Jump to content

ovrha banke i postupak

valisaurea

Preporučene objave

poštovani

trebam hitno odgovore na ovo pitanje ,ako netko zna točan odgovor:

dakle 2002 god dobivam kredit od banke za poljoprivredu na 7 god poček 2 god.kta 8 % u iznosu od 50 000,kn,te kao osiguranje dajem obit.kuću u smislu ovršne hipoteke,ovjeravam kod bilježnika.

Od banke nakon dvije god.dobivam izvješće o dospijeću anuiteta koji iznosi 365,74€,a drugi anuiteti dospjevaju svaka tri mjeseca.

Kredit u iznosu 7 841€,je prešao iz počeka u otplatu,a kta do navedenog datuma je pripisana glavnom dugu.

Sve sam plaćao do 2009 ,kada ostajem bez posla i banka me tuži za iznods od 35000 kn.Prijedlog za ovrhu ,postaje ovršan od Javnog bilježnika.U roku podnosim žalbu jer smatram da se ne radi o tom iznosu nego puno manjem no sud ne rješava moju žalbu već dobijem poziv za Ovrhu na nekretnini,izjavljujem da sam podnio žalbu a sudac kaže da mi je ona odbijena na Žup.sudu.Iako nisam dobio nikakvo rješenje o odbijanju žalbe, sudac mi ga uručuje u sudu.

Žalba se odbija kao neosnovna,Žup.Sud.

Ipak ŽS ostavlja mogućnost na "žalbeni razlog iz članka 46 st 1 Ovršnog zakona,te u smislu članka 48 uputiti ovršenika u parnicu radi dokazivanja činjeničnih navoda"

zanima me što trebam napraviti i kako postupiti ,jer sam danas dobio vanjsko uredovanje za procjenu vrijednosti kuće.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija