Jump to content

Nasljeđena nekretnina sa više vlasnika koji imaju udio

CHIARA1984

Preporučene objave

Poštovani,

Živim u nekretnini koja je ostavinskom raspravom podijeljena na 2 jednaka udjela dok ostale udjele dijeli 15 ljudi.

Tih 15 ljudi su umrli pa se sve to podijelilo na njihovu djecu. To mi i nije problem riješiti tj. kupiti već sljedeće:

Moja svekrva i njezina sestra su dobile jednak udio pošto su bile kćerke.

Sverkva je svoj udio prepisala na mog supruga, a u međuvremenu smo mi postali većinski vlasnici kuće (70%) kupivši neke udjele ostalih nasljednika.

Mi u toj kući živimo 3 godine, suprug ima prebivalište 7 godina na toj adresi. Čak i kad nije živio u kući plaćao je struju, vodu i ostale komunalije za što imamo dokaze.

Ulaz u kuću je u posjedu mog supruga.

Kuća je na 3 etaže, u svakoj etaži po 40m2. Na dijelu kuće koji je u vlasništvu mog supruga izvršili smo nadozidavanje malog wc-a. ( cca.8 m2)

Odnosi nisu najbolji sa tetom mog supruga te ona ne želi prodati niti kupiti naš udio jer je nama cilj očistiti nekretninu od tolikih vlasnika , pa iz toga proizlazi sljedeće:

1. Budući da mi ta kuća služi da stanovanje planiram adaptaciju. Adaptacija bi se izvodila isključivo iznutra dok vanjski dio ne bih dirala.

Može li mi i kako teta osporavati radove koji služe u svrhu korištenja kuće za življenje?

Do sada sve ove godine nitko od njih nije dolazio u kuču a kamoli ulagao u nešto. Postoje svjedoci za to.

2. Kako da ih natjeram (da se tako izrazim)da mi prodaju svoj udio? Mogu li putem suda tražiti nekakvu prisilu da se udio proda ili kupi kako bi vlasništvo bilo uredno?

3. Budući da sam u posljednje 3 godine napravila 2 procjene vrijednosti nekretnine (kad smo došli, za vrijeme stanovanja dok treću procjenu namjeravam napraviti nakon adaptacije), mogu li tražiti da me isplate za uloženi novac ukoliko neće prodati svoj udio nama?

Zahvaljujem na odgovoru!

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija