Jump to content

Smanjenje bonusa


fatherly

Preporučene objave

Poštovanje!

 

Naime, prije 2 i pol godine sam trknuo malo jedan auto, bez sumnje moja greska, nije bila velika steta, tako da smo stvar rijesili odma na njegovom osiguranju bez policije. Nakon toga sam 2 puta produzavao policu i steta se nije vidjela. Sad nakon 3 mjeseca poslije 2. produzavanja mene zovu iz osiguranja da je steta vidljiva da podmirim ja razliku od 600kn. Jel oni to mogu? Koja prava imaju na to i da li moram platiti, ako ne jel me mogu mozda sudski goniti? Dakako da cu prilikom sljedeceg obnavljanja police ja taj isti bonus umanjen platiti sveukupnop...pozdrav i hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

pozdrav, evo i mene sa problemom...

sudar se desio 20.07.2007 a šteta je prijavljena euroherc osiguranju u 3 mj 2008.

danas (prošlo više od 3 godine) dolazim uplatiti osiguranje i tek SADA mi kažu da mi je skinuto 15% bonusa. znači do danas sam uredno plaćao osiguranje sa bonusom od 50%. naravno platio sam jer mi je osiguranje isteklo i ne mogu voziti neosiguran auto.

mogu li nakon tolikog perioda oni to napraviti i šta mi je činiti?

zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni su u pravu.

 

Zapravo, pogriješili su što nisu tražili naplatu 15% police iz 2008, 10% police iz 2009. i 5% police iz 2010. godine, naravno s kamatama, što bi vas na polici od oko 1.400 kuna ukupno koštalo oko 840 kuna.

 

Vjerujem da će to i napraviti ako promjenite osiguravatelja.

 

Da sam na vašem mjestu ja bi to platio i nastavio plaćati kod istog osiguravatelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Evo mene zanima ako netko zna zasto se dogadjaju ovolika kasnjenja s tim gubitkom bonusa na polici?

 

Da li bi korisnik-vlasnik morao prilikom sljedeceg placanja police sam napomenuti da je postojala naplacena steta i da bonus treba biti smanjen, a sve kako bi se izbjeglo naknadno placanje eventualnih kamata?

 

Postoji li i kolika je ako postoji uopce zastara za te nenaplacene gubitke bonusa na polici?

 

pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Poštovani, evo moje situacije:

 

svibanj, 2010. Vlasnica sam osobnog vozila-bonus 50%. Kupujem teretno vozilo (kombi)

 

lipanj, 2010. Tehnički na teretnom vozilu. Planirala sam odjaviti osobno i prenjeti bonus. U osiguravateljskoj kući mi objašnjavaju da nije moguće prenositi bonus ako je riječ o različitim kategorijama (osobno na teretno). Plaćam policu u punom iznosu.

 

listopad, 2010. Odjavljujem osobno vozilo.

 

prosinac, 2010. Prometna s teretnim vozilom, moja krivnja. Osiguranje isplaćuje štetu drugom vozaču.

 

lipanj, 2011. Prenamjena teretnog u osobno vozilo (kombi). Registracijska oznaka ostaje ista. Osiguravatelju dostavljene sve potrvrde. Tehnički na, sada osobnom vozilu, kombiju. U osiguravateljskoj kući mi govore da sada mogu prenjeti bonus 50% kojeg sam imala na osobnom vozilu. Na moj upit o utjecaju isplaćene štete, odgovaraju mi da ona nema nikakav utjecaj jer je isplaćena po polici u kategoriji teretnog vozila, a sad koristim policu s osobnog. Ako budem osiguravala teretno vozilo u iduće 3 godine, imat ću malus.

 

lipanj, 2012. tehnički pregled, polica osiguranja s bonusom 50%

 

početak lipnja, 2013. tehnički pregled, polica osiguranja s bonusom 50%. 3 tjedna kasnije, stiže mi na kućnu adresu aneks ugovora prema kojem me, nakon uvida u bazu podataka HUO-a, prebacuju na bonus 35%. Traže da potpišem aneks ugovora i doplatim razliku 350 kn - rok je 22. 6.

 

Telefonski sam razgovarala s predstavnicima osiguranja, koji svoj postupak argumentiraju podatcima iz baze i tvrde da su mi izašli u susret što su me prebacili iz 1. u 4. razred, a ne iz 10. u 13. kako predviđa HUO.

Nakon toga sam razgovarala sa predstavnikom HUO-a koji govori da oni štetu imaju u evidenciji po broju šasije te da nemaju i ne mogu imati uvid u prenamjenu vozila. Da je situacija nesvakidašnja i podložna interpretaciji osiguravatelja. Nek se žalim i tražim očitovanje osiguravatelja.

 

Ne poričem krivnju i neću propasti za tih 700-tinjak kn koliko ću više u sljedeće 3 godine platiti, ali me smeta odnos prema klijentu, posebno jer sam prilikom prvog sklapanja ugovora s bonusom 50% naglasila štetu koja je bila i od tada sam još dva puta sklapala ugovor pod istim uvjetima.

 

Imam li temelja za žalbu? Može li mi se desiti da me prebace u 13. razred? Što ako ne potpišem aneks ugovora i ne platim razliku do navedenog roka?

 

Ispričavam se na duljem tekstu i zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija