Jump to content

vrijednost predmeta spora??

elvina0162

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Ne znam gdje postaviti ovo pitanje, pa se nadam da mi nećete zamjeriti ako je off topic.

Kada odvjetnik umjesto stranke napiše ugovor o kupoprodaji nekretnine i izda račun u skladu sa tarifom o nagradama i naknadama za rad odvjetnika da li vrijednost predmeta spora na temelju kojeg odvjetnik računa nagradu obuhvaća cijenu nekretnine bez PDV-a ili sa PDV-om?

Molim pomoć ako netko zna!

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Evo dat ću primjer strukture cijene:

vrijednost nekretnine(bez poreza)-10.000 kn, vrijednost zemljišta i komunalne naknade-2.000 kn, osnovica PDV-a- 8.000 kn,iznos PDV-a-1.840 kn,ukupna kupoprodajna cijena (s PDV-om)-11.840 kn

Sada, je li vrijednost predmeta spora ukupno ugovorena cijena, vrijednost nekretnine bez poreza ili što već?

Ili je VPS stvarno ukupna kupoprodajna cijena (s PDV-om)?

Hvala!

Prema Tarifi, za sastavljanje ugovora naplaćuje se nagrada iz Tbr. 7. toč 1. i 2. ako je naznačena vrijednost ugovora.

Budući da je u ugovoru naznačena vrijednost i sa PDV-om i bez, zanima me na koju se vrijednost misli?

Budući da je tržišna vrijednost nekretnine vrijednost nekretnine prije poreza može li odvjetnik uzeti u obzir i PDV?

Hvala!

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija