Mak objavljeno: 21. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 21. siječanj 2011. Molio bi za pravni savjet i pomoć! Naime, u 2 različita sudska spora, oba pravna zastupnika su mi savjetovala da se nikako ne odazovem na poziv i da ne dolazim na raspravu - objavu sudske presude u sporu. Tumačili su to potrebnim vremenom kako bi suci imali dovoljno vremen da još prouče spis i donesu pravu odluku. Nažalost do danas jednu sudsku presudu, a koja je trebala biti donešena u 1 mj. 2010 godine, još nisam dobio! Kažu da nije dobro požurivat suca, a u pitanju je radni spor koji traje već 25 godina! Sada nisam siguran da sam dobro postupio poslušavši njihov savjet. Kako da se čovjek postavi prema tome u sličnoj situaciji...? Šta da radim Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
burn odgovoreno: 21. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2011. Poštovani, Situacija je slijedeća - suci su dužni u određenom roku nakon zaključenja glavne rasprave objaviti presudu (znači održati ročište za objavu i reći kako su presudili). u daljnjem roku od 30 dana isti taj sudac mora napraviti pismeni otpravak presude. Kako svaki sudac (pogotovo ako se radi o velikom spisu) želi što više vremena za razmišljanje (makar i samo tih dodatnih 30 dana)gotovo uvijek "pitaju" punomoćnike da li će dolaziti na objavu, i u biti-ne vole da im se dolazi. Naravno, ovo nije pravilo, nekad se i ide ali se dogovori sa sucem. Ne znam da li je Vaš predmet u Zg, ali ovdje je dosta veliki problem odjela otpreme presude, koja zna trajati i više od godinu dana. Ako Vas zanima kakva je presuda-odite na sud u kancel s brojem predmeta i tražite spis na uvid. A za žalbu ćete ipak morati pričekati pismeni otpravak. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mak odgovoreno: 22. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2011. Štovani gospodine Najljepše zahvaljujem na tako brzom i stručnom odgovoru - ustvari pravnom savjetu. Vrlo jasno, u nekoliko rečenica objasnili ste mi ono što čekam već više od godine dana da mi kaže moj odvjetnik. Najljepša hvala uz srdačan pozdrav. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
burn odgovoreno: 23. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2011. Gospođa, ne gospodin. Ali nema na čemu, drago mi je da sam pomogla. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.