Jump to content

HITNO! Bracna stecevina


Ivanabezzemlje

Preporučene objave

Kad sam se udala za svog muža bili smo podstanari. Kako je on imao u svom vlasništvu jedno zemljište, kroz 9 godina braka smo zajedničkim ulaganjem izgradili kuću na tom zemljištu. Sad se razvodimo i ne znam što ću jer je nekretnina i dalje upisana na njegovo ime. Jesam li ja financiranjem građenja te kuće kroz našu bračnu stečevinu mogla steći suvlasništvo građenjem na njegovom zemljištu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da zemljište ne ulazi u bračnu stečevinu, ali kuća koju ste zajedno sagradili tijekom trajanja bračne zajednice je zajednička imovina. Imate pravo tražiti polovicu vrijednosti nekretnine, tj. kuće. Savjet: nemojte to raditi sami da vas ne preveslaju u smislu "kao nemaš dokaze da si ulagala u kuću, nemaš račune, nitko te nije prisiljavao da ulažeš i sl.", angažirajte odvjetnika. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Juicy na odgovoru, ali mislim da nije dobar jer nije moguće da postoji suvlasništvo (pola-pola) na kući, a isključivo vlasništvo muža na zemljištu jer je to jedna nekretnina koja se sastoji od zemljišta i kuće. Može li mi netko drugi pomoći da li je moguće da sam stekla suvlasništvo izgradnjom kuće na njegovom zemljištu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zemljište je njegovo vlasništov, ali sami ste naveli da ste zajedničkim ulaganjem sagradili kuću na tome zemljištu. Ne bih vas htjela krivo savjetovati ali ipak potražite mišljenje odvjetnika. Bračna stečevina je sve ono što je stečeno zajedničkim radom za vrijeme trajanja bračne zajednice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija