Jump to content

Kako tražiti službeno očitovanje o stanju ili riješenju poreznog predmeta?


skahl

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Zanima me dali mi možete pomoći jednostavnim savjetom vezano uz pitanje iz naslova...

 

Naime, krajem Siječnja sam od Porezne uprave dobio poziv za upis u registar obveznika PDV-a jer su mi prošlogodišnja primanja od drugog dohotka prešla iznos od 85.000,00 kn. U razgovoru s poreznom upravom, a nakon što sam im poslao sve tražene papire, zaključili su da ja ne trebam ići u registar jer su sva ta primanja bila na osnovu autorskog dijela.

No, kako sam dobio pismeni poziv sa jasno navedenim predmetom i mogućim prekršajnim postupkom, ja sam od gospode zatražio da mi nakon svega pošalju rješenje o obustavi/zatvaranju predmeta s obzirom da smo ga riješili. No, oni su rekli da nemaju praksu to činiti te da će oni samo uz predmet pohraniti sve moje papire koje sam im poslao te se postupak neće nastaviti.

Naravno, moje brige su što ako npr. papiri 'nestanu', što ako gđa s kojom sam komunicirao ode u penziju, što ako joj se (ne daj bože) nešto desi i netko drugi preuzme moj slučaj, što ako...

 

Dakle, interesira me koja je službena procedura ili neki prihvatljiv način za zatražiti očitovanje o stanju postupka/predmeta ili zatražiti njegovo službeno zatvaranje? Tim više me to interesira jer uskoro moramo predati porezne prijave pa ne bi želio cijelu ovu peripetiju prolaziti nanovo.

 

Eto, nadam se da će iskusniji forumaši ovo znati te da će biti voljni pomoći.

 

Hvala svima unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija