blek9 objavljeno: 17. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 17. ožujak 2011. Molim za pomoć vezano uz moj slučaj. 1999. godine našao sam se u društvo 6 osoba te je prilikom legitimiranja i pretresa jednog od njih nađena manja količina marihuane (1,5g). Svi smo odvedeni u policijsku postaju te nakon razgovora pušteni, a osoba kod koje je nađeno je dobila nekakvu prijavu u vezi toga. 2002. godine, policijski službenici su prilikom pretresa kod mene pronašli smotuljak sa marihuanom težine 0,7g. Odveli su me u PP, ispitali i pustili za sat vremena. Nakon toga nikakva obavijest, poziv na sud ili ništa slično nije došlo na moju adresu. 2005. godine našao sam se u većem društvu od 15 osoba i kod jednog dečka nađena je određena količina marihuane. Svi smo odvedeni u PP, dao sam izjavu da nije moja i da ne poznajem dobro tog dečka te su nas ubrzo pustili. Kasnije sam dobio poziv na sud u svojstvu svjedoka, gdje sam rekao da zaista ne znam ništa o tome i tu je priča završila. Problem je u činjenici da prilikom svake rutinske kontrole od strane policijskih službenika (bilo u prometu, bilo prilikom legitimiranja) mene se izdvaja bez razloga, pretresa me se, pretresa mi se automobil, što smatram nekom vrstom maltretiranja. U jednom slučaju mi je policijski službenik rekao da sam tri puta evidentiran zbog posjedovanja marihuane, što nije točno. Molim Vas za informaciju: 1.Koliko dugo ove informacije ostaju u policijskoj evidenciji? 2. Kako mogu saznati (imam li pravo na to?) što je sve navedeno u toj evidenciji (jer očito neke stvari nisu točne)? 3. Da li mogu tražiti da mi se to obriše iz evidencije budući da je prošlo dosta vremena, a od onda nisam počinio isti ili sličan prekršaj niti namjeravam počiniti? Hvala na savjetima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sepolco odgovoreno: 17. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2011. 1. u policijskoj evidenciji vam sve uvijek ostaje, jer ona nije ista kao i sudska evdiencija. 2. obratite se nadležnoj PP, pravnoj službi #. možete tražiti, ništa se ne briše, samo se moze dodati zabilješka da niste kažnjeni tj. vas status u pojedinom slucaju (svjedok, okrivljenik, osumnjičenik...) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
blek9 odgovoreno: 17. ožujak 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2011. Da li to znači da ću spomenute probleme (pretres, itd.)imati i za 10 godina (sada su mi 32)? Situacije su neugodne, mogu biti sa svojim direktorom u autu, obitelji ili sl. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sepolco odgovoreno: 21. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 21. ožujak 2011. budući da sve ostaje u polic. evidenciji to vam ovisi od situacije do situacije. Naravno da ako sada imate 32, za 10 godina zaustavi vas policijski sluzbenik, pogleda vasu evidenciju i vidi da ste prije 15 godina imali nekih problema sa marihuanom realno vas ne bi trebao pregledavati jer bi trebao zakljuciti da je to davna proslost... stvarno gledajuci - sve je moguce!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.