Jump to content

Izricanje presude

Preporučene objave

objavljeno:

Molio bi za pravni savjet i pomoć!

Naime, u 2 različita sudska spora, oba pravna zastupnika su mi savjetovala da se nikako ne odazovem na poziv i da ne dolazim na raspravu - objavu sudske presude u sporu.

Tumačili su to potrebnim vremenom kako bi suci imali dovoljno vremen da još prouče spis i donesu pravu odluku.

Nažalost do danas jednu sudsku presudu, a koja je trebala biti donešena u 1 mj. 2010 godine, još nisam dobio!

Kažu da nije dobro požurivat suca, a u pitanju je radni spor koji traje već 25 godina!

Sada nisam siguran da sam dobro postupio poslušavši njihov savjet. Kako da se čovjek postavi prema tome u sličnoj situaciji...?

Šta da radim :-?

odgovoreno:

Poštovani,

Situacija je slijedeća - suci su dužni u određenom roku nakon zaključenja glavne rasprave objaviti presudu (znači održati ročište za objavu i reći kako su presudili). u daljnjem roku od 30 dana isti taj sudac mora napraviti pismeni otpravak presude. Kako svaki sudac (pogotovo ako se radi o velikom spisu) želi što više vremena za razmišljanje (makar i samo tih dodatnih 30 dana)gotovo uvijek "pitaju" punomoćnike da li će dolaziti na objavu, i u biti-ne vole da im se dolazi. Naravno, ovo nije pravilo, nekad se i ide ali se dogovori sa sucem.

Ne znam da li je Vaš predmet u Zg, ali ovdje je dosta veliki problem odjela otpreme presude, koja zna trajati i više od godinu dana. Ako Vas zanima kakva je presuda-odite na sud u kancel s brojem predmeta i tražite spis na uvid. A za žalbu ćete ipak morati pričekati pismeni otpravak.

odgovoreno:

Štovani gospodine

Najljepše zahvaljujem na tako brzom i stručnom odgovoru - ustvari pravnom savjetu. Vrlo jasno, u nekoliko rečenica objasnili ste mi ono što čekam već više od godine dana da mi kaže moj odvjetnik.

Najljepša hvala uz srdačan pozdrav.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija