu i neovisnost, za svoju državu i pravo na

hrvatski jezik i kulturu i koji je u praksi završio još 1995. Kao u SAD-u, tako se i

kod nas službeni broj oboljelih od PTSP-a razlikuje od onog dobivenog istraživanjem,

s tim da kod nas treba uključiti i civile, pa je broj od 250.000 oboljelih prema

nekim istraživanjima racionalan. No, točni su rezultati nepoznati, pogotovo zbog

činjenice što zbog neodlučnosti i sukoba interesa ili, bolje reći, dvoličnosti

međunarodne zajednice, rat premda samo psihološki, još uvijek na neki način traje,

pa taj broj oboljelih od PTSP-a varira. A trajat će i nakon prestanka rada Haaškog

suda, koji sve više i više poprima političke dimenzije zanemarujući pravne

činjenice, pa nije nikakvo čudo što obični ljudi iz država iz kojih osumnjičeni i

osuđeni za ratne zločine dolaze, nisu zadovoljni radom uvaženog suda. Riječ je ipak

o neuspjelom eksperimentu velikih na račun malih, a mali nesporno snose posljedice

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za mene nije iznenađenje naše prepucavanje oko svake teme.Za mene osobno je najveće iznenađenje da sam ja osobno u velikom strahu za našu budućnost,za naš status.Mislio sam da poslije rata i onih iskušenja nikad više neću kao čovjek dolaziti u ovakvu neizvjesnost za moj život.Prevario sam se.Zaista,priznajem,pod pritiskom sam i u strahu jer više nisam siguran što će biti sutra sa nama.Imamo obitelji,djecu,razumljivo za sve nas i kredite.Mogu li pod ovakvim pritiskom uopće biti dobro.Uzimaš veće terapije ali i pritisak je veći,godine idu,nismo više u istoj snazi za borbu sa takvom svakodnevnicom.Branitelji nisu to zaslužili,no iz ove kože se valjda ne može.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

uprolazu je napisao:

Čitam i ne mogu vjerovati da se o 100 % -tnim invalidima raspravlja i da im se zavidi na njihovim primanjima.

Malo sam potražila kakve oni to bolesti imaju i kakvo im je zdravsteno stanje kad su dobili najviši stupanj invaliditeta. Malo da se sjetimo...

hmmm...još mislite da im treba oduzimati ?

 

Uprolazu,

tvoja objava je svojevrsna provokacija.

 

U svim raspravama o 'lažnim hrvi',o povlaštenim mirovinama, o smanjenju mirovina, i sl. niti ja osobno, niti znam da je ITKO IKADA tražio da se ovim kategorijama hrvi mirovina smanji ili oduzme.

Naprotiv, kada god sam pisao o ovoj temi, uvjek sam naglašavao da se za ove kategorije sva prava moraju bar sačuvati, ako ne povećati.

 

Sada imam za tebe pitanje:

Koliko točno ima hrvi koji su u kategorijama koje su nabrojane u tvom dopisu?

Negdje između dvije i tri tisuće? Što je sa ostalih 50000?

 

:kavica:

 

pa recimo da su ostali da bi dobili te "beneficirane mirovine " ( potrudi se doznati koji je to iznos) prošli su torturu pet komisija, pet godina, neizvjesnosti, Da,imaju ( vjerovatno večina ) dijelove tijela, ali znaš li ti koliko je bolesti kpoje se ne "vide". Pretpostavljam da nisi liječnik , a još manje specijalista i da je komisija u pet revizija , punih pet godina, koliko se mora proći do stalnog status HRVIl, ipak stručija od tebe. E sada, znam reći ćeš -koverte!!!! Jesi vidio. Ja osobno nisam, a ono što ne vidim ni ne želim komntirati. Želim ti svu sreću, a imat ćeš je samo ako nemaš PTSP! Vjeruj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

grozni je napisao:

Evo nešto o povlaštenim mirovinama i rokovima za prijavu bolesti (objavljeno 08.02.2010.)

 

OSIJEK - Dragovoljac Domovinskog rata Branko Jeremić u posljednja tri mjeseca ostao je bez obje noge s dijagnozom akutne gangrene i začepljenjem krvnih žila te smrzotinama zglobova. Branko ih je zadobio još 1991. kada je tri dana braneći Antunovac proveo u Seleškom kanalu u vodi do pasa.

 

No, kako se bolest nije manifestirala sve do 1996. godine, nikada nije zatražio status hrvatskog ratnog vojnog invalida, za koji je prema zakonu dokumentaciju trebao predati do 30. svibnja 1995. Danas, kada posljedice požrtvovnosti u obrani Domovine uzimaju svoj danak na najgori način, Branko ima pravo samo na 730 kuna civilne mirovine. Zbog birokratske nepopustljivosti nedavno mu je opet odbijeno pravo na vojnu skrb.

Branko kaže da mu nakon 1995. i izlaska iz vojske nije padalo na pamet tražiti bilo kakav novac od države, jer je želio živjeti od svojeg rada. Ali vrlo brzo, već 1996. godine, krenuli su strahoviti bolovi, pa je u ožujku iste godine krenuo na prvu operaciju spašavanja arterijskih žila u desnoj nozi. Kaže, nijedan od šest by-passova nije uspio.

 

Cijeli slučaj na sebe je preuzela osječka Hvidra koja se posljednja četiri mjeseca bori s ministarstvom Jadranke Kosor kako bi Branku ipak bio priznat status HRVI-ja, jer svi mjerodavni, osim Ministarstva branitelja, priznaju da je danas invalid zbog svojeg stradanja u Domovinskom ratu. Danas se u javnu borbu za Brankova prava ponovno uključila i Udruga hrvatskih branitelja Slavonije i Baranje i na konferenciji za novinare ponovila apel ministrici Jadranki Kosor za rješenje statusa nesretnog Branka.

- Branko je čovjek koji bi i danas stao na prvu liniju obrane, a hrvatskoj državi na prvome bi mjestu trebao biti branitelj. Za branitelje ne smije biti prolaznog vremena i rokova koji istječu. Sve što tražimo je da se Branku Jeremiću dopusti da izađe pred vojnu komisiju, pa ako ta vojna komisija odluči da Branko Jeremić ne zaslužuje status HRVI-ja, onda ću ja prvi dati ostavku na mjestu Udruge hrvatskih branitelja Slavonije i Baranje - naglasio je Ivan Krajina, predsjednik Udruge.

 

Inače, 40-godišnji Branko Jeremić otac je dvoje djece, no njegova kćerkica dijete je s poremećajem u razvoju, zbog čega je Brankova supruga 24 sata dnevno vezana uz kuću kako bi se skrbila o djetetu koje samo nije sposobno ni jesti niti obavljati nuždu. Brankova mirovina od 730 kuna jedino je primanje obitelji.

Objavio/la HRVATSKI VITEZ u 15:30

4 :-D

 

 

BILA BI PRESRETNA DA OVO PROČITAJU ONI KOJI MISLE DA SVI DRAGOVOLJCI IMAJU "DEBELE" MIROVINE. oČITO NE RAZLIKUJU hrvi OD BRANITELJA!!!!!Istine radi postavigte ovo na facce, da se pojedine nevjerne tome uvjdre i prestanu pljubavi po braniteljima. imaju 4o tisuća partizanskih mirovina, nek se raspitaju o njihovim iznosima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

 

Znači ti si taj koji zna da ima "lažnih hrvi-a " i koji im pruža zaštitu od nadležnih institucija !

Ja ne znam za " lažne hrvi-e " !

 

Ako ne znaš, gdje onda živiš?

 

Moje iskustvo sa HRVI:

 

Osoba A – lokalni pijanac iz mog kvarta, znao sam ga i prije rata. Bio je pijanac i niškoristi prije rata, na frontu većinom je bio pijan, bolje je bilo bez njega nego s njim. Ni pušku mu nisi smio dati, a kad više nije mogao drugdje dobiti alkohol, 'oslobađao' je flaše rakije sa srpskih groblja. Danas se sa dobrom mirovinom oblokava u istoj birtiji, i sve maltretira pričama kakav je veliki 'branitelj'. Njegov 'ptsp' je alkoholni, i imao ga je prije rata.

 

Osoba B – neka budala kojeg nisam poznavao. Stalno je držao metak u cijevi svog kalašnjikova, unatoč upozorenjima i zapovjedi da to ne čini. Meni je govorio –'ako možeš ti, mogu i ja'. Uzalud objašnjenja da moja Zbrojovka duga deva nije što i kalašnjikov (zakočena je sigurna), a kalašnjikov ne držim sa metkom u cijevi. Ma, i inače je bio budala, bolje da i nije bio s nama.

Uglavnom , upucao se u nogu (hajde bar nije nekog drugog), a par godina nakon toga čujem da je hrvi.

 

Osoba C - oportunist do jaja. Inače dobar fajter, ali iskoristio bi svaku priliku. Odmah na početku uselio se u veliki oficirski stan. 1998. ili '99 ga sretnem, - di si, stari, idemo na kavu – i priča mi kak si je 'zrihtal' ptsp mirovinu, a radi sve u šesnaest, knauf, maleriju, unutarnja uređenja... ima ekipu i sve 'na crno'. Kaže meni – pa daj, stari, pa kaj si blesav, pa ti si bar bil najpametniji od nas, odi si to zrihtaj, tebi to bar ne bu problem!

Ni to mu nije bilo dosta, poslije je završio u pritvoru (navodno je nešto muljao sa otvaranjem tvrtki i pdv-om).

 

Osoba D – očajnik. Isto dobar fajter, s njim i osobom E sam najviše '91 djelio rovove u zapadnoj Slavoniji. Ja sam se skinuo, i ganjao biznis. On i osoba E su ostali dok su god mogli. Firma mu u rasulu, nema se gdje vratiti, živio je sa familijom u preuređenoj dvorišnoj šupi na Trešnjevci.

Sam mi je pričao pred desetak godina – ' gledaj, što drugo mogu nego pravit se blesav. Moje firme više nema, iz vojske me tjeraju, živim u šupi. Kaj mi drugo preostaje? Pa vidi ove A, B , C, kaj su bili s nama, kak su si zrihtali !

Što da mu kažem, da nije u pravu?

 

Osoba E – slično kao i D, ali nije hrvi nego je dobio neku malu 'običnu' mirovinu. Sam kaže, -tako mi i treba, kad nisam 'zrihtao' hrvi.

 

 

Da rezimiram.

Osobe A i B bi u svakoj 'normalnoj' vojsci i državi dobili nečasni otpust, a drugo realno ni ne zaslužuju.

Osoba C bi se snašla i bez mirovine, kako sam se i ja snašao.

Osobe D i E su trebale nakon vojske dobiti primjeren POSAO, a ne mirovinu. Jer sa tadašnjih cca 40-45 godina (2000.) i propalom bivšom firmom, naravno da su bili bez izgleda. Da je RH ulagala u nova radna mjesta, umjesto u mirovine, s tim ne bi bilo problema.

 

 

Nadalje- dva lika , Hercegovci, su mi radili fasadu negdje 2000. Kad je krenula spika o ratu, sami su se sprdali da su bili 'minhen bojna'. Pet ili šest godina kasnije, obilazim neko gradilište, evo njih. Odemo na kavu, a dečki kažu da su sada branitelji u mirovini ! Valjda hrvi Hvo ? Nisam ni pitao.

 

Da čujem komentare?

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

legija je napisao:

Vidiš po meni bi bilo pravedno da ovu Hrvatsku državu vode branitelji koji su je i stvorili,međutim to nije tako,a zašto to nije tako? volio bih da mi i ti odgovoriš. :kavica:

 

A tko će to odrediti koji branitelji?

 

Možda osobe A,B,C, iz mog prethodnog posta? Oni su čak i hrvi!

 

Nije baš tako jednostavno.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo prepucavanje nema nikakvog smisla,pogotovo sada kad nitko od nas nije siguran u stabilnu budućnost.Protiv sam zaključavanja bili koje teme,rasprave mora biti kao i uvažavanja tuđih mišljenja ali ne možemo mi sad pet godina raspravljati o nećem što moraju rasčistiti naše institucije.Ima,nema,ima,nema...gdje je kraj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mirna- je napisao:

 

ah. starija sam od tebe i to puno, pa ne želim biti prosta, i reći ti "NE SERI", ali ipka evo....neee serriii!

 

Očito nikad nisi čula, unatoč svojoj starosti, da kad neka osoba kaže drugoj - 'Ne seri!' , druga osoba odgovara - 'A ti ne jedi!' (govna).

 

Ali ja to neću reći.

 

Žao mi je ako te tvoj suprug maltretira,tebe i sve druge u svojoj okolini jer , kako kažeš, ima ptsp.

I prije sam govorio da za takve nije rješenje da dobiju mirovinu , nego bolovanje i liječenje, ako treba, i prisilno. Jer, kako kažu stručnjaci, nitko nije toliko lud kao onaj koji to želi biti.

 

O stručnostima ne bih raspravljao, samo ću spomenuti da imam blisku osobu sa BPD-om, i da sam poprilično pročitao o psihičkim poremećajima.

 

I nisam bio balavac niti '91., pa ne znam po čemu si sada tako puno starija , ako i jesi.

 

 

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sramota šta se sve ovdije može pročitati pod ovom temom.

M rljo davno prije si trebao zatvoriti ovu temu pa čak i zabraniti nekima pojedincima da koriste se na ovome portalu,

Ovakvo pljuvanje i sranje po ljudima koji su stvarali ovu državu,dali sve što se tražilo za nju....

felix i nekolicina njih....ako im se nedopada ovaj portal,nemoraju ga koristit,siti smo takvih pljuvanja po nama neki više ni nežele niti mogu dolaziti na ovu stranicu radi ovakvih provokatora koji nas toliko blate...

STAVI KLJUČ NA TEMU jer MOGLO BI SRANJA BITI ,večina nas nema toliko strpljenja i kratkih smo fitilja...lako pucamo... :crvenikarton:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Kompa je napisao:

 

Znači ti si taj koji zna da ima "lažnih hrvi-a " i koji im pruža zaštitu od nadležnih institucija !

Ja ne znam za " lažne hrvi-e " !

 

Ako ne znaš, gdje onda živiš?

 

Moje iskustvo sa HRVI:

 

Osoba A – lokalni pijanac iz mog kvarta, znao sam ga i prije rata. Bio je pijanac i niškoristi prije rata, na frontu većinom je bio pijan, bolje je bilo bez njega nego s njim. Ni pušku mu nisi smio dati, a kad više nije mogao drugdje dobiti alkohol, 'oslobađao' je flaše rakije sa srpskih groblja. Danas se sa dobrom mirovinom oblokava u istoj birtiji, i sve maltretira pričama kakav je veliki 'branitelj'. Njegov 'ptsp' je alkoholni, i imao ga je prije rata.

 

Osoba B – neka budala kojeg nisam poznavao. Stalno je držao metak u cijevi svog kalašnjikova, unatoč upozorenjima i zapovjedi da to ne čini. Meni je govorio –'ako možeš ti, mogu i ja'. Uzalud objašnjenja da moja Zbrojovka duga deva nije što i kalašnjikov (zakočena je sigurna), a kalašnjikov ne držim sa metkom u cijevi. Ma, i inače je bio budala, bolje da i nije bio s nama.

Uglavnom , upucao se u nogu (hajde bar nije nekog drugog), a par godina nakon toga čujem da je hrvi.

 

Osoba C - oportunist do jaja. Inače dobar fajter, ali iskoristio bi svaku priliku. Odmah na početku uselio se u veliki oficirski stan. 1998. ili '99 ga sretnem, - di si, stari, idemo na kavu – i priča mi kak si je 'zrihtal' ptsp mirovinu, a radi sve u šesnaest, knauf, maleriju, unutarnja uređenja... ima ekipu i sve 'na crno'. Kaže meni – pa daj, stari, pa kaj si blesav, pa ti si bar bil najpametniji od nas, odi si to zrihtaj, tebi to bar ne bu problem!

Ni to mu nije bilo dosta, poslije je završio u pritvoru (navodno je nešto muljao sa otvaranjem tvrtki i pdv-om).

 

Osoba D – očajnik. Isto dobar fajter, s njim i osobom E sam najviše '91 djelio rovove u zapadnoj Slavoniji. Ja sam se skinuo, i ganjao biznis. On i osoba E su ostali dok su god mogli. Firma mu u rasulu, nema se gdje vratiti, živio je sa familijom u preuređenoj dvorišnoj šupi na Trešnjevci.

Sam mi je pričao pred desetak godina – ' gledaj, što drugo mogu nego pravit se blesav. Moje firme više nema, iz vojske me tjeraju, živim u šupi. Kaj mi drugo preostaje? Pa vidi ove A, B , C, kaj su bili s nama, kak su si zrihtali !

Što da mu kažem, da nije u pravu?

 

Osoba E – slično kao i D, ali nije hrvi nego je dobio neku malu 'običnu' mirovinu. Sam kaže, -tako mi i treba, kad nisam 'zrihtao' hrvi.

 

 

Da rezimiram.

Osobe A i B bi u svakoj 'normalnoj' vojsci i državi dobili nečasni otpust, a drugo realno ni ne zaslužuju.

Osoba C bi se snašla i bez mirovine, kako sam se i ja snašao.

Osobe D i E su trebale nakon vojske dobiti primjeren POSAO, a ne mirovinu. Jer sa tadašnjih cca 40-45 godina (2000.) i propalom bivšom firmom, naravno da su bili bez izgleda. Da je RH ulagala u nova radna mjesta, umjesto u mirovine, s tim ne bi bilo problema.

 

 

Nadalje- dva lika , Hercegovci, su mi radili fasadu negdje 2000. Kad je krenula spika o ratu, sami su se sprdali da su bili 'minhen bojna'. Pet ili šest godina kasnije, obilazim neko gradilište, evo njih. Odemo na kavu, a dečki kažu da su sada branitelji u mirovini ! Valjda hrvi Hvo ? Nisam ni pitao.

 

Da čujem komentare?

 

:kavica:

 

I opet trla baba lan da joj prođe dan kako bi rekli naši stari.

 

Da znam za kojeg lažnoga odmah bi ga prijavio nadležnim institucijama ne bi ga skrivao i štitio jer onda bi bio ko i on lažljivac. :smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

freed je napisao:

 

Ovakvo pljuvanje i sranje po ljudima koji su stvarali ovu državu,dali sve što se tražilo za nju....

felix i nekolicina njih....ako im se nedopada ovaj portal,nemoraju ga koristit,siti smo takvih pljuvanja po nama

 

Freed,

Što tebe muči da panično vičeš: Mrljo, STAVI KLJUČ!

Zašto se osjećaš prozvanim?

 

Pročitaj ponovo što sam napisao, pa reci, gdje i koga ja to vrijeđam?

Prave branitelje sigurno ne!

 

Zašto mene treba 'maknuti'? Zato jer govorim istinu koja se tebi ne sviđa, ili samo nisi dovoljno pažljivo čitao?

 

Ovu temu nisam ja otvorio, a forum se zove 'prava branitelja'.

Kao branitelj, zašto nemam pravo komentirati temu ?

 

 

:zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ti felix sam o sebi najviše govoriš.Zamisli vas 6(osoba A,B,C,D,E i ti) u rovu u zapadnohj Slavoniji,a njh 5 svi redom neki više a neki manje po tvom dubokom uvjerenju pijandure,bolesnici ,lopovi itd uglavnom niškoristi.Eto ja mislim da jedini koji nije vrijedan ljusskog poštovanja si TI. Doista lijepo zboriš o svojim suborcima.To može samo gnjida,a ne čovjek. I još nešto nisi se ti skinuo zbog biznisa nego zbog straha za vlastitu guzu! jel tako!?! I sad liječiš svoj kukavičluk. Jel tako!?! Iskreno -gadiš mi se!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

legija je napisao:

Ti felix sam o sebi najviše govoriš.Zamisli vas 6(osoba A,B,C,D,E i ti) u rovu u zapadnohj Slavoniji,a njh 5 svi redom neki više a neki manje po tvom dubokom uvjerenju pijandure,bolesnici ,lopovi itd uglavnom niškoristi.Eto ja mislim da jedini koji nije vrijedan ljusskog poštovanja si TI. Doista lijepo zboriš o svojim suborcima.

 

Rov sam djelio sa D i E, tako sam i napisao.

Ostali su samo osobe koje osobno poznajem, a ne zaslužuju status HRVI.I skinuo sam se kada je pucnjava prestala; ili ti misliš da su 'položaji' u vikendicama uz Kupu '92., '93. i '94.,uz belu, pivu i roštiljanje, bili rat?

 

Ili ti misliš da A, B, C zaslužuju status HRVI?

I zašto vrijeđanje? Zato jer ja mislim da ne? Hej, oni TEBI kradu mirovinu, ne meni! A ja sam gnjida?

Baš to nije neka logika.

 

I pišem istinu, svidjelo se to nekom ili ne.

Možeš li ti pisati o lažnim braniteljima koje znaš?

Kod tebe su svi bili heroji, fajteri, nitko se nije bojao, nitko pio? Ma daj.

 

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Legija, vrijeđanje drugih korisnika nije dozvoljeno. Pročitajte pravila foruma.

____________________________________________________________

 

Felixx je napisao:

Uostalom, i meni je pun kufer svega ovdje. Još dok mogu planiram sa grupom prijatelja, sa familijama , put Australije. Ako se za dvije-tri godine ne provedu uistinu radikalne reforme i nužni rezovi, odosmo mi iz ove zemlje gdje se samo nabijaju porezi, a pljuje po sposobnima i poduzetnima.

 

 

Ja sam mislio da je naš dragi poduzetnik digao sidro i otišao u Australiju (kao što je napisao OVDJE u postu broj 55) i da se tamo utrkuje sa klokanima, međutim izgleda da mu je ljepše u "lijepoj našoj" svađati se sa braniteljima.

 

Felixx, što tražite u braniteljskom podforumu kad ionako nemate što napisati niti nekog branitelja posavjetovati ?

 

http://hr.wikipedia.org/wiki/Australija

 

Molio bih vas da se uključite (ako hoćete-dobro, ako nećete, opet dobro) u diskusiju u drugim podforumima, a ovdje nisam baš primjetio da ste nešto korisno napisali, jedino ste pokušali isprovocirati branitelje i izazvati nered u braniteljskom podforumu.

 

Nije mi jasno zašto ste zalutali ovdje nakon objavljenih 2118 postova i kao iskusan korisnik se doveli u situaciju da se svađate sa braniteljima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

freed je napisao:

 

Ovakvo pljuvanje i sranje po ljudima koji su stvarali ovu državu,dali sve što se tražilo za nju....

felix i nekolicina njih....ako im se nedopada ovaj portal,nemoraju ga koristit,siti smo takvih pljuvanja po nama

 

Freed,

Što tebe muči da panično vičeš: Mrljo, STAVI KLJUČ!

Zašto se osjećaš prozvanim?

 

Pročitaj ponovo što sam napisao, pa reci, gdje i koga ja to vrijeđam?

Prave branitelje sigurno ne!

 

Zašto mene treba 'maknuti'? Zato jer govorim istinu koja se tebi ne sviđa, ili samo nisi dovoljno pažljivo čitao?

 

Ovu temu nisam ja otvorio, a forum se zove 'prava branitelja'.

Kao branitelj, zašto nemam pravo komentirati temu ?

 

 

 

 

 

felix....Kako ti nije jasno da ti ljudi koje prozivaš da su probisvijeti i pijanci,neki još kažu i bivši huligani ..među prvima stali na obranu domovine i nisu marili i svoje živote dati dok si ti i takvi kalkulirali šta i kako će sve ispasti,rat je poćeo i prije 92,93,94..itd..

Sad su se našli pravi borci izdizati i vrijeđati one koji su sa srcem krenuli,bez igdje ikoga i ičega,dečki bez oružja bez uniformi bez tuđe potpore i znanja dali če biti nešto od te borbe ili če ih udba i četnici sa starim komunjarama preko noći pobiti.

Dobar dio njih i nisu prošli nikakve obuke kao ni služenje JNA ,dio njih i nije bio obavezan služenja vojske kao i rata, još kada su svijesni postali da nema baš pretjeran broj dragovoljaca i da su nam male šanse u tome ratu...pa zar je čudo što su neki potegli za alkoholom ili nečim drugim,što su se neki i sami poranjavali,...Sramota je danas takve ljude i kao i sve branitelje a pogotovo dragovoljce ovako blatiti i pljuvati,zaslužili su svi da sada ostatak tog jadnog života provedu u miru bolesti i sa malo poštovanja prema njima,i sa #OOPS#NOM PROKLETOM POVLAŠTENOM MIROVINOM,,FELIX DAJ IM MIRA MALO.

:srednji:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Freed,

Što tebe muči da panično vičeš: Mrljo, STAVI KLJUČ!

Zašto se osjećaš prozvanim?

 

Pročitaj ponovo što sam napisao, pa reci, gdje i koga ja to vrijeđam?

Prave branitelje sigurno ne!

 

Zašto mene treba 'maknuti'? Zato jer govorim istinu koja se tebi ne sviđa, ili samo nisi dovoljno pažljivo čitao?

 

Ovu temu nisam ja otvorio, a forum se zove 'prava branitelja'.

Kao branitelj, zašto nemam pravo komentirati temu ?

 

 

:zao:

 

felix,....ništa se ja neosiječam prozvanim,mojih pet godina provedeno u ratu ,kuća obitelj i sve ostalo na prvoj liniji bojišnice,život po rovovima 5 hebenih godina,svakodnevnog puškaranja,napada i obrana ,izgubljenih prijatelja koji su živote dali i zdravlje da bi ih ovako neki ebivetar danas vređao,..to si nemogu dopustit,ne stidim se svoga ratnog puta i zato ne želim da netko ovako pljuje branitelje a pogotovo dragovoljce...Govoriš o nekoj istini,koja istina -istina je da smo svi branitelji izdani i svaki ku-ac nam zabija nož u leđa i pljuje po našoj borbi,sramota onih koji vode ljepu Našu...A što se tiće lažnjaka-poduzmi nešto prijavi gdije treba ,svi smo za to da se MINHEN BOJNA razbije,reci javno ili bilo kako...ili budi isti kao i oni ŠLJAM I PREVARANTI....HRVATSKA ne propada radi branitelja ili navodno lažnih ratnih invalida,,nego radi lopova što su nas pokrali kao i za vrijeme rata, Okomite se malo na njih a one što su rat prošli i borili se za druge" neke nove klince" ostavite da u miru i dostojanstvu dočekaju svoj kraj.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mirna je lipo napisala staje PTSP i kako se čovik osjeća i to je žalosno od pshijatara koji su pisali nalaze i onom ko nije i ko je bolestan tu bi ministarstvo branitelja trebalo povest računa jer onaj koji stvarno boluje od PTSP nije sposoban za posa a kamoli kad vidim pojedince kako rade da bi bolest izličili a lako je radit kad dobro spavaš i ujutro se čil dižeš a ja se umorniji dignem nego ležem a da negovorim o ružnim snovima i ostalom i kobi bio sritniji od mene da nemoran tablete pit pa ić leć

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Felix se do sada deklarirao kao zaštitnik " lažnih rvi-a " jer kako je sam napisao zna ih dosta lažnih ali ih još uvijek ih nije nikome prijavio. Ako je istina što je napisao da zna da postoje " lažni hrv-i ", zašto ih ne prijavi nadležnim institucijama koje će dalje postupati po njegovoj dojavi ? Osim ako ih ne štiti pa ih neće " cinkati " ! Ja ne vidim zašto bi neko štitio nekoga ako nije i sam kao on !

 

Osobno nisma još vidio niti jednoga lažnoga rvi-a. Nisam ga još locirao jer uopće ne znam šta to znači " lažni " ???

 

Ali zato znam tko je i tko je njihov zaštitnik, gsp. Felix kojemu se sviđa zemlja klokana ali mu je draža lijepa naša. :smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega Felix,tvrdiš da si branitelj.Pa nije moguće da u tvojim razmišljanjima o braniteljskoj tematici postoji samo negativistička gledišta.Ako meni neka populacija ovog društva jednostavno ide na živce,nikad se nebi pojavio na forumu gdje oni učestvuju.Nije moguće da je sve crno ali baš ništa svijetlo kod slučaja branitelja.Bilo bi dobro da ostali forumaši ne podliježu takvoj atmosferi na forumu jer mi to djeluje kao efikasna hrana za dotičnog forumaša u daljnjem negativističkom pisanju o braniteljima.Problema ima,o njima se može razgovarati ali ne u konotaciji tipa branitelji=teret društva.

Kolega Kompa,primjetno je da si bivši policajac koji je sada u mirovini.Jako bi se začudio da ti kao policajac izjaviš da nema u ovoj zemlji kriminalaca,nisi ga vidio ni locirao i da ne znaš što to znači "kriminalac".Nemojmo bježati od istine.Mogu ti priznati da ga nisi vidio,ali ne možeš baratati riječima u koje ni najveći naivci nebi povjerovali a to su da nema lažnih invalida kao ni lažnih branitelja.S obzirom na situacijun u zemlji,moguće je da već sutra Uskok pokrene akciju protiv nekih kriminalnih radnji vezanih za ostvarivaje statusa invalida i branitelja na nelegalan način pa se pitam što ćeš onda pisati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ostavite se felixxa.

Upozoren je i nepotrebno je da ga dalje "napadate i izazivate" jer se vjerojatno više neće (bar se nadam, a dovoljno je iskusan da osjeti da prepirkom neće ništa postići) ovdje ubacivati.

 

Tema je "Povlaštene mirovine" i vratimo se sadržaju koji je u skladu sa naslovom.

 

 

 

______________________________________________________________

Bože, daj mi u ovoj godini debeli bankovni račun i tanko tijelo.

Molim Te nemoj to pobrkati kao što si učinio prošle godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja bih samo rekao ono što je ROJS rekao "tko je jamio je jamio", jer neki su sa očitim ciljem dolazili i odlazili iz HV, neki su bili u prvim redovima kao pobjeglice u akciji a danas se šepire kao veliki heroji sa braniteljskom mirovinom umjesto da su dobili nečastan otpust, največu krivnju imaju zapovjednici koji su potpisivali ratne puteve a da nisu uzimali u obzir sve podatke o čovjeku, u postrojbama se vodila lista prisutnosti N-je značilo neopravdano odsutan za vrijeme rata, da bi se poslije rata tumačilo kao neplačeni dopust

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako smijem i ja imam nekoliko riječ.Nisam ničiji odvijetnik ali je grozno čitati kako napadate gospodina "Felixxa"samo zato što upozorava na kriminal i donosi konkretne primijere.Slične primijere poznam i sam poznam osobu koja je invalid zbog gluhoće a pijeva u crkvenom zboru ili osobu koja je invalid zbog oštećenja kičme i redovito igra mali nogomet.Što se tiče prijavljivanja osobno sam to radio ali je problem što te osobe imaju kupljene dijagnoze koje mogu pobijati samo njihove kolege liječnici a kod njih vrijedi pravilo " Ne diraj".Za kraj u ovoj zemlji čini mi se najgore prolazi ISTINA nju svi napadaju!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako smijem i ja imam nekoliko riječ.Nisam ničiji odvijetnik ali je grozno čitati kako napadate gospodina "Felixxa"samo zato što upozorava na kriminal i donosi konkretne primijere.Slične primijere poznam i sam poznam osobu koja je invalid zbog gluhoće a pijeva u crkvenom zboru ili osobu koja je invalid zbog oštećenja kičme i redovito igra mali nogomet.Što se tiče prijavljivanja osobno sam to radio ali je problem što te osobe imaju kupljene dijagnoze koje mogu pobijati samo njihove kolege liječnici a kod njih vrijedi pravilo " Ne diraj".Za kraj u ovoj zemlji čini mi se najgore prolazi ISTINA nju svi napadaju!

 

Rekli smo da ćemo se držati teme.

Jutro, koga vi poznajete ili ne poznajete je vrlo interesantna tema koja vjerojatno 99% korisnika ovog foruma ne zanima.

 

Zamolio sam vas i ostale korisnike da se držite teme i ostavite felixxa na miru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

“Ne zanima me tko je povlašten, tko je lažni branitelji ili invalid. Zanima me što je moje, jer sam svoju mirovinu krvavo odradio ostavivsi dio svojega tjela na (bojnom polju). Sad se svi kažnjavaju jer institucije nisu odradile svoj posao.Proglašavaju nas povlaštenima, a da su svi željeli biti “povlašteni” kao mi, te sa srcem krenuti u obranu domovine, danas ne bi bilo toliko invalida, toliko poginulih..., možda ne bi bilo ni rata, a time ni mirovina.”

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šteta je temu ključat.Primjetan je napredak u sagledavanju naše muke.Evo,više nitko ne spominje onih -10%,ustavne ni međunarodne sudove.Brinemo za sadašnjost i za budućnost,pouke izvlačimo iz prošlosti.Što ću kukat za ono oduzimanje 10%,nemam vremena,zaokupljen sam strahom od daljnjeg diranja u naša prava.Čini mi se da možemo slaviti kada budemo sigurni da nas više nitko neće dirati ni u kom pogledu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

apollon je napisao:

Šteta je temu ključat.Primjetan je napredak u sagledavanju naše muke.Evo,više nitko ne spominje onih -10%,ustavne ni međunarodne sudove.Brinemo za sadašnjost i za budućnost,pouke izvlačimo iz prošlosti.Što ću kukat za ono oduzimanje 10%,nemam vremena,zaokupljen sam strahom od daljnjeg diranja u naša prava.Čini mi se da možemo slaviti kada budemo sigurni da nas više nitko neće dirati ni u kom pogledu.

 

Živi bili pa vidjeli.

 

Moderatoru + 5 :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

MIROVINSKI SUSTAV

 

Marijana Bađun: Nije realna opća revizija povlaštenih mirovina

Autor/izvor: SEEbiz / Banka

 

ZAGREB - "Tko se sve ukrcao u prvi stup mirovinskog osiguranja?" – pitanje je na koje su odgovor pokušali dati analitičari i stručnjaci za mirovinski sustav - Mihovil Rismondo, Marijana Bađun, Predrag Bejaković i Ljiljana Marušić - u utorak na drugom po redu okruglom stolu o mirovinskom sustavu u organizaciji časopisa Banka i Instituta za javne financije.

Marijana Bađun analizirala je mirovine ostvarene pod povlaštenim uvjetima koje je u prosincu 2010. primalo 177.205 korisnika, od čega je najviše - oko 70.000 - branitelja. Upozorila je da je hrvatski mirovinski sustav iskrivljen brojnim posebnim pravilima.

 

Iznoseći očekivanja za budućnost Bađun je tu navela usklađivanje s općim propisima, smanjenje visine mirovina, nestanak korisnika povlaštenih mirovina iz bivšeg sustava u sljedećih 15 godina, te na činjenicu da će s obzirom na prosječnu starost korisnika braniteljskih mirovina oni te mirovine primati sljedećih 25 do 30 godina.

 

Kad je pak riječ o često spominjanoj općoj reviziji povlaštenih mirovina, poručila je da je to nerealno očekivati. Bilo bi to ne samo politički nepopularno, već je riječ i o dugotrajnom i skupom procesu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

pucam danas...dugo nisam bila na ovom portalu i ...ma bolje da nisam ni danas. Ma heble vas povlaštene mirovine, evo vam je, dajte mi jednog normalnog bez PTSP, a evo vam njegove mirovine ( sada nije više ni 4 tisuće). Voljela bi ja jesti kruha i vode..svaki dan, a imati miran život.Bojim se da su najglasniji oni koji nisu metka vidjeli, a vukovarci se uvukli sa svojim PTSP-om u rupe. Koliko droge, akohola....muka mi je i mislim da ću isvoj život staviti na kocku ,, ne mogu više ovakoooooooooooooo....................

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija