Jump to content

Kako se zaliti na presudu Zupanijskog suda


martin1000

Preporučene objave

U prvostupanjskoj parnici presudeno mi je da moram doprinositi za uzdrzavanje mojeg djeteta s 3000kN. Do tolikog se iznosa nije doslo zbog mojih povecanih primanja (jer ona to nisu) vec iz razloga sto je moja bivsa zena uspjela dokazati da su potrebe naseg djeteta povecane. To je dokazala neosnovanim potvrdama ( a ne racunima ili uplatnicama) o troskovima sporta kojim se nase djete bavi. Zupanijski je sud odbio moju zalbu i potvrdio prvostupanjsku presudu. Obzirom da moja bivsa zena radi na HRT-u u emisijama politicki utjecajnih glavnih urednika HRT-a i buduci da je i sama politicki aktivna sumnjam da je povukla svoje veze da neumjereno poveca iznos za uzdrzavanje naseg djeteta. Dokaze kojima potkrjepljuje povecane troskove naseg djeteta sud nije provjerio vec je uzeo zdravo za gotovo iako se u toku rasprava dokazalo da je ona vec lagala o svojim primanjima. Kome se mogu tuziti? Drzavnom odvjetnistvu ili nekom drugom tjelu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pročitajte uputu o pravnom lijeku gdje stoji u kojem roku, kome i u koliko primjeraka možete podnijeti žalbu. Ako Vam je rok prošao i presuda postala pravomoćna, propustili ste pravo na žalbu.

 

Manite se problematiziranja oko toga je li Vaša bivša supruga i koliko utjecajna i politički aktivna. Žalite se na to da novac koji se daje za uzdržavanje djeteta mora razumno i objektivno biti povezan sa djetetovim životnim potrebama. Zašto se dijete mora baviti tim sportom? Je li to nužno za njegov normalan razvoj? Argumentirajte da nije razumno bitno povećati iznos za uzdržavanje samo zato što se dijete bavi određenim sportom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam shvatio vama je Općinski sud dosudio plaćanje alimentacije za djete u iznosu od 3.000 kn. na što ste se žalilili. Županijski sud je odbio vašu žalbu i potvrdio presudu Općinskog suda. Obje presude su obrazložene te pročitajte pažljivo obrazloženje. To što se vi s tim ne slažete neznači da ste u pravu već je to vaše subjektivno (pristrano u svoju korist) gledište na spor.

Na presudu Županiskog suda nema žalbe i presuda je pravomoćna i ovršna. Očekivajte uskoro skidanje te love s plaće od strane nekog javnog bilježnika uz troškove ako sami ne platite.

S obzirom na iznos mislim da nije dopuštena revizija Vrhovnom sudu. Ako vam nije jasno obratite se svom odvjetniku, a ako ga nemate nije čudno da ste tako prošli. Mogli ste još gore odnosno skuplje po vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija