dyer objavljeno: 18. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 18. ožujak 2011. Pozdrav. Imam ovakav malo veći problem i već par godina razmišljam kako da ga rješim. Nakon što mi je baka prije par godina umrla, majka mi je najnormalnije ostavinskom raspravom dobila polovicu jednog stana, dok je drugu polovicu dobio njen brat, moj ujac, kako su njih samo dvoje, brat i sestra. Tako isto je situacija sa još jednom kućom koju su dobili također pola/pola. Iz uvoda mnogi od vas već i mogu naslutiti o kakvom se problemu radi. Materin brat već, tih istih par godina, uzurpira obje nekrenine, tipa promjenio je brave, ne pušta nikoga, s nama nema nikakvu komunikaciju, većinom se ne javlja na telefon. On nije oženjen niti ima djece, znači živi sam na obje nekretnine (inače je u životu lagodan). Nakon dugugodišnjeg natezanja, upiranja, poziva, da se stan ili/i kuća prodaju ili bar iznajme zbog užasnih familijarnih odnosa tj. njega i nas meni je već prekipilo. Čovjek jednostavno ništa ne poduzima po tom pitanju, njegovim rječima - kako je starija kuća, treba čekat da dođe neki poduzetnik koji bi tu radio zgradu pa da se proda po većoj cijeni. To je bilo ok prvih par godina, ok pričekati ćemo i sve no meni je već puna kapa svega jer vidim da mi materi i meni i svima u famili život prolazi radi tog bjednika. Majka se naravno ne želi upirat pravno jer joj je ipak brat što je razumljivo, ali bi ipak htjela da se stvar rješi (heh..). Ja sam spreman poduzeti bilo koju pravnu mjeru da se nešto uradi po tom pitanju, rješio bi u majke punomoć i idemo. Imam 25 godina da nebi neko pomislio da sam pubertetlija. Negdje sam čitao, u novinama mislim, da je moguće na neki način tužit korisnika stana i natjerat ga da podmiri troškove korištenja polovice stana sve ove godine. Dali je to moguće i postoji li neko efikasnije rješenje? Covjek se vjerovatno drzi one stare (koja mozda jos i zivi dan danas u nekim selendrama) da sve ide bratu, a sestri sta ostane. Bogami ja to ne prihvaćam i izborit ću se krvavo za ono šta je moje. Lijep pozdrav. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 19. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 19. ožujak 2011. Poštovani ! Zatražite u izvanparničnom postupku razvrgnuće suvlasničke zajednice . Razvrgnužće je moguće geometrijskom diobom , ako je to moguće,isplatom ,ili civilnom diobom (to je prodajom nekretnine i dioba novca koji preostane nakon postupka prodaje ,vještaćenja vrijednosti . Preporučujem , da se pismenim putem obratite suvlasniku , predložite mu način rješenja ,te napomenite da imate pravo tražiti naknadu za korištenje cijele nekretnine .Moguće je tražiti najviše do pet godina unatrag . Pismo šaljete preporučeno s povratnicom , zadajte određeni rok za oslobađanje Vašeg dijela stana i sporazum za definitivno rješenje prijepora . Pozdrav ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.