kameleon77 objavljeno: 26. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 26. siječanj 2011. Molim za pomoć! Jednom mom prijatelju se dogodila nezgoda na poslu,ozljedio je nogu. Problem je u tome što je u toj firmi zaposlen na ugovor na određeno vrijeme koji mu se produžuje svaki mjesec.Da li on može koristiti bolovanje pošto če mu oporavak trajati sigurno duže od mjesec dana inače u firmi su ga poslali na godišnji odmor kojega ima nekih 5 dana i upozorili ga da mu ugovor uskoro istječe,što činiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vexvg odgovoreno: 26. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 26. siječanj 2011. Bez obzira na ozljedu na radu, po isteku Ugovora poslodavac nema obaveu isti produžiti niti se isti produžuje za vrijeme trajanja bolovanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kameleon77 odgovoreno: 26. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 26. siječanj 2011. Da li ih ima pravo tužiti ili tražiti bilo kakvu naknadu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
TEDI odgovoreno: 26. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 26. siječanj 2011. kameleon77 je napisao: Molim za pomoć! Jednom mom prijatelju se dogodila nezgoda na poslu,ozljedio je nogu. Problem je u tome što je u toj firmi zaposlen na ugovor na određeno vrijeme koji mu se produžuje svaki mjesec.Da li on može koristiti bolovanje pošto če mu oporavak trajati sigurno duže od mjesec dana inače u firmi su ga poslali na godišnji odmor kojega ima nekih 5 dana i upozorili ga da mu ugovor uskoro istječe,što činiti. Naravno da može koristiti bolovanje ako to odredi izabrani liječnik opće medicine. Je li ozljeda na radu priznata? Da li su dostavljene potrebne tiskanice u HZZO? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gogohell odgovoreno: 28. lipanj 2011. Dijeli odgovoreno: 28. lipanj 2011. TEDI je napisao: kameleon77 je napisao: Molim za pomoć! Jednom mom prijatelju se dogodila nezgoda na poslu,ozljedio je nogu. Problem je u tome što je u toj firmi zaposlen na ugovor na određeno vrijeme koji mu se produžuje svaki mjesec.Da li on može koristiti bolovanje pošto če mu oporavak trajati sigurno duže od mjesec dana inače u firmi su ga poslali na godišnji odmor kojega ima nekih 5 dana i upozorili ga da mu ugovor uskoro istječe,što činiti. Naravno da može koristiti bolovanje ako to odredi izabrani liječnik opće medicine. Je li ozljeda na radu priznata? Da li su dostavljene potrebne tiskanice u HZZO? ja imam sličan slučaj kod mene se radi o prijelomu ruke. Znači meni je priznata ozljeda na radu,rehabilitacija traje sad već 6mj ,ali pošto fizikalna ne pomaže idem na operaciju. firma mi neće produživati ugovor i od 9.8.2011.biti cu nezaposlen. moje pitanje je što će biti poslje tog datuma? Dali imam pravo na bolovanje i nakon toga i ako imam dali samo mijesec dana ili dok sam god radno nesposoban? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 28. lipanj 2011. Dijeli odgovoreno: 28. lipanj 2011. Iznimno, ako je osiguranik u vrijeme prestanka radnog odnosa bio u korištenju bolovanja zbog priznate ozljede na radu odnosno profesionalne bolesti, pripada mu naknada plaće za navedeno bolovanje nakon prestanka radnog odnosa, odnosno obavljanja djelatnosti osobnim radom sve dok ponovno ne bude radno sposoban, odnosno dok mu izvršnim rješenjem nadležnog tijela mirovinskog osiguranja nije odlučeno o pravu na invalidsku mirovinu, odnosno o pravu na profesionalnu rehabilitaciju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gogohell odgovoreno: 28. lipanj 2011. Dijeli odgovoreno: 28. lipanj 2011. puno hvala na odgovoru...zbunila me lječnica opće prakse koja tvrdi da imam pravo samo na onih mjesec dana.Kod mene se radi o teškom prijelomu i ruka je krivo zarasla pa je operacija nužna da zglob proradi.noćas mirno spavam Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.