Jump to content

ODBILA POTPISAT!


anonimno

Preporučene objave

AJMO PAMETNI NARODE...MENE NE ZANIMA ZALBE,JER KRIVA JESAM...:)

NO DOBRO PRETRCALA CESTU,DROT ME ZAUSTAVIO..I NAPISAO KAZNU,MALO SAM POKUSALA TO IZBJECI I NA KRAJU NISAM POTPISALA.DAO MI JE KAZNU OD 300 KUNA,ALI JA JE NECU PLATITI.ZNACI LI STO TO DA SAM NEZAPOSLENA I NEMAM NIKAKVE IMOVINE..NO DOBRO,KAD NASTUPA ZASTARA ZA TAKVO NESTO :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MENE NE ZANIMA ZALBE,JER KRIVA JESAM...:)

 

ajd' napokon jedna kojoj nisu spakovali i koju nisu nevinu optuzili ;-)

ali bas zato nemoj ishitreno odbaciti mogucnost zalbe ili tocnije prigovora, direktno vps-u i s prijedlogom da te se oslobodi troskova postupka, a umjesto novcane kazne izrekene mjera upozorenja - opomena. potkrijepis ga navodjenjem cinjenice da si nezaposlena (dobro bi dosla i potvrda s biroa/ presika indexa ili nesto takvo u prilogu), naglasis kako ces se ubuduce i bez posezanja za kaznom kloniti slicnih prekrsaja, navedes kako prekrsaj iskreno priznajes i da si svjesna opasnosti koju si izazvala kako po sebe tako i po druge ucesnike u prometu, naglasis da je rijec o tvom prvom protupropisnom postupanju i jos da si ga pocinila u svojstvu pjesaka, dakle najugrozenije skupine ucesnika u prometu, pa da si samim tim prvenstveno i najvise ugrozila sebe samu i to je to, uz malo srece dobijes packu umjesto 300kn./

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) prekršajni nalog policijske uprave - žalba u roku od 8 dana od dana primitka pod uvjetom da ne platiš kaznu prije

2) poziv i postupak pred prvostupanjskim prekršajnim sudom (kriva sam, molim za ublažavanje kazne jer sam nezaposlena, što će biti odbijeno, vjerojatno)

3) primiti prvostupanjsko rješenje poštom, vidi uputu o pravnom lijeku, žalba Visokom prekršajnom sudu (VPS)

4) zastara: relativna 1 godinu od dana počinjenja prekršaja (za pokretanje postupka), 2 godine apsolutna (ono što ti smatraš zastarom)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

okej sad ce ovo biti kretenski ali di je vps :)

 

vps je u zagrebu, ali to te ne treba zanimati, ti svoj prigovor predajes onome tko ti je izdao/tko ce ti izdati prek. nalog - a to ce u ovom slucaju biti policija - pa kuda dalje ide taj prigovor je njihova briga. zastara je, kako je vec receno, 2 god. od dana kada si pretrcala cestu. i mala korekcija odgovora prethodnog autora: u ovakvom slucaju se preskace onaj dio o 1-stupanjskom sudu, saslusanju itd vec o prigovoru odlucuje vps bez pozivanja okrivljenika sto je najprakticnije rjesenje i sto za razliku od "obicnog" prigovora ne podize troskove postupka i/ili visinu kazne u slucaju eventualnog neuspjeha /

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija