elvina0162 objavljeno: 31. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 31. siječanj 2011. Pozdrav svima! Ne znam gdje postaviti ovo pitanje, pa se nadam da mi nećete zamjeriti ako je off topic. Kada odvjetnik umjesto stranke napiše ugovor o kupoprodaji nekretnine i izda račun u skladu sa tarifom o nagradama i naknadama za rad odvjetnika da li vrijednost predmeta spora na temelju kojeg odvjetnik računa nagradu obuhvaća cijenu nekretnine bez PDV-a ili sa PDV-om? Molim pomoć ako netko zna! Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 31. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 31. siječanj 2011. Koliko vam je računao, i kolika je vrijednost nekretnine? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
elvina0162 odgovoreno: 1. veljača 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 1. veljača 2011. Evo dat ću primjer strukture cijene: vrijednost nekretnine(bez poreza)-10.000 kn, vrijednost zemljišta i komunalne naknade-2.000 kn, osnovica PDV-a- 8.000 kn,iznos PDV-a-1.840 kn,ukupna kupoprodajna cijena (s PDV-om)-11.840 kn Sada, je li vrijednost predmeta spora ukupno ugovorena cijena, vrijednost nekretnine bez poreza ili što već? Ili je VPS stvarno ukupna kupoprodajna cijena (s PDV-om)? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 1. veljača 2011. Dijeli odgovoreno: 1. veljača 2011. Smatram da odvjetnik za sklapanje kupoprodajnog ugovora ne smije zaračunati kao postotak od vrijednosti 'spora', jer tu nema spora. Stranke su dogovorile kupoprodaju. Znam da većina odvjetnika , kada ih se unaprijed pita, za uobičajeni ugovor, neovisno o cijeni kupoprodaje, uzme cca 2000 kn. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
burn odgovoreno: 1. veljača 2011. Dijeli odgovoreno: 1. veljača 2011. sastav ugovora se po Tarifi naplaćuje po vrijednosti nekretnine uvećano za 25% (tbr.29.1.) 2000 kn (većina) naplaćuje u slučaju da se radi o neprocjenjivim predmetima ugovora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
elvina0162 odgovoreno: 1. veljača 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 1. veljača 2011. Prema Tarifi, za sastavljanje ugovora naplaćuje se nagrada iz Tbr. 7. toč 1. i 2. ako je naznačena vrijednost ugovora. Budući da je u ugovoru naznačena vrijednost i sa PDV-om i bez, zanima me na koju se vrijednost misli? Budući da je tržišna vrijednost nekretnine vrijednost nekretnine prije poreza može li odvjetnik uzeti u obzir i PDV? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.