Jump to content

Porodiljna naknada nakon isteka ugovora o radu na određeno???


nathasha

Preporučene objave

Radim na ugovor na određeno od 5.10. 2005 do 1.6.2006 u privatnom poduzeću. Imala sam do ovog zaposlenja prekid od 1.9 do 4.10. 2006.g.

Na početku sam trudnoće zbog čega trebam ići na porodiljni (dg. iskliznuće kralježnjaka za 1 cm u lumbalnom dijelu, HZZO mi je pred dvije godine s obzirom na dijagnozu odobrio ortopedsko pomagalo, pojas). Bila sam na bolovanju 14 dana, jer sam se razboljela.... otkrivena mi je bronhijalna asma.

Znam da kad mi istekne ugovor (1.6) a ako sam na porodiljnom, prestaje mi radni odnos ali ne znam sljedeće :

1. Kolika mi je naknada nakon isteka ugovora o radu? Je li socijalna od 1600 kn ili je to neki prosjek plače u zadnjih 6 m ili nešto drugo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste na početku trudnoće, tada ne idete na porodiljni, nego na bolovanje zbog komplikacija u trudnoći. Isto vam, naravno, mora preporučiti liječnik-specijalist (ginekolog). Porodiljni dopust počinje 45 dana prije očekivanog poroda, ako ste prethodno bili na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći. Svakako porodni dopust obavezno se koristi 28 dana prije poroda (obvezni rodiljni dopust).

Što se tiče naknade; za prvih 6 mjeseci porodnog dopusta, ona se računa tako da se uzima prosjek vaših primanja u zadnjih 6 mjeseci, a za narednih 6 mjeseci (ako koristite porodni dopust do navršene 1 godine života djeteta), određen je najviši iznos naknade u iznosu 2.500 kn.

Imate jako dobre odgovore na ovu temu u ovom forumu, samo malo prolistajte.

Želim Vam svu sreću!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U rješenju se navodi datum rođenja djeteta i datum do kojeg traje porodni dopust. Do tog datuma dobivate naknadu.

Ako želite koristiti porodni dopust do navršene godine dana djeteta, morate se obavezno javiti na HZZO (podnijeti nekakav zahtjev, to će Vam oni već objasniti).

Naknada se računa slično kao kod bolovanja . Znači, visina naknade ovisi o prosjeku primanja i ne može biti niža niti viša od propisanih iznosa.

 

Kad se dijete rodi, imate pravo na jednokratnu novčanu pomoć, nemojte na to zaboraviti.

je napisao:

A sto kada zena ide na ovbezni porodiljni 28 dana prije termina a rodi samo 10 dana nakon tog odlaska?

 

Ustvari je time "izgubila" jednu nadoknadu ili kako to ide?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je osiguranica "na komplikacijama" odnosno na bolovanju i za vrijeme trajanja takve vrste bolovanja prestane joj radni odnos, tada se bolovanje isplaćuje do njegovog kraja, odnosno do stupanja na rodiljni dopust na teret HZZO. Takva se žena obavezno po prekidu radnog odnosa mora prijaviti kod HZZZ (zavoda za zapošljavanje) kako bi kasnije stekla pravo na rodiljnu naknadu.

 

rubens

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste u trenutku otvaranja bolovanja zbog komplikacija u trudnoći bili u radnom odnosu, dobivate naknadu sve do dana kada vam počinje porodni dopust (dakle, 45 dana prije očekivanog poroda).

Nemate pravo na porodnu naknadu. Za ostvariti to pravo, najpovoljnija solucija je otvaranje "fiktivnog" radnog odnosa (eto, ja sam ovo prva spomenula, hoće li biti komentara), a kako se to radi, sigurno će Vam objasniti neka prijateljica, a moža čak i neka dobra duša sa HZZO.

Inače, ako Vam radni odnos prestane, a već ste na porodnom dopustu, činjenicu prestanka radnog odnosa morate javiti na HZZO, ali naknadu nećete izgubiti.

Nathasha, nazovite HZZO i pitajte. Odgovore ćete sigurno dobiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da nema potrebe za fiktivnim radnim odnosom jer i kao nezaposlena može ostvariti pravo na rodiljnu naknadu.

 

Nezaposlene majke imaju pravo na porodni dopust ako ispunjavaju sljedeće uvjete:

- imaju hrvatsko državljanstvo

- imaju neprekidno prebivalište u Republici Hrvatskoj najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva za priznanje prava na porodni dopust

- zdravstveno su osigurane u Zavodu

- vode se u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najmanje 12 mjeseci koji prethode porođaju djeteta za koje se ostvaruje odnosno pravo ili da su se u roku od 90 dana nakon završenog redovitog školovanja, odnosno u roku od 30 dana nakon prestanka radnog odnosa, službe ili obavljanja samostalne djelatnosti prijavile u evidenciju nezaposlenih pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje

- radni odnos ili služba nije im prestala zbog toga što su otkazale ugovor o radu, odnosno službu, osim u slučaju izvanrednog otkaza ugovora o radu prouzročenog ponašanjem poslodavca, odnosno da im radni odnos nije prestao pisanim sporazumom o prestanku radnog odnosa, odnosno službe.

 

Zahtjevu se prilažu sljedeći dokumenti:

 

1. fotokopiju rodnog lista za dijete ili fotokopije rodnih listova za blizance, trojke ili više djece jednake dobi

2. fotokopiju domovnice (za majku)

3. fotokopiju osobne iskaznice (za majku) i potvrdu o prebivalištu

4. potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od kada se majka neprekidno vodi u evidenciji nezaposlenih osoba

5. potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o visini novčane naknade koja joj se isplaćuje kao nezaposlenoj osobi

6. fotokopiju odluke o prestanku radnog odnosa.

 

Na uvid je potrebno donijeti:

1. osobnu iskaznicu

2. domovnicu

3. zdravstvenu iskaznicu

4. original rodnog lista (listove) za dijete (djecu)

5. original odluke o prestanku radnog odnosa

 

Novčana naknada za vrijeme rodiljnog dopusta nezaposlenim majkama iznosi 1.600,00 kuna mjesečno. U slučaju da nezaposlena majka ostvaruje novčanu naknadu pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, ima pravo samo na razliku do iznosa od 1.600,00 kuna.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Procitala sam hrpetinu postova i jednostavno vise ne znam sto da mislim, na sto imam pravo pa bih cijenila svaku pomoc. Ova mi se tema cini najslicnija mojoj pa eto da vam ispovijedim svoj slucaj :).

 

Radila sam na određeno sve do 1. mj. kad sam zbog komplikacija u trudnoći morala na bolovanje. Budući da mi je nedostajalo tri tjedna da ostvarim godinu dana radnog staza, naknada mi je 830 kn. 1.2. ostvarila sam godinu dana radnog staza, ali mi je isto tako tog datuma istekao ugovor.

 

Znam da do kraja bolovanja dobivam ovu minimalnu naknadu. Ali kakva su moja prava dalje sto se tiče staža i rodiljne naknade i njezine visine te statusa nezaposlene jer su mi još svi dokumenti kod poslodavca? Trebam roditi polovicom petog mjeseca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja imam također sličan problem pa bih voljela da mi netko pojasni onaj stavak da se osoba smatra nezaposlenom ako se u roku od 30 dana nakon prestanka radnog odnosa javi zavodu. Što to znači za trudnice? Naime, na ovoj temi sam našla različite odgovore pa sam malo zbunjena oko toga imam li pravo na novčanu naknadu ili nemam za vrijeme porodiljnog.

Moja je priča sljedeća: Trenutno sam zaposlena kao zamjena do povratka radnice sa porodiljnog (dakle, ne postoji mogućnost produžetka ugovora o radu), a radnica bi se na posao trebala vratiti 2.7. ove godine. Do tog datuma ću imati ukupno 2g i 8mj neprekinutog radnog staža. Trudna sam nekih mjesec dana, a trebala bih roditi sredinom 10.mj. Ako mi status zaposlene osobe prestane 2.7. i ja se odmah prijavim na zavod, imam li pravo na novčanu naknadu za nezaposlene za vrijeme porodiljnog? Razumjela sam da bolovanje produžuje radni staž. Ako odem na bolovanje prije isteka ugovora o radu i držim bolovanje otvoreno sve do porodiljnog, imam li tada pravo na naknadu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto i mene zanima slično.... U radnom odnosu sam 2 god, ugovor mi istječe 31.8., a tada bi trebala primit prvu rodiljnu naknadu, što nakon isteka ugovora? :misli:

 

Negdje sam pročitala da se naknade snižavaju kao za nezaposlene bez obzira na moj staž i prosjek primanja ranije... je li to istina?

 

Radim u školi, je li moguće da ravnaelj produži ugovor iako sam na rodiljnom?

 

Hvala na odgovorima :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Molim vas da mi odgovorite na sljedece pitanje......rodila sam prije mjesec dana,a ugovor na odredjeno mi je istekao prije par dana......da li samim tim prestaju moja primanja sa socijalnog(tocnije prosjek zadnjih 6 placa) pa cu dobivati nekakav minimalac ili i bez obzira na prestanak ugovora ja i dalje nastavljam dobijati kao i do sad......hvala vam puno! :misli:http://www.legalis.hr/uploads/misli.gif

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Evo mene opet, saznala sm odgovor na svoje pitanje, naknada iznosi 1600 kuna.

Sada me zanima nešto drugo, ukoliko nakon rodiljnog dopusta odlučim iskoristiti pravo na naknadu za nezaposlenost, a nakon toga roditeljski dopust da li ću tijekom trajanja roditeljskog dopusta primati naknadu od 1600 kuna kao nezaposlena osoba?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@Audrey:iz svog primjera ću vam reći što slijedi,ukoliko osoba ode na rodiljni dok je još pod ugovorom dobivat će punu naknadu tih 6 mjeseci,s time da se nakon tih 6 mjeseci mora javiti na burzu u roku od mjesec dana,te može onda nastaviti rod.dopust(drugih 6 mjeseci)tokom kojih će primati 1600 kuna naknadu jer se sada već vodi kao nezaposlena osoba! Iznimno je bitno,naglašavam još jednom,da se nakon prvih 6 mjeseci javi na zavod za zapošljavanje jer ako to učini ,kada prođe cijela godina ima pravo na naknadu za nezaposlene sa zavoda! Ukoliko se ne javi na Zavod,izgubit će pravo na naknadu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Već sam postavila post s ovom problematikom, ali ću se javiti i ovdje pa mi možda iu tu netko odgovori.

Dakle, ako sam dobro shvatila, ako mi Ugovor na određeno istekne za virijeme pordoiljnog ja automatski postajem ne zaposlena osoba i ako se prijavim na burzu imama onaj minimalca od 1660 kn?

Pa zašto poslodavci ne produže ugovor do kraja porodiljnog? Njima je financijski svejedno kad nas i onako za to vrijeme preuzima država, zar nije? Ili ih netko može tužiti za prekršaj?

Jako mi je ovo važno jer sam upravo u pregovorim s poslodavcem oko produljenja ugovora (termin poroda mi je u 2 mj. 2011.), koji se boji da ako mi produži ugovor do kraja porodiljnog da će ga netko tužiti (na razini države) jer je to protuzakonito???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje svima, medicinska sam sestra i već drugu godinu za redom radim od 1.lipnja do 30.rujna na hitnoj medicinskoj službi,(i povremeno po potrebi doma zdravlja zamjene za blagdane i bolovanja isto u hitnoj ). U zadnje dvije godine imam približno 9 mjeseci radnog staža sa prekidima.Ugovor na određeno mi ističe sada 30,09,2010 a trudna sam 3 mjeseca,i radim na hitnoj i dalje, poslodavac me nije preraspodjelio na lakše radno mjesto; dali imam ikakve šanse da primam plaću i dalje, jako teško podnosim trudnoću, a svaka kuna mi treba, a znam da posao neću dobiti na gdinu sigurno, jer u našoj ustanovi pravna služba zna manje od googlea i zapošljava se čisto po liniji nepotizma( a ni te sreće nemam). :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

anchyzu, nažalost nije ti baš dobra situacija. Potpuno siguran podatak je da prije otvaranja porodiljnog moraš imati najmanje godinu dana radnog staža u komadu. U bilo kojem drugom slučaja pa makar ti falio i samo jedan dan, vodiš se kao nezaposlena osoba i dobijaš nakandu od 1663kn. Raspitaj se da li se moraš i prijaviti na burzu ako ti daju otkaz, to i sama pokušavam shvatiti jer se i tu zakon mjenjao i više nije dovoljno samo otvoriti bolovanje tj. porodiljni pa si s time do kraja pokriven. Toliko o pronatalitetnoj politici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

hervis je napisao:

Već sam postavila post s ovom problematikom, ali ću se javiti i ovdje pa mi možda iu tu netko odgovori.

Dakle, ako sam dobro shvatila, ako mi Ugovor na određeno istekne za virijeme pordoiljnog ja automatski postajem ne zaposlena osoba i ako se prijavim na burzu imama onaj minimalca od 1660 kn?

Pa zašto poslodavci ne produže ugovor do kraja porodiljnog? Njima je financijski svejedno kad nas i onako za to vrijeme preuzima država, zar nije? Ili ih netko može tužiti za prekršaj?

Jako mi je ovo važno jer sam upravo u pregovorim s poslodavcem oko produljenja ugovora (termin poroda mi je u 2 mj. 2011.), koji se boji da ako mi produži ugovor do kraja porodiljnog da će ga netko tužiti (na razini države) jer je to protuzakonito???

 

ja sam bila u ovoj situaciji, dakle ugovor mi je istekao a otovrila sam porodiljni. prvih 6 mj dobivam punu placu (manju od 4250kn ). cim mi je ugovor istekao, u roku mjesec dana, morala san se javit na hzzo da mi osiguranje i staz idu preko njih i kad mi to istekne moram se prijavit na biro i dobivat cu 1660 kao nezaposlena drugih 6 mj.

 

znaci staz ide za prvih ali ne za drugih 6 mj.

 

a "glupo i gluplje" za mene je to sta sam svejedno bila zaposlena u drzavnoj firmi, oni me posalju na porodiljni, to mi placa drzava, i ne produze mi ugovor i opet me placa drzava.....zalosno ali istinito....da su mi bar produzili jos 6 mj pa da primam 2660 ali to je puuuuuunoooo kuna za mamu s bebom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

pozdrav svima

ovako..imam pitanje....

trenutno sam nezasposlena (vodim se na zavodu za zapošljavaje), a prije par dana sam saznala da sam trudna pa me zanima zna li ko koliko dugo moram biti prijavljena da bi primala onu naknadu 6 mj. 100% plaće, s obzirom da bi se prijavila kod oca u firmu na veći iznos od minimalca?

moram li biti prijavljena 6 mj ili se mogu prijaviti pa nakon 2 mj otići na komplikacije? hvalaa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da biste imali pravo na tzv. komplikacije u 100% iznosu od osnovice morate imati 12 mjeseci neprekinutog staža osiguranja ili 18 mjeseci s prekidima u zadnje 2 godine.

 

Nezaposlena osoba nema pravo na komplikacije, ali ima pravo na rodiljni dopust ukoliko ostvaruje uvjete propisane Zakonom o rodiljnim i roditeljskim potporama

http://www.hzzo-net.hr/dload/obvezno_osig/Zakon_o_rodiljnim_i_roditeljskim_potporama.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

I ja sam u nezavidnoj situaciji...Ugovor mi je istekao za vrijeme komplikacija i sada bi trebala otvoriti porodiljni kao nezaposlena osoba i primati 1663 kn godinu dana. Budući da sam uspjela naći drugi posao na neodređeno, iako mi je porodiljni blizu, rečeno mi je da bi mi bilo pametno zatvoriti komplikacije, zaposliti se i onda prije otvaranja porodiljnog ponovno otvoriti komplikacije na par dana i s komplikacija na porodiljni. Na taj način stekla bi pravno na punu porodiljnu naknadu jer sam opet zaposlena, a zatvaranje i ponovno otvaranje komplikacija ne smatra se prekidom kontinuiteta pa se ne mora donositi novi R1 obrazac već prosjek ostaje isti. Jedino što to zatvaranje pa otvaranje komplikacija unutar mjesec dana znači da odmah ideš na komisiju. ima li netko s tim iskustva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija