Jump to content

tuđa imovina u oporuci


anonimno

Preporučene objave

Moj otac je oporukom rasporedio imovinu na suprugu i nas četvoro djece. Stojna kuća ,koja je predmet mog pitanja rasporedio ie na suprugu 2/5 sina T 2/5 i mene 1/5. Aneks kuće koji smo gradili ja i suprug, uz očev pristanak, ostavlja sinu T bez da meni za života ili testamentom nadoknadi troškove. Gradili smo 1970. god no dolazi do neslaganja oko koncepta gradnje i mi odustajemo od dalnjih radova. Otac umire 1975. g rješenje o ostavini je pravom. 1976. i ja sam prihvatila stanje takvo nisam prigovorila. Za navedenu građevinu smo očistili teren i sagradili zidove. Nakon očeve smrti brat T, bez dogovora sa mnom, salije teracu i sagradi kat, bez ikakvih papira, uredi i koristi. Prizemlje koristi ali ne uređuje.

Dokumentacija iz 1970. g i danas postoji o u Uredu drž. uprave i glasi na ime moga supruga:

- Molba za građ. dozvolu sa podatcima investitor, izvođač, vrsta i površ. objekta, čestica zemlje, projekat i projektant, susjedi, molba za urb. sugl, za nadogr. kopija upl.takse opć. upravi,. odbijenica na zahtjjev o podn. za izgr. na č.z. zbog nekompl. dokument jer smo mi tada već odustali.

PITANJE: Ima li formalno pravne mogučnosti da ja i suprug tražimo pravo na prizemlja koje smo gradili i financirali, te ga je otac bez naše sugl. ostavio oporukom svome sinu T. Točnost mojih navoda, u slučaju sudskog spora, potvrdit će naši brat I. i sestra M. kao akteri i poznavaoci te situacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija