ddddudo objavljeno: 15. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 15. ožujak 2011. zakonom je utvrđena minimalna plaća za puno radno vrijeme u rh u iznosu od 2814 kn za vremensko razdoblje od 1.6.2010 do 31.5.2011. da li poslodavac smije isplaćivati manju plaću i ako nesmije što učiniti??? hvala na odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Alen-RI odgovoreno: 16. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 16. ožujak 2011. poštovani,u ZOR-u stoji ovako : Članak 5. (1) Poslodavac je obvezan u radnom odnosu radniku dati posao te mu za obavljeni rad isplatiti plaću, a radnik je obvezan prema uputama poslodavca danim u skladu s naravi i vrstom rada, osobno obavljati preuzeti posao. (2) Poslodavac ima pravo pobliže odrediti mjesto i način obavljanja rada, poštujući pri tome prava i dostojanstvo radnika. (3) Poslodavac je dužan osigurati radniku uvjete za rad na siguran način i na način koji ne ugrožava zdravlje radnika, u skladu s posebnim zakonom i drugim propisima. (4) Zabranjena je izravna ili neizravna diskriminacija na području rada i radnih uvjeta, uključujući kriterije za odabir i uvjete pri zapošljavanju, napredovanju, profesionalnom usmjeravanju, stručnom osposobljavanju i usavršavanju te prekvalifikaciji, sukladno posebnim zakonima. (5) Poslodavac je dužan zaštititi dostojanstvo radnika za vrijeme obavljanja posla od postupanja nadređenih, suradnika i osoba s kojima radnik redovito dolazi u doticaj u obavljanju svojih poslova, ako je takvo postupanje neželjeno i u suprotnosti s posebnim zakonima. Dužnost poštivanja propisa u svezi s radnim odnosom. Mislim da bi trebali dopisati malo više informacija o Vašem zaposlenju,vrsta ugovora o radu ili djelu i naravno najvažnije što piše u samom ugovoru. Koliko znam važna je i stručna sprema,ali nadam se da će netko tko ima više iskustva nadodat na moj odgovor sve ostalo što Vas zanima. Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.