Jump to content

smanjenje alimentacije


anonimno

Preporučene objave

Ima pravo tražiti smanjenje, no ne znači da će ga i dobiti. Prilikom sklapanja drugog braka i rođenja trećeg djeteta gospodin je trebao biti svjestan svoje financijske situacije i obveze prema SVOJOJ DJECI iz prvog braka, jer ona to, rođenjem trećega djeteta s novom suprugom, ne prestaju biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, ali su se promjenile i okolnosti u kojima on zivi. Isto tako i njegovo novorodjeno dijete ima pravo na uzdrzavanje kao i nova supruga, pa se vise njegova placa ne dijeli samo izmedju njega i dvoje djece iz ranijeg braka, vec izmedju njega, troje djece i nove supruge, a prema pravima na uzdrzavanje oni su izjednaceni bez obzira iz kojeg su braka.

Tom vasom logikom covjek vise nikada ne bi smio imati djece jer ima dvoje iz prethodnog braka. Ma tko mu to moze zabraniti??

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

juicy je napisao:

Pa ako se o svima može financijski brinuti, može ih imati i desetero! U svakom slučaju ona ih prvog braka nisu manje vrijedna od onoga iz drugog braka.

 

Znaci da socijalno ugrozene osobe ili krajnje siromasne ne smiju imati djece jer se tesko ili nikako ne mogu financijski brinuti o njima??? Dajte molim vas! U ovoj zemlji tolike obitelji zive na rubu egzistencije i da se maksimalno ne odricu i roditelji i djeca, bilo bi nas puuuuno manje.

 

Djeca su djeca, i tko na njih gleda po vrijednosti nije normalan, bez obzira plod koje bracne ili izvanbracne zajednice bila.

 

Pa zar roditelji koji su u braku i imaju npr dvoje djece, ne preraspodjele na novi nacin sredstva za potrebe sve svoje djece (pod uvjetom da su prihodi jednaki kao i prije) kad im se npr. rodi trece dijete? Potrebe djeteta od 4 i od 14 godina se naravno razlikuju, ali kod rodjenja novog djeteta mijenjaju se i okolnosti i financijska situacija svih clanova obitelji bili oni u braku ili izvan njega i prilagodba je nuzna jer tesko da ce zivotni uvjeti ostati jednaki kao prije rodjenja djeteta. Osim toga, pa ta djeca dobivaju novog brata ili sestru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija