Ivanka1980 objavljeno: 21. siječanj 2011. objavljeno: 21. siječanj 2011. Poštovani, Zaposlena sam na neodređeno.Od početka ove godine sam na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći i određeno mi je mirovanje.Poslodavac me je obavijestio telefonski da dođem potpisati opomenu pred otkaz zbog neispunjenja prošlogodišnjeg prodajnog plana. Na sto sam im rekla da sam na bolovoanju zbog komplikacija (preporuka za bolovanje je dostavljena u firmu s prvim danom početka bolovanja i telefonski obavješten voditelj) te da fizički nisam u mogućnosti.Na to mi je receno da će mi opomena biti poslana preporučeno poštom. Da li sam dužna primiti opomenu poslanu poštom? Molim Vas savjet kako da postupim i da li ću u slućaju da primim( potpišem) ili ne primim opomenu snositi kakve posljedice i uskratit svoja prava? Hvala. Citiraj
vexvg odgovoreno: 21. siječanj 2011. odgovoreno: 21. siječanj 2011. Ovako. Vi ste na bolovanju. Neka samo oni pošalju opomenu poštom. Vi ju preuzmite. Napišite nam što točno piše u opomeni,datum kad je sastavljena...ukratko što više infomacija. Napišite i na kojem radnom mjestu radite. Opomena se radniku daje kada krši obaveze iz radnog odnosa. U zakonu o radu ne postoji pojam "neizvršenje prodajnog plana" kao obaveza iz radnog odnosa. Pričekajmo da vidimo što točno piše u opomeni kako bi Vas mogli točnije savjetovati kako staviti opomenu "van snage". Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.