Jump to content

Prijevara, odbačaj kaznene i optužni prijedlog

Laprdljivac

Preporučene objave

Više osoba prevareno za iznose od 50-900kn, ukupno oko 2000kn- novac uplaćen na račun, stvari nikada poslane.

Odvjetništvo odbacilo zajedničku kaznenu prijavu jer tumače da obzirom da su pojedinačni iznosi manji od 1000kn ne goni se po službenoj dužnosti.

(ovo mi je žalosno, i ne znam radi li se o nesposobnosti DO ili to govori da državi nije bitan broj osoba nego pojedinačni iznos i ukupno ako prevariš npr 100 ljudi za 900kn = 90 000 nisi zanimljiv DO već bi tih 100 ljudi se trebalo pobrinuti svaki za sebe.

Imamo broj računa u hr. banci, imamo 2 imena i 1 adresu.

Podnesen je optužni prijedlog, sud traži da se ispravi i nadopuni (čl. 268 st.1 do 5 i čl. 434 ZKPa)u roku 8 dana i traži da ta jedna osoba koja je poslala prijedlog u ime svih priloži i punomoći ostalih.

Kako da se provedu istražne radnje i potvrdi identitet osoba, vlasnika računa itd... jer ovi gore podaci koje imamo nisu provjereni i utvrđeni već su nam dati od počinitelja?

Moraju li punomoći biti ovjerene kod javnog bilježnika ili je dovoljna jedna jednostavna punomoć- izjava potpisana od strane svjedoka?

Idealan savjet bi bio uzmite odvjetnika ali tko će to platiti - vjerujem da većini oštećenih ni nije do novca ali nam je da se počinitelji kazne.

Dijeli na drugim stranicama

da se poklapaju broj računa i vlasnik računa mozes provjeriti ako imas internet bankarstvo od PBZ-banke ,upisi kao da ces poslat nalog upisi broj racuna ,adrersu i vlasnika stavi ime npr pero iznos stavi 1 kuna, i stisni provjera i automatski ce ti sustav pod rubrikom vl.računa obrisati ono ime pero i staviti vlasnika računa. tu mozes samo vidjeti ime i prezime ali za svoje potrebe. ali mislim da se poklapaju jer ti ljudi idu svijesno u takve prevare poznavajuči dobro zakon.

• 5 mjeseci kasnije...

Nastavak: optužni prijedlog odbačen, nitko od ostalih nije odgovorio sudu da je zainteresiran za progon itd...

Ukratko imam pravo žalbe unutar 3 dana.

Mogu li obzirom na situaciju unutar žalbe izjasniti se da želim promijeniti optužni akt u privatnu tužbu (samostalnu) i priložiti ju?

Koliko bi me tužba došla (je li cijena ista neovisno o stanju-zaposlen-student itd...)) i radi se o petstotinjak kn štete , ali bitan mi je princip i nevjerojatno mi je da naše pravo dozvoljava da se izvuku, odnosno da ne možeš nekoga prijaviti za manji iznos ako ne platiš par tisuća kuna troškova, odvjetnika itd....

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija