Jump to content

hrvi-oslobođenje komunalne naknade


zkova

Preporučene objave

-moje iskustvo: danas sam saznao da branitelji sa trajnim statusom HRVI imaju oslobođenje od plačanja komunalne naknade.

 

-dadem si truda i odem da provjerim info u gradsko poglavarstvo-ured za komunalne poslove.Gore navedena informacija kaže teta je točna,provjera da li je sve plačeno za prosle godine i napravila zahtjev za oslobođenje od komu.nakn.+preslika 2.stupanjskog hrvi rješenja i to je to -:))

Eto možda kome pomogne.. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Freed, ako nešto saznaš, napiši ovdje kakva je situacija za Valpovačko područje jer i ja stanujem na području Valpovštine pa bih volio znati ima li šanse da "uštedimo" koju kunu.

 

Mislim da za to trebaš otići u "Dvorac".

 

 

______________________________________________________________

 

Isto bih zamolio ostale korisnike ovog podforuma da ako imaju neka saznanja vezano za ovu temu, na području svojih općina da ovdje napišu nešto o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

provjerite na web stranici grada/općine gdje živite u "Odluka o komunalnoj naknadi", naime u toj se odluci navode oslobađanja od plaćanja komunalne naknade sukladno zakonu o komunalnom gospodarstvu,odluka mora biti objavljena u službenom glasniku općine/grada a taj se glasnik distibuira na dosta adresa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

smeće je komunalni otpad, komunalna naknada se tako i zove osim što u nas stariji ljudi je nazivaju i kućarina, plaća se po m2 objekta, u nas dva puta godišnje se šalju uplatnice za po 6 mjeseci,a pravnim osobama mjesečno, uz nju je na uplatnici i slivna vodna naknada jer gradovi i općine po zakonu o financiranju vodnog gospodarstva moraju slati rješenja pa onda i uplatnice, zbog baza podataka koje imaju, a onda im ostane za troškove 5% prikupljenih sredstava vodne naknade,prihodi su od k.n. strogo namjenski,javna rasvjeta i to utrošak el.energije,novi elementi i uređaji,održavanje starih,dezinsekcija,deratizacija,održavanje parkova i nerazvrstanih cesta,ulice u gradi i po selima,komunalna oprema, klupe npr. košare za smeće,,oprema za navodnjavanje,nabavka i održavanje prometnih znakova na tim prometnicama,manji komunalni zahvati po mjesnim odborima,i još dosta toga

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo kako je to rješeno u mojoj općini:

HRVI su oslobođeni plaćanja komunalne naknade u visini postotka tjelesnog oštećenja.

Za oslobađanje je potrebno popuniti zahtjev koji se može skinuti s web stranice općine ili otići u općinu i tamo popuniti.

Za svaku godinu se mora ponovo podnositi zahtjev.

Oslobađanje se odnosi samo na komunalnu naknadu dok se naknada za slivne vode plaćaj u cijelosti.

Najbolje je stoga da svatko provjeri u svojoj općini ili gradu kako je to riješeno i shodno tome postupi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

branitelji, ja neću dozvolit da svoj ponos i činjenicu da sam invalid domovinskog rata prodajem za šaku judinih sitnih novaca.

sa dodjelom takvih sitnih i u krajnjoj liniji beznačajnih sredstava samo nas ponižavaju sve ove godine.

po meni osnovna prava za sve branitelje su zdravstvena skrb,pravo na minimalnu mirovinu, pravo za stambeno zbrinjavanje,pravo na posao i mi tribamo inzistirat da se ta prava rješavaju.

godine su prošle u traženju nekih beznačajnih prava, a generali su završili u Hagu, a ostali će izgleda u Srbiji.

svi predstavnici braniteljskih udruga samo su gledali svoje osobne interese ( čast malobrojnim pojedincima ) a sad se vidi da novca je bilo samo za nas nije.

dok god ne prestanemo jedni drugima zavirivat u novčanik i dok se ne ujedinimo u jednu udrugu i dok god nemamo svoje političke predstavnike u Saboru velika većina branitelja će morat obilazit državne institucije i dokazivat svoj status kako bi dobila neku sitnu pomoć.

koliko smo jadni,poniženi, i u LIJEPOJ NAŠOJ beznačaji najbolje govori slučaj kad ministar branitelja onako razgovara s generalom Borkovićem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kardo je napisao:

dok god ne prestanemo jedni drugima zavirivat u novčanik i dok se ne ujedinimo u jednu udrugu i dok god nemamo svoje političke predstavnike u Saboru velika većina branitelja će morat obilazit državne institucije i dokazivat svoj status kako bi dobila neku sitnu pomoć.

 

Tako bi trebalo biti ali evo na našu žalost nije i s obzirom na mentalitet, podjele i navike svekolikog broja građana lijepe nam naše u koje građene i to dobrim djelom spadaju i branitelji , osobno ne vjerujem da je moguče ujedinjenje svih branitelja u jednu udrugu i ostvarivanje prava branitelja propisana ovim postoječim zakonima ako branitelj - pojedinac, sam ne obiđe sva vrata kancelarija državnih tijela kako bi ostvario i minimalna zajamčena mu prava koja mu nitko neče umjesto njega samoga zataržiti i ponuditi mu ih.

 

Volio bi da griješim i da nisam u pravu !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

p.lav, slažem se s tvojim mišljenjem, ali molio bih te da izbjegavaš vijeđanje, ružne riječi i sl. način komunikacije.

 

Hajd, malo, razmisli o tome što pišeš.

 

Svima nama, katkad "pukne film", ali pripazimo jer znamo da nećemo ništa postići ružnim rječnikom, jedino napraviti kontraefekat pa će ostali korisnici i posjetitelji foruma pomisliti da su branitelji neuračunljivi, bezobrazni..., a to nismo - to znaš ti, korisnici, svi ostali i ja.

 

Svojim pisanjem raznih ružnih rječi, psuješ, vrijeđaš i sl. ne činiš nikakvu uslugu braniteljima.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac i ostali koji su se zainteresirali za oslobađanje komunalija.

Danas sam išao provjeriti u gradsko poglavarstvo dali imamo oslobađanje od kom.naknada,i dobio sam negativan odgovor,jer to ovisi iskljućivo o odlukama gradskog poglavarstva dali odobravaju to oslobađanje,osim 100% invalida bez obzira vojnih ili civilnih,oni imaju pravo na to.

Ali sam zato dobio informaciju da se ima pravo ukoliko neko gradi na području grada na oslobađanje od kojekakvih plačanja dozvola,kao i kod uvođenja npr. vode,struje,plina itd...i to u cijelosti oslobađanje bez obzira na postotak invalidnosti.Meni to osobno nije ništa potrebno jer sam davno prošao te faze bez oslobađanja plačanja ,ali onaj ko ima potrebe za time neka iskoristi svoja prava na to.SRETNO.. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija