Jump to content

Što mislite o kvaliteti studija na Pravnom fakultetu u Rijeci


anonimno

Preporučene objave

ovakve temem bi mozda imale smisla kad ne bi diskusija otisla u smjeru u kakvom inace ode na slicnim temama,odnosno kad ne bi ljudi koji studiraju u pravo drugim gradovima imali predodzbu kako je upravo njima najteze i kako su ostali pravni faxevi puno laksi :coffe: a s obzirom da su sanse da da rasprava ne ode u tom smjeru oko 0% bilo bi bolje slicne teme niti ne otvarati :pivo:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vauuuuu, imam neki filing da je ovaj zadnji post napisao neki dalmatinac.... Pa naravno kolega da je nemoguće o ovakvim temama raspravljati jer smo mi Hrvati...

 

Jedan od malih primjera je i nedavna rasprava o izglasavnju zakona o istospolnim zajednicama... moglo se svega čuti...

E, onako kako je u Saboru tako je i u narodu pa ne vidim razliku zašto bi na ovom forumu bilo izuzetaka. Naravno da bi trebalo biti izuzetaka jer mi poznajemo Zakon, Ustav, Međunarodne konvencije i slično... ali zatupljenost i narodna shvaćanja možeš ti nekome drugome pričati.... ma dižem ruke od svega... nemam ni posao, ni veze, ništa...... osim glupe tastature u rukama...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam diplomirao u Rijeci i mogu samo pohvaliti cijeli fakultet, od cistacica, preko referade do profesora. Nisam uvijek bio zadovoljan sa nekim profesorima i bilo mi je suludo na cemu su inzistirali. Ali zato mogu reci da danas bolje poznajem parnicni postupak nego ekonomsku politiku. I to mi je ok. Meni je suludo da nezko dodje na Pravni fakultet pa se buni da ovaj ili onaj profesor traži da se puno uči. Ja sam na taj faks došao po znanje, a ne po papir. I mislim da je nebitno što netko možda nešto prođe preko veze. Toga sigurno ima. Ali zašto bi se ja na to ljutio? Pa ja sam ponosan na svaku stranicu koju sam pročitao i naučio, i to mi ne može nikakva veza niti dati niti oduzeti.

A ako netko misli da je to glupo, neka se ljuti.

I još nešto, nikad nisam vidio da je netko naučio i znao, pa da je pao ispit. Može se mamama i tatama lagati da se uči danima a profesor vas je srušio, al ne možete lagati sebi.

Zato sad ostavite kompjuter, i prelistajte GPP ili što već, možda vas pita baš to što ćete sada naučiti.

Lijepi pozdrav!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo mala obavijest, iz prve ruke. U Rijeci se NE organiziraju posebni rokovi iz gpp-a za studente iz Osijeka, već svi idu na isti rok sa studentima iz Rijeke. I ne prolaze svi. Prolazi tko je naučio. Studenti iz Osijeka uglavnom prvo polože parnični, a drugi put dolaze ovršni postupak odgovarati, ali to drugi put je idući rok. Znači, profesor prvi put u bilježnicu zapiše da su prošli parnični, a u prijavnicu im piše pad. Tek na drugom roku, ako polože ovršni, prolaze cijeli ispit.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sto mislim?! ajde kad me se vec pita!! dakle, mislim ono isto sto mislim i o kvaliteti jednog studenta i studentice na tom istom fakultetu. dakle, ne mislim nesto pretjerano puno.

 

a kad smo vec kod rijeke - nikada mi nece biti jasno ZASTO domar rijeckog pravnog fakulteta, tzv. Bozo ima status svojevrsne kultne, cak i pomalo karizmaticne licnosti u prostoru naseg forum pravnoruma. moze li mi netko pojasniti CEMU se dize toliko prasine oko prostog odvrtanja i zavrtanja jedne zarulje (satro - sijalice) ?? ima li tko da mi prosiri horizonte??!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

morat cu te razocarat. nisam riba. nego riban.

 

ovaj kaze kako nomina sunt odiosa. a sto molim te onda nije "odiosa"??!!

na nasim fakultetima mozda vrijedi maksima "de domarus nihil nisi bene"!! bit ce da je tako, ako je suditi po pretposljednjem postu. uostalom, o kvaliteti studija sam svoje vec rekao...nema se tu sto pretjerano puno reci. kvaliteta nastave je tapija. studenti su tapija na kvadrat. a profesori - ima dvojica trojica dobrih. a svi ostali kao da su zavrsili nekakve vecernje skole!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sama struktura fakulteta je izvrsna. Nastavna pomagala (laptopi, video wall-ovi, projektori, informatička soba, internet kiosk etc) su vrlo moderna, i što je najvažnije, profesori se istima koriste. Zasad ne bih komentirao profesore, jer sam tek na prvoj godini, točnije na polovici drugog semestra, no iskustva koja sam dosad imao pokazala su prilično zavidnu razinu profesionalnosti s obzirom na to kakve priče čujem o ostalim fakultetima (cum grano salis naravno).

 

Smatram potpuno promašenom tezu da studenti sami mogu ocjenjivati razliku između PF u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu, i to generalno. Može se eventualno uspoređivati profesore s istog kolegija (mada i to uvjetno, jer manje vjerujem pričama nego osobnom dojmu), a nikako cijeli studij.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...
I još nešto, nikad nisam vidio da je netko naučio i znao, pa da je pao ispit. Može se mamama i tatama lagati da se uči danima a profesor vas je srušio, al ne možete lagati sebi

 

 

Lijepi pozdrav!

 

.....uz dužno poštovanje,trebali biste doći na studij u Osijek pa bi se nagledali toga i previše (iako se u načelu slažem s vašom izjavom, znanje nitko ne može pokloniti). Tek kad smo dobili neke profesore iz Rijeke sam vidio da to zapravo nije moja mašta, nego da stvarno postoje zanimljiva predavanja i da stvarno postoje profesori koji su normalni i s kojima se može uistinu razgovarati,a da ne govore jedno,a rade drugo. Dotada sam mislio da sam paranoičan, da je sigurno svuda kao nama ovdje....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija