Jump to content

DUGOVANJE BANCI


anonimno

Preporučene objave

Dugujem banci negdje oko 60 tisuća kuna.Međutim dug je sad porastao na 105 tisuća kuna sa kamatama.Možda i više.Banka je protiv mene podigla kazneni progon i proglašen sam na sudu krivim za djelo prevare.Sud mi je dodjelio jedinstvenu kaznu zatvora od 10 mjeseci uvjetno na rok kušnje od dvije godine.Međutim nisam napravio nikakvo kazneno dijelo tad dok sam dugovao banci kao i sad dok mi je rok kušnje do 15.05 2006.godine.Sud je dao rok vraćanja novca do dana pravomoćnosti presudu tj.do 15.05.2006 godine.Sad me zanima da li ću u zatvor zbog tog što nisam uspio vratiti novac jer je dug svaki dan sve veći.Da li će banka tražiti opoziv.Da li banci odgovara ako sam ja u zatvoru.Kakav im je cilj tad vraćanja novca.Zatvor ne bih mogao izdržati jer sam bolestan na PTSP i ranjen u ratu.(teže).Toliki novac jednostavno nemam. :Kakav je moj stav sad trenutno.Dug sam napravio navodno na kreditnoj kartici i smatram da je manji,ali tko može dokazati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nejasno ste to opisali, ne može rok za ispunjenje obveze biti dan pravomoćnosti 15.05.2006., a rok kušnje isti taj dan..

presuda je morala postati pravomoćna ranije...

ali, hajdemo redom..

kada je točno donesena presuda (datum održavanje glavne rasprave)?

kako točno glasi odluka suda..ono što piše u presudi.."osuđuje se na kaznu zatvora u trajanju 10 mjeseci koja se neće izvršiti ukoliko okr. ne počini novo kazneno djelo u roku kušnje od 2 godine", i što sada dalje sud kaže...??? koji rok daje, do kada morate platiti? i koliki točan iznos( on vam piše u presudi)?

 

ako u danom roku ne platite što vam je sud naložio, banka može u zakonom određenom roku tražiti opoziv uvjetne osude..da li će to napraviti, to samo oni znaju..

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvjetna osuda glasi ovako:

 

UVJETNA OSUDA

 

time da se prethodno izrečena jedinstvena kazna zatvora neće izvršiti ako okrivljeni u roku od 2 godine po pravomoćnosti ove presude ne počini neko novo kazneno djelo,kao i pod daljnim uvjetom da oštećenoj banci na ime imovinsko-pravnog zahtjeva isplati iznos od 60 000 kuna s pripadajućim zateznim kamatama u roku od 2 godine.

 

Temeljem članka 132 stavak 1.Zakona o kaznenom postupku okrivljeni dužan je na ime imovinsko-pravnig zahtjeva oštećenoj banci isplatiti iznos od 60 000 kuna s pripadajućim zateznim kamatama u roku od 2 godine.

 

Temeljem čl.442 a stavak 3 zakona o kaznenom postupku,sud neće obrazlagati presudu jer su se okrivljeni i zamjenica ODO po objavljivljanu pšresude dana 19.svibnja 2004 godine kojom je izrečena uvjetna osuda prava na žalbu potvrdivši to i svojim potpisom.

 

Tako stoji u presudi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija