Jump to content

Pitanje u vezi Odvjetničke tarife


htnet

Preporučene objave

  • 2 godina kasnije...
  • 8 godina kasnije...

U parničkom postupku utvrđivanja vlasništva nad nekretninom (samostojeća kuća) jedan te isti odvjetnik zastupa nas ukupno četvero koji polažemo pravo na polovicu vlasništva iste. Tu ima dosta podnesaka, žalbi i slično. Naš zajednički odvjetnik svaki puta ne naplaćuje istu vrijednost obavljenog posla. I to nije problem. Problem leži u ispostavljenim računima. Naime,  na jednim  računima piše "Odvjetnički troškovi-predujam" a na drugima "Zastupanje na ostavinskom ročištu". Na ovakvim računima on navodi svih nas četvero, dok na trećoj vrsti računa na kojima piše samo "Odvjetnički trošak" su napravljeni za svakog od nas pojedinačno. Imamo dojam da nas sa takvim načinom naplate troškova namjerno zbunjuje kako ne bismo znali za što odnosno za koju vrstu usluge je svaki račun napravljen.

Moja pitanja: 1. Smije li on bez navođenja članaka iz "Odvjetničke tarife" izdati račun?: 2. Po kojem izračunu je on naveo visinu predujma (jer ako ima predujam za nešto, onda osim što zna za što, onda zna i za koliko, zar ne?) ? 3. Zašto jednom izdaje pojedinačne račune a drugi put "kolektivne"? Ima li pravo na to? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija