Dunja85 0 Objavljeno u veljača 5, 2011 Podijeli Objavljeno u veljača 5, 2011 Pozdrav, imam neke nedoumice i neka pitanja, pa se obraćam svim korisnicima koji nešto o tome znaju Stvar je u tome da sam ja hrvatica, a moj budući muž egipćanin. Trebamo se vjenčati (kod matičara) drugi mjesec (ako bude u mogućnosti u Egiptu). Počela sam skupljati papirei ovo su infomacije koje sam dobila: Izvadak iz matice rođenih i potvrdu o slobodnom bračnom stanju trebam u općinskom sudu ovjetiti Apostillom, s tim trebam u Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo vanjskih poslova i tada bih trebala dobiti dozvolu za brak. * također su mi potrebni domovnica i uvjerenje o prebivalištu sa svrhom vjenčanja Zanima me da li je moguće sve to napraviti i dobiti dozvolu bez papira mog budućeg muža?? Da li su mi potrebne još koje stvari.... Molim za pomoć Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Tuga 0 objavljeno veljača 5, 2011 Podijeli objavljeno veljača 5, 2011 Gdje ćete živjeti nakon vjenčanja? Uglavnom je najbolje rješenje da se par vjenča tamo gdje će živjeti. Obzirom da sam i ja imala velikih problema s nabavkom dokumentacije za vjenčanje sa stanim državljaninom, mislim da vam mjesec dana neće biti dovoljno za prikupljanje svih dokumenata. Ja se sad trenutno mogu sjetiti potvrde o nekažnjavanju. Barem su mog supruga to tražili. Ako se mislite vjenčati u Egiptu, najbolje je da nazovete njihovo veleposlanstvo i tamo se raspitate o svemu što vas zanima. U svakom slučaju, sretno! Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.