Jump to content

Molim pomoć!


Kristiana

Preporučene objave

Poštovani,

 

hitno mi je potreban savjet.Poslodavac mi duguje plaću za siječanj(sada već i za veljaču).S obzirom da je firma u Zg. a ja nisam,pokušavam to rješiti telefonski-već nekih 10 dana.On se očigledno pravi blesav,izlike su dostojne osnovne škole.Da ne duljim...koje su moje opcije ukoliko odlučim okončati zaposlenje?Radim za tu firmu 2 godine,5 mjeseci i 8 dana,ugovor nikad nisam potpisala,obračun plaće nikad nisam vidjela,prijavljena jesam (provjerila sam),ali mirovinsko mi je uplaćeno samo za prva 3 mjeseca.Kad sam pokušala dobiti povrat poreza nisam dobila ništa (iako sam u prvoj godini zaposlenja veći dio godine bila nezaposlena),na poreznoj su brljavili nešto kako još nije platio porez...

Zanima me što je najpametnije učiniti?Ako prekinem radni odnos kako da to učinim,imam li pravo na nekakvu otpremninu,plaćeni neiskorišteni godišnji i sl.?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po Zakonu o radu plaću za veljaču Vam je dužan isplatiti do 15.03., jedino ukoliko u Vašem Ugovoru stoji raniji datum, kasni Vam s isplatom plaće, u protivnom još ne.

 

Pošaljite poslodavcu Zahtjev za zaštitu prava u kojem navedite sva kršenja Vaših prava (nauručivanje Ugovora o radu?, neizdavanje obračuna plaće...)

 

Provjerite što Vam piše u tom Ugovoru o radu, pravilniku o radu,kolektivnom Ugovoru vezano uz otpremninu. Po Zakonu o radu, pravo na otpremninu ima radnik kojem poslodavac otkazuje ugovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija