Jump to content

Internet kupovina + fedex


iiggoorr

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Dakle naručio sam preko amazona odjevni predmet cijena cca 60$ + cca 20$ poštarine. E sada znam da FEDEX DHL i slične kurirske službe treba izbjegavati u širokom luku, (razni forumi su puni loših iskustava) međutim zaboravio sam provjeriti kako će pošiljka biti poslana. I naravno da se desilo da je pošiljka poslana FEDEXOM i već je na putu, tako da ju ne mogu otkazati.

 

E sada kada/ako se jave gospoda iz RHEA d.O.o da trebaju punomoć jer da mi je paket zapeo na carini što mi je činiti.

 

Koliko sam čitao po forumima špeditera ne trebam, jer za vrijednost do 5000 Kn za osobnu potrošnju carina ide po pojednostavljenom postupku. To vjerojatno znači da da im punomoć ne trebam / ne smijem potpisivati.

 

Međutim zanima me informacija koje troškove mogu očekivati čak i bez špedicije. Troškove tipa manipuliranje, ležarina, skladištenje itd.

 

Napominjem nemam ništa protiv plaćanja carine i 22% PDV-a na 80$ ukupne vrijednosti narudžbe. Međutim gospodi iz RHEA.d.O.o ne želim platiti ni lipe jer poštarinu sam već platio spomenutih 20$ u što su uračnati i prevoz i manipulativni troškovi.

 

Ispričavam se na podužem upitu. na kraju me zanima mogu li odbiti pokupiti pošiljku tj reći im da je vrate pošiljatelju, i mogu li mi i u tome slučaju nešto naplatiti

 

Zahvaljujem na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija