teva objavljeno: 22. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 22. ožujak 2011. Dakle, nakon 2 godine rad kod jednog privatnika (ne neodređeno) podnio sam sporazumni prekid radnog odnosa, na poslu sam do 15.4 (dakle već odrađujem otkazni rok do navedenog datuma) Zanimalo bi me sljedeće: 1. Dogovorili smo da mi se isplati godišnji odmor – u tom slučaju da li ima neki poseban termin isplate il ga mogu tražit sad npr 2. Da li imam pravo na regres? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vexvg odgovoreno: 22. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 22. ožujak 2011. 1. Važeće je ono što ste oboje potpisali u sporazumnom prestanku radnog odnosa. Ukoliko niste to posebno definirali, poslodavac Vam je dužan isplatiti po prestanku radnog odnosa (potvrđeno od strane sudske prakse). 2. Ukoliko je posebno dogovoren Ugovorom o radu, pravilnikom o radu i/ili kolektivnim Ugovorom, imate. Zapravo je regres naknada plaće za vrijeme korištenja godišnjeg odmora. Pošto vi isti nećete koristiti, već će Vam biti isplaćena naknada za neiskorišteni godišnji odmor, mišljenja sam da nemate pravo ukoliko nije posebno ugovoreno s Vašim poslodavcem. Proučite Vaš ugovor o radu, pravilnik o radu, kolektivni ugovor i sporazum o prekidu radnog odnosa, jer su to akti u kojima se posebno definiraju prava i obaveze iz radnog odnosa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
teva odgovoreno: 22. ožujak 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 22. ožujak 2011. hvala... u ugovoru ova stavka nije posebno izdvojena,samo su pobrojane osnove stavke,tipa godišnji odmor, radno vrijeme isl. a za sve ostalo se primjenjuje Ugovor tj.Zakon o radu...kolektivni ugovor nemamo, ima nas 20ak u firmi Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
teva odgovoreno: 24. ožujak 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 24. ožujak 2011. Daj mi molim vas recite s obzirom da odrađujem otkazni rok, do 15.4. i s obzirom da sam se s poslodavcem dogovorio o isplati godišnjeg odmora je li postoji mogućnost da mi se ta isplata izvrši odmah sad a ne nakon 15.4.? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
burn odgovoreno: 24. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 24. ožujak 2011. Poštovani, ako lijepo pitate poslodavca, postoji mogućnost i može Vam naravno dati sada , ali naravno i ne mora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
teva odgovoreno: 24. ožujak 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 24. ožujak 2011. burn je napisao: Poštovani, ako lijepo pitate poslodavca, postoji mogućnost i može Vam naravno dati sada , ali naravno i ne mora. hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
teva odgovoreno: 24. ožujak 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 24. ožujak 2011. jel potrebno pisati kakav dopis il može usmeni dogovor? i jel se plaćaju kakvi doprinosi u slučaju isplate godišnjeg odmora za vrijeme otkaznog roka? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.