Jump to content

Punomoć za prijavu boravka


Hrc555

Preporučene objave

Mogu li sklopiti punomoć s tetkom kao vlasnicom stana u Zg koja ne živi u Zg i teško je pokretna koju ću ovjeriti kod javnog bilježnika a kojom si dozvoljavam da sam sebi i curi prijavim boravište u Zg sukladno članku 32 Zakona o upravnom postupku?? koji kaže

Zastupanje stranke

 

Članak 32.

 

(1) U postupku stranku može zastupati osoba ovlaštena za zastupanje, odnosno zakonski zastupnik, privremeni zastupnik, zajednički predstavnik i opunomoćenik (u daljnjem tekstu: osoba ovlaštena za zastupanje stranke). Osoba ovlaštena za zastupanje stranke dužna je podnijeti dokaz o ovlasti za zastupanje stranke, a ako su zakonom propisani i dodatni uvjeti za oblik ovlasti, ovlast mora biti dana prema tim uvjetima.

 

Zvao sam one da ne kažem šta u PP u Petrinjskoj i nakon pola sata objašnjavanja ženi na informacijama i šefici smjene za prijavništvo su mi rekli da je najjednostavnije da samo tetka ovjeri izjavu kojom mi dozvoljava prijavu boravišta.

Možda je najjednostavnije ali...

Zašto bi ja samo punomoć? Pa zato što trebam sastaviti neku punomoć vezanu za upravljanje stanom tj. redovne i vanredne poslove uprave vezano za predstavnika stanara, traženje plaćenih računa zgrade i slično s njom pa nebi htio plaćati još dodatnih 50 kuna bilježniku za tu izjavu. Ako u toj punomoći navedem da tetka dopušta meni zastupanje u upravnom postupku prijave boravišta onda ju ne moram nepokretnu svake godine vući kod bilježnika, plaćati 50 kuna i tako unedogled.

U Petrinjskoj nakon što su skužile šta hoću su me pitali "nije li mi čudno da sam sebi dopuštam prijavu boravišta?" Pa reko, nije, jer me je vlasnik stana opunomoćio da ju zastupam u tom upravnom postupku prijave boravišta. A to što ću ja dozvoliti sebi, curi ili kome već je moj i tetkin problem. I onda mi kažu da "me tetka može opunomoćiti da prijavim boravište nekom drugom". WTF? Mogu drugoga ali ne sebe? :vrti::vrti:

 

Kako to napisati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Platite bilježniku da izađe na teren i da pred njim tetka potpiše izjavu.

 

Ako se baš želite s rogatim bosti, svaki državljanin RH smije prijaviti prebivalište i boravište gdje želi.

 

Zakonom o prebivalištu i boravištu građana je policija ovlaštena da vodi evidenciju.

 

Jednostavno stranke otpile sa šaltera, a ako im stranka pismeno da zahtjev na protokol na sve načine izbjegavaju zaprimiti zahtjev i upućuju na šalter.

 

Na neljubazan način prekidaju komunikaciju, odbijaju se napismeno negativno izjasniti o odbijenom zahtjevu, a ako se stranka započne prepirati slijedi odmah poziv policajcu da im netko radi probleme na šalteru.

 

Ako se zahtjev zaprimi s poštom upute poziv tražitelju u policiju da mu objasne kako oni to rade.

 

Policija postupa po Pravilniku o obrascima i evedenciji prijave prebivališta i boravišta građana.

 

Znate što tu piše?

 

Ništa.

 

Samo propisani obrasci i načini evidencije.

 

Ne može ministar napisati pravilnik koji je protivan i zakonu i ustavu.

 

Prema tome pravilniku policija postupa, a u pravilniku nigdje ne piše da treba bilježnik, vlasnički list, suglasnosti ovog-onog kao niti dokazi koji se traže na šalteru.

 

Mišljenja sam da čl. 47. Zakona o općem upravnom postupku nije jači od ustavne odredbe da svatko tko se zakonito nalazi na teritoriju Republike Hrvatske ima pravo slobodno se kretati i birati boravište.

 

To je rupa u zakonu koja se i te kako skriva.

 

Postoji Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske broj U-I-496/1998 od 19. siječnja 2000. godine kojom je policiji zapravo izrečena jezikova juha, a izgleda da se juha ohladila i sve što je izrečeno u toj odluci danas je mrtvo slovo na papiru.

 

Ako vam trebaju pročišćeni tekstovi zakona i pravilnika javite mi se na privatni mail koji je u profilu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tetku ćemo već nekako utrpati u auto i dovesti do bilježnika pa će tamo potpisati jer bilježnikov izlazak košta ko svetog Petra kajgana ;)

 

Ma već sam složio neku izjavu kakvu oni u policiji hoće da se ne moram opravdavati kod kuće previše ali sam i napisao u punomoć "Ovlašten je i prijaviti boravište u postupku sebi i drugim osobama koje odredi u PP Zagreb, Petrinjska ulica, na gore opisanoj nekretnini koju posjedujem"

Zar to nebi trebalo biti dosta da se prijavim jer eto, imam punomoć kojom mi tetka kao vlasnik dozvoljava da si prijavim boravište a i curi, ako ja to odredim naravno???

 

 

Isto tako mi nije jasno kako izjava mora biti nova kada imam izjavu od prošle godine? U ovoj Izjavi što sam danas nakucao sam napisao da vrijedi do opoziva. Moraju li mi tu izjavu uvažiti sljedeće godine?

 

Trebam li reći da mi je ista ta bana na informacijama prole godine rekla da moram imati original vlasnički list iz gruntovnice pa sam hodočastio tamo i platio tih 20 kuna bezveze jer mi je na šalteru čovjek rekao da sam mogao i isprintati vlasnički list sa interneta. A Kako bi samo taj vlasnički list dobio netko tko radi? :misli:

 

Znači, kažeš da trebam tražiti na temelju čega oni mene traže vlasnički list, bilježnika, izjave i slično? Negdje sam našao da uopće ne treba ovjera bilježnika nego da je dovoljan potpis dva svjedoka ako opunomoćenik nije pravnik dok ovi pip pip pip traže ovjerenu izjavu.

 

Ja bi im se baš napio krvi pogotovo jer ni smjenovođa nema pojma šta hoću, da li se to uopće može te se i nakon čitanja članaka zakona prave mutavi i tupe isto kao i prije...samo izjava kod bilježnika...ali to moram platiti...samo izjava...moram platiti....samo izjava...Mamicu ti pip pip pip i poklapanje slušalice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija