athelas13 objavljeno: 17. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 17. ožujak 2011. Pozdrav Vlasnik sam obrta preko kojeg posjedujem osobno vozilo koje koristim za poslovne sastanke i sl... Knjigovodstvena vrijednost auta je od ove godine 0,00 kn (auto i dalje posjeduje tržišnu vrijednost od cca. 7000€) i sad me interesira da li je moguće da darovnim ugovorom poklonim auto sebi kao fizičkoj osobi iako sam vlasnik obrta koji posjeduje auto? Unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
krester odgovoreno: 18. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 18. ožujak 2011. Ne. Ne možete sami sebi darovati osobni automobil. Pogrešno je tumačiti da ste vlasnik obrta. Obrt je vaša poduzetnička djelatnost odnosno poduzeće, a vi ste obrtnik. Osobni automobil koji je unešen obrt je uvijek je bila i ostala vaša osobna imovina tj. vi ste vlasnik tog automobil a nikako ne obrt. Ugovor o darovanju zaključen sam sa sobom bio bi ništetan ugovor ni ne bio imao nikakvih pravnih učinaka. Ako vam je namjera povlačenja tog automobila iz obrta u privatnu, nepoduzetničku sferu, tada je dovoljno da sastavite odluku o izuzimanju osobnog automobila iz obrta. Kao primitak dužni ste priznati procijenjenu tržišnu vrijednost osobnog automobila u trenutku izuzimanja i obračunati PDV kao ste odbili pretporez kod nabave. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
athelas13 odgovoreno: 19. ožujak 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 19. ožujak 2011. Hvala na odgovoru .... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.