Jump to content

0,2 Promila i Pojas iz 2008. poziv na sud u 2011. Godini HITNO???


NotoriusBIG

Preporučene objave

Bok imam jedan slučaj pa bih Vas molio pomoć jer neznam više što mi je raditi.

Za prekršaj koji sam počinio u 2008. godine sada mi dolazi poziv za sud, nisam se ni žalio ni ništa policija me zaustavila napuhao sam malo, nisam bio vezan zadržali su mi dozvolu ja je ujutro dobio i to je sve do sada.

 

Bitno je napomenuti da sam tada bio zaposlen i spreman platiti kaznu dok danas nisam zaposlen i studiram.

 

EVO POZIVA NA SUD:

Naime došao mi je poziv okrivljeniku na ročište (žuran postupak) da se pojavim na sudu 31.01.2011 radi ispitivanja u prekršajnom postupku pokrenutom od Policijske postaje Gs.

 

Prekršajni sud u Gs temeljem članka 111. Prekršajnog zakona i članka 160. istog zakona podnosi Optužni Prijedlog protiv MENE:

 

Okrivljenik je dana 09.08.2008. u 23.01 sati XX ulici, zaustavljeno osobno vozilo s kojim je upravljao JA.

 

Prilikom zaustavljanja uočeno je da predmetni prilikom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas čime je počinio prekršaj iz članka 163. st. 1., kažnjivo po čl. 163. st. 8., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Nadalje izvršenom kontrolom gore navedeni okrivljenik podvrgnut ispitivanju alkoholiziranosti pomoću alkometra marke <<Dreger<< ARJE- 0237 kojom prilikom je očitana koncentracija alkohola od 0,32 g/kg, što se umanjuje za sigurnosnu razliku od 0,10 g/kg, pa iznosi 0,22 g/kg.

Čime je počinio prekršaj iz članka 199. st. 1. kažnjivo po čl. 199. st 7. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Obrazloženje (ovi su podebljani )

 

Bla bla predlaže se da se:

1. protiv mene provede prekršajni postupak,

2. da se izvrši uvid u kaznene evidencije,

3. da se u postupku provedu dokazi (Zapisnik o ispitivanju alkoholiziranosti i Nalog o određivanju mjere opreza br. xxxx)

6. da se okrivljenik proglasi krivim i kazni po zakonu te da se uz kaznu izrekne zaštitna mjera

 

Molim Vas ja neznam što mi je činiti više sam lud od zakona i gluposti, očito je da državi fali love pa hoće sve naplatiti, a ja sada nisam u mogućnosti to platiti odnosno netreba mi takvo nešto što to nisu poslali 2008. kada sam bio spreman paltiti.

 

Molim prijedloge.

 

Jer kad ja počmem tamo kukat rasplakat će se i sutkinja, samo moram doći spreman.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoje postupci koji su započeti puno prije rođenja suca koji vodi postupak, a vi se čudite 2008. godini. Od te jako davne i daleke 2008. godine su se neke stvari promjenile i one su objavljene u Službenom listu Narodnih novina broj 48 iz 2010. godine i to na način da je Ustavni sud ukinuo dijelove stavka 7. iz članka 199. ZSPC-a po kojem vas se tereti za alkohol.

 

Na sud donijeti potvrdu o nezaposlenosti ili potvrdu referade o statusu redovnog studenta i potvrdu porezne uprave o imovinskom stanju.

 

Na sudu se pozvati na odluku Ustavnog suda iz narodnih novina kojim se ukida zakonska odredba za koju vas terete, a za pitanje nevezivanja pojasa skrušeno priznajte da jeste pogrješili, da više nikad to nećete ponoviti, da nemate novaca ni za sudske troškove niti za plaćanje kazne i zamolite sud da vas proglasi krivim za točku iz optužnog prijedloga koji se odnosi za pojas, da vas kazni opomenom, a oslobodi troškova prekršajnog postupka.

 

Nakon ovako iznešene obrane sud će nakon uvida u vašu prekršajnu evidenciju dati sve od sebe da umanji kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija