simpadeni objavljeno: 15. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 15. ožujak 2011. poštovani,molim vas ako je netko imao sličnu situaciju ili zna kako pomoći.razveden sam,imam kćer od 17,5 godina i sina od 19.godinama mi se ovrhom skida alimentacija sa plaće u iznosu od 40 posto plaće.situacija se promijenila prije dvije godine kada je kćer pobjegla od majke i očuha.došla je kod mene a ja nisam imao mogućnosti da ostane samnom jer u novom braku imam još dvoje djece,a jedno od djece je stopostotni invalid.onda sam u dogovoru sa roditeljima bivše žene sa kojima sam u odličnim odnosima,podnio zahtjev czss da se djete povjeri na odgoj i čuvanje baki i djedu.nakon gotovo dvije godine,to je riješeno.ovih sam dana dobio i pravomoćno rješenje.međutim meni se i nadalje ovrhom skida alimentacija i uplaćuje na račun bivše žene koja zakonom više nije skrbnik djeteta.potražio sam pomoć odvjetnika koji je sastavio tužbu u kojoj tuži nove skrbnike,odnosno baku i djeda,za prekid alimentacije.dali tu uopće ima logike?ti ljudi nisu primili niti kune tokom ove dvije godine,a njih,odvjetnik kaže,mora tužiti jer su sada oni skrbnici.kako,na osnovu čega?zar nije normalno da tužim bivšu ženu za prekid alimentacije pošto za nju više nema zakonske osnove?hvala unaprijed na odgovoru.drago Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.