Jump to content

Invalid - dnevna karta za parkiranje


gajtan

Preporučene objave

Dobio sam kaznu zbog neplaćanja parkirališne karte iako sam istaknuo pravovaljani znak invalidnosti. Kako u Krajiškoj (ZG) ima samo 1-2 mjesta za invalide koja su stalno zauzeta od strane stanara a negdje sam morao parkirati, parkirao sam na slobodno mjesto kojih je bilo dovoljno. Nisam dobio nikakvu kaznu pod "brisač" jer da jesam odmah bi reagirao nego sam je dobio tek nakon mjesec dana. Smatram da ničim nisam oštetio nikoga, znak za invalide sam stavio na zato propisano mjesto, sva invalidska mjesta su bila puna, parkirao sam na slobodno mjesto kojih je u to doba dana u Krajiškoj jako puno a nisam u mogučnosti tražiti ili se voziti i kružiti po ulicama kako bih našao slobodno mjesto za invalide.

 

Sada me terete kaznom od 100 kn za dnevnu kartu i na moj prigovor odgovaraju:

 

Poštovani, nakon razmatranja Vašeg prigovora izvješćujemo Vas da isti ne možemo uvažiti. Dnevna parkirna karta u gore navedenom predmetu ispisana je po Odluci o organizaciji i načinu naplate parkiranja (Službeni glasnik br. 26/09) prema čl. 10 koji povlači dnevnu parkirališnu kartu ako korisnik parkirališta ne istakne kupljenu valjanu satnu kartu s unutarnje strane vjetrobranskog stakla vozila ili ne plati parkiranje mobilnim telefonom u roku od 5 minuta od dolaska na parkiralište.

 

Ne žele uopće prihvatiti moje objašnjenje da sam invalid i da sam istaknuo invalidsku iskaznicu na propisano mjestu u autu. Na kraju to što sam ja stavio iskaznicu njima niti nije sporno nego "kume" plati ti kartu a poslije ćemo o ostalom.

 

Najviše me zasmetalo ovo:

Ukoliko ste nezadovoljni odgovorom kao korisnik naših usluga možete uputiti prigovor Povjerenstvu za reklamacije potrošača Podružnice. S poštovanjem,

 

što bi u prijevodu značili: tko te .... samo se ti žali ionako ti je zabadava.

 

Molim ako ima netko iskustva s ovakmim idiotarijama nek napiše koju riječ. Ipak 100 kn je 100 kn i ne dam ih iz principa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija