Jump to content

Boravište i putni trošak, provjera istinitosti od strane poslodavca??


Carla

Preporučene objave

Molim odgovor:

 

Ako osoba zaposlena u državnoj/javnoj ustanovi ima prijavljeno boravište na godinu dana i prima putni trošak kod poslodavca sa te adrese, da li poslodavac smije (i na koji način???) provjeriti istinitost podataka (ako su ostavljeni kod poslodavca originali dokumenata o prijavi boravišta).

 

Tko u biti može provjeravati istinitost podataka o mjestu stanovanja (prebivališta/ boravišta) radnika državne/javne službe?

 

Naime, ako ravnatelj neke ustanove sumnja npr. da 5 radnika ne putuju zaista sa određene adrese na posao, a primaju putni trošak, može li nešto napraviti?

 

I smije li uopće samo za npr.5 radnika provjeriti podatke ili mora za sve??

 

Postoji li kazna za radnika (tipa neka rigorozna-otkaz ili nešto), ako ima prijavljeno boravište i prima putni trošak sa određene adrese (tog boravišta), a ne putuje na posao zaista s nje?

 

Hvala puno.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poslodavac može provjeravati postoje li stvarni putni troškovia ukoliko se radi o javnim službama to bi i morao,manje je bitno po meni koja adresa se nalazi na osobnoj iskaznicvi,iako je i to problem ,međutima bitno je postoje li putni troškovi de facto, je li osoba A uistinu putuje na radno mjesto B,svaki radni dan, ukoliko to nije točno nedvojbeno je osoba A počinila kazneno djelo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija