student99 objavljeno: 16. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 16. ožujak 2011. Dal netko zna koja su konkretna prava redovnog studenta glede ostvarivanja potpisa iz određenog kolegija? Imam problem,prof. mi ne želi dat potpis iz predmeta na kojem sam bio redovit no nije se vodila nikakva evidencija dolazaka...zbog bolesti nisam bio u stanju doć zadnjih mjesec dana na fax kad su se djelili potpisi...mislim da bi trebalo bit uređeno nekom odredbom to do kada student ima pravo na potpis...nije valjda da ovisi o volji profesora samo? Postoji kakav legalan način borbe s ovim problemom? Zbilja ne želim past godinu zbog potpisa i to na predmetu na kojem se nije vodila nikakva evidencija dolazaka Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snowdrop odgovoreno: 16. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 16. ožujak 2011. Profesorevi razlozi mogu biti svakakvi... Mislim da bi Vam prije trazenja pravnog puta rjesavanja te problematike bilo najpametnije dobro prouciti Statut Vaseg fakulteta, mozda i neka pravila na bazi cijelog Sveucilista (to ako Vam je fax na sveucilistu...jer ako se radi o nekim privatnim visokim ili visim skolama - one Vam znaju svasta zbrda zdola "regulirat" u svojim statutima a profesori na kraju rade na svoj nacin pa se u tom slucaju okrenite dokazivanju samo profesoru). Ako u Statutu fakulteta pronađete nesto sto Vas profesor krsi ili ne provodi ili pak ako naiđete na odredbu koja nije u skladu s pravilima cijelog Sveucilista...pisite zalbe svima koji ih primaju;) - referadi fakulteta, referadi katedre, tajnistvu, dekanatu... Znam da necete biti odusevljeni ovim odgovorom ali osobno mislim da si student moze pomoci prvenstveno ako sam krene od ovog sto sam navela. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
student99 odgovoreno: 16. ožujak 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 16. ožujak 2011. fax je državni...proučil sam statut i jedina stvar koja se spominje glede potpisa je ta da je student dužan izvršavat nastavne aktivnosti da bi dobio potpis...na tu jednu rečenicu se ne mogu nikak oslonit Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zorko odgovoreno: 16. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 16. ožujak 2011. Odi do profesora sa medicinskom dokumentacijom (valjda je imaš) te mu predoči da si bio bolestan i da opravdano nisi mogao doći po potpis. Ako odbije dati potpis podnesi molbu dekanu sa istom dokumentacijom u prilogu da ti se odobri potpis je si bio bolestan i da opravdano nisi mogao doći po potpis. Ako nemaš dokumentaciju odi kod svog liječnika da ti napiše potvrdu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.